|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hvordan laver jeg and - trin for trin??? Fra : Jan
 | 
 Dato :  23-12-04 22:31
 | 
 |  | Hejsa
 
 Vi skal holde jul for familien og jeg skal for første gang prøve at lave and
 men hvordan gør jeg det trin for trin og hvor lang tid skal den stege.
 Hvordan klipper man den ud så man får nogle af de der små reelle stykker -
 hvis i forstår hvad jeg mener.
 
 Har jo ikke plads til steg og and samtidig i ovnen, så kan jeg lave anden
 tidligere på dagen og så stegen lige inden gæsterne kommer ??
 
 Har godt nok en Weber grill, men tør jeg lave stegen på den - vil jo nødig
 have noget går galt - hvordan kan jeg evt. lave den på grillen
 
 Mvh
 
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  F.B. (23-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : F.B.
 | 
 Dato :  23-12-04 22:39
 | 
 |  | Jan wrote:
 
 > Har godt nok en Weber grill, men tør jeg lave stegen på den -
 > vil jo nødig have noget går galt - hvordan kan jeg evt. lave
 > den på grillen
 
 jeg har selv lavet and på weberen flere gange og altid med et
 rigtig godt resultat, brug vedlagte som jeg har tyv stjålet fra
 "Brug låget"
 Hvis den ikke bliver farséret eller fyldt kan du sætte anden med
 gumpen krænget ud over en tom øldåse ell.lign. fyldt med lidt
 marinade, appelsinsaft og lign.
 
 Bare gå igang og god fornøjelse
 
 I køkkenet forberedes:
 1 and eller gås (ca. 3 kg)
 Æbler
 Svesker
 Salt og Peber
 Fremgangsmåde: Fuglen renses og gnides både ind- og udvendigt med
 salt og peber.
 
 Hvis du ønsker at fylde din fugl med æbler og svesker gør du det
 nu.
 
 Buk vingerne om på ryggen. Tildæk vingerne med alufolie den
 første time af stegetiden. Bind lårene sammen med madsnor. Med en
 skarp kniv skærer du et fint snit mellem vinger og ryg, så
 overflødigt fedt kan løbe fra under stegningen. Prik huller i
 skindet, jævnt fordelt, med en spids gaffel.
 
 Ved grillen:
 Sæt drypbakken mellem kulbakkerne, og stil fuglen i stegholderen
 midt på stegeristen over indirekte varme.
 
 Husk at tage alufolien af vingerne efter ca. 1 time.
 
 Da fjerkræ er meget forskelligt i størrelse og vægt, er
 stegetiderne kun omtrentlige. Det er derfor vigtigt at du regner
 din stegetid ud fra fugl til fugl, samt at du tager højde for
 vind og vejrforhold.
 
 Tip!
 Variation! Hvis du vil have fuglen mere Orientalsk, fyld den da
 evt. med appelsinbåde - og så kan du pensle den jævnligt med
 f.eks. teriyaki marinade, de sidste 3 kvarter af stegetiden.
 Pensling af skindet giver både smag og en mørkere farve.
 
 Hvis du vil være helt sikker på sprødt skind, skal du dog ikke
 pensle med noget.
 
 Hvis du ønsker at farsere fuglen, må du påregne ekstra stegetid
 så fyldet kan nå at gennemstege.
 
 
 --
 
 Hilsen
 
 Flemming Jørgensen
 Slet: *getlost*
 
 
 
 |  |  | 
  Erling Nielsen (24-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erling Nielsen
 | 
 Dato :  24-12-04 10:33
 | 
 |  | 
 
            > Buk vingerne om på ryggen. Tildæk vingerne med alufolie den 
 > første time af stegetiden. 
 Hvad er egentlig grunden til at man monterer alufolie på vingerne den
 første time?
 -- 
 Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG |  |  | 
   Hauge (24-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  24-12-04 11:11
 | 
 |  | Hejsa
 Erling Nielsen wrote:
 > Hvad er egentlig grunden til at man monterer alufolie på vingerne den
 > første time?
 
 For at skåne dem mod varmen den første tid, så de ikke tørrer så meget ud.
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
   jubija@yahoo.dk (24-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jubija@yahoo.dk
 | 
 Dato :  24-12-04 11:24
 | 
 |  | 
 
            On Fri, 24 Dec 2004 09:33:18 +0000 (UTC), "Erling Nielsen"
 <eh222@mail1.stofanet.dk> wrote:
 >> Buk vingerne om på ryggen. Tildæk vingerne med alufolie den 
 >> første time af stegetiden. 
 >
 >Hvad er egentlig grunden til at man monterer alufolie på vingerne den
 >første time?
 Det er for den ikke skal flyve væk...   |  |  | 
    Erling Nielsen (24-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erling Nielsen
 | 
 Dato :  24-12-04 11:30
 | 
 |  | 
 
            "jubija" <jubija@yahoo.dk> wrote in message
 news:birns0pk0pi168snntgdtcl39vdockg2f6@4ax.com
 > On Fri, 24 Dec 2004 09:33:18 +0000 (UTC), "Erling Nielsen"
 > <eh222@mail1.stofanet.dk> wrote:
 > 
 > >> Buk vingerne om på ryggen. Tildæk vingerne med alufolie den 
 > >> første time af stegetiden. 
 > >
 > >Hvad er egentlig grunden til at man monterer alufolie på vingerne den
 > >første time?
 > 
 > Det er for den ikke skal flyve væk...   Ja, nemli` ja....og glædelig jul   -- 
 Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG |  |  | 
  Devast8or (24-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Devast8or
 | 
 Dato :  24-12-04 16:05
 | 
 |  | Jan wrote:
 > Hejsa
 >
 > Vi skal holde jul for familien og jeg skal for første gang prøve at
 > lave and men hvordan gør jeg det trin for trin og hvor lang tid skal
 > den stege.
 
 Jeg fandt den her i vittighedsgruppen, det akn være du kan bruge den ;)
 
 ---
 Kalkun med whisky (6 personer):
 
 Indkøb følgende:
 
 1 kalkun, ca 5kg
 1 fl whisky
 500 g spæk
 Olivenolie
 Salt
 Peber
 Ketchup
 Aspirin
 
 Man køber en kalkun på fem kilo (til 6 pers.) og en flaske whisky.
 Dertil salt, peber, olivenolie og spækstrimler. Kalkunen belægges med
 spækstrimler, den snøres, saltes og pebres og overhældes med lidt
 olivenolie.
 
 Sæt ovnen på 200 grader. Skænk et glas whisky og drik en skål for det
 kommende gode måltid. Læg kalkunen i en bradepande og skub den ind i
 ovnen.
 
 Skænk to hurtige glas whisky og drik igen på det kommende gode
 resultat.
 
 Indstil termostaten efter 20 minutter på 250 grader, så den får et
 ordentligt pulver.
 
 Skænk yderligere tre glas whisky og dræk dem.
 
 Efter en hal tsims stid vænner du fulen og blir ved mæ at holle øje
 med stajningen. Griw vissskyflaschken å tsa en lill EN.
 
 Efter ænnu en hal tsims tschid schlændrr du laaaangshomtr hæn til
 schide åvvvvn. Å sschå tsar vi ænnnu en fææhæm-schyw sjisskkywusser
 mænns piihiipfuglen schtajer widre iææn trææhææ stihmer (shirrka - åp
 i røvwwen mæ det!)
 
 Kaaahaan de overhOOOvedt la saj gør shå kryw hæn til åvvn å prøvv å
 riwwwe kaaahhhaaalkunn UD!.. tsa så ænnu en schlllurrk og prøw
 nåkkengang å få krææet UD!!! Sammln så den satansforbandeddde fuul op
 fra
 
 gåååhåålwet og smid den påå et fahaad. PASCH PÅ du ikkk
 gliiiiderrrrrr på det skiefedtttede køøøøkngål.
 
 Kann du ikkk uuunddgå det, schå prøhvvv igen (åååopppogssccchtå
 dengikscchuikkk tihihihihahahi...... schku åssspissslimajet.
 
 Tag en lur.
 
 Shhh...stille.
 
 Spis næste dag kalkunen kold med ketchup og aspirin.
 ---
 
 Der står godt kalkun, men der er vel ikke den store forskel
 
 God jul til jer alle.
 
 Devast8or
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |