/ Forside / Interesser / Fritid / Lystfiskeri / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Lystfiskeri
#NavnPoint
molokyle 2204
srhansen 1625
CLAN 1346
pbp_et 1163
dabj 1025
katekismus 904
Splitcane 889
dova 700
Nordsted1 679
10  arne.jako.. 660
laksekniv
Fra : Gerner Majlandt


Dato : 25-12-04 00:10

Hej

jeg havde skrevet en filetkniv på min ønskeseddel, men jeg har fået en
laksekniv, så jeg vil lige høre hv ad man bruger sådan et til?

http://www.el-forretningen.dk/shop/default.asp?ProductID=1907

mvh
Gerner Majlandt



 
 
David (25-12-2004)
Kommentar
Fra : David


Dato : 25-12-04 00:45

Hej Gerner.

Jeg vil tro kniven egner sig til at skære tynde skiver af røget, eller
gravad lakse / ørrede fileter.
Jeg bruger normalt en alm. kokkekniv, din ser ud til at være bedre til
foremålet.

David.

"Gerner Majlandt" <majlandt@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:41cca1d9$0$33625$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
>
> jeg havde skrevet en filetkniv på min ønskeseddel, men jeg har fået en
> laksekniv, så jeg vil lige høre hv ad man bruger sådan et til?
>
> http://www.el-forretningen.dk/shop/default.asp?ProductID=1907
>
> mvh
> Gerner Majlandt
>
>



Splitcane (25-12-2004)
Kommentar
Fra : Splitcane


Dato : 25-12-04 02:56

"Gerner Majlandt" skrev d. 25-12-04 00:10 dette indlæg :
> Hej
>
> jeg havde skrevet en filetkniv på min ønskeseddel, men jeg har fået en

> laksekniv, så jeg vil lige høre hv ad man bruger sådan et til?
>
> http://www.el-forretningen.dk/shop/default.asp?ProductID=1907
>
> mvh
> Gerner Majlandt
>
>
Du har fået en kniv til at skære pålæg med (tynde skiver af koldrøget
laks, cappacio etc.) Filetkniven er til at skære fileten af fisken, så
den kan kommer til koldrøgning - eksempelvis.
De to knive er vidt forskellige både i udseende og anvendelse. Det
betyder ikke man ikke kan hutle sig gennem med den ene kniv til det
andet formål.

Glædelig jul.

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Calle. (25-12-2004)
Kommentar
Fra : Calle.


Dato : 25-12-04 10:04

Splitcane wrote:
> Du har fået en kniv til at skære pålæg med (tynde skiver af koldrøget
> laks, cappacio etc.) Filetkniven er til at skære fileten af fisken, så
> den kan kommer til koldrøgning - eksempelvis.
> De to knive er vidt forskellige både i udseende og anvendelse. Det
> betyder ikke man ikke kan hutle sig gennem med den ene kniv til det
> andet formål.
>
Det er nu ikke nemt at slagte en fisk med laksekniven, da den er rund på
"spidsen"

--
Calle.



Arne Jensen (25-12-2004)
Kommentar
Fra : Arne Jensen


Dato : 25-12-04 12:42

On Sat, 25 Dec 2004 00:10:14 +0100, "Gerner Majlandt"
<majlandt@mail.dk> wrote:

>Hej
>
>jeg havde skrevet en filetkniv på min ønskeseddel, men jeg har fået en
>laksekniv, så jeg vil lige høre hv ad man bruger sådan et til?

Du har jo allerede fået så rigeligt med svar vedrørende brugen af en
laksekniv, men jeg vil som tidligere fiskehandler følgende anbefaling
til dig, hvis/når du køber en filetkniv. I de fleste fiskerihavne
findes en butik der har sin primære kundekreds blandt fiskere. Disse
butikker sælger som oftes også til private, og forhandler blandt andet
filetknive fra Bacho. Disse knive kan ved korrekt slibning holde
skæret rigtigt godt og desuden blive rageknivs-skarpe... Mener jeg
plejede at skære 2-3 kasser (60-90 kg) rødspætter til filet (inklusive
afskæring af skind) inden slibning.
Så vidt jeg husker lå prisen omkring 100 ex. moms.

Venlig hilsen
Arne Jensen

Calle. (27-12-2004)
Kommentar
Fra : Calle.


Dato : 27-12-04 12:01

Arne Jensen wrote:
> On Sat, 25 Dec 2004 00:10:14 +0100, "Gerner Majlandt"
> <majlandt@mail.dk> wrote:
>
>> Hej
>>
>> jeg havde skrevet en filetkniv på min ønskeseddel, men jeg har fået
>> en laksekniv, så jeg vil lige høre hv ad man bruger sådan et til?
>
> Du har jo allerede fået så rigeligt med svar vedrørende brugen af en
> laksekniv, men jeg vil som tidligere fiskehandler følgende anbefaling
> til dig, hvis/når du køber en filetkniv. I de fleste fiskerihavne
> findes en butik der har sin primære kundekreds blandt fiskere. Disse
> butikker sælger som oftes også til private, og forhandler blandt andet
> filetknive fra Bacho. Disse knive kan ved korrekt slibning holde
> skæret rigtigt godt og desuden blive rageknivs-skarpe... Mener jeg
> plejede at skære 2-3 kasser (60-90 kg) rødspætter til filet (inklusive
> afskæring af skind) inden slibning.
> Så vidt jeg husker lå prisen omkring 100 ex. moms.
>
Ja, jeg var inde i centrum for at købe en filetkniv til min onkel, der ville
de have over 200,- for en ganske alm. en. Så slog det mig, at køre over på
havnens skibsproviantering. Bingo, meget bedre kniv til under en hund.
--
Calle.



Gerner Majlandt (27-12-2004)
Kommentar
Fra : Gerner Majlandt


Dato : 27-12-04 14:35

Hej

Tak for alle jeres svar

mvh
Gerner


"Gerner Majlandt" <majlandt@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:41cca1d9$0$33625$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
>
> jeg havde skrevet en filetkniv på min ønskeseddel, men jeg har fået en
> laksekniv, så jeg vil lige høre hv ad man bruger sådan et til?
>
> http://www.el-forretningen.dk/shop/default.asp?ProductID=1907
>
> mvh
> Gerner Majlandt
>
>



Nils Thorlak (06-01-2005)
Kommentar
Fra : Nils Thorlak


Dato : 06-01-05 12:43

Den må da bruges til at skære tynde fine skiver af en røget laks...



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste