|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hvilken and er mest rap? Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  21-12-04 11:57
 | 
 |  | Jeg skal ud og købe andesteg til fem voksne og et barn. Hvor meget skal
 sådan et kræ veje, når vi kan nøjes med en smule and og spiser mest
 flæskesteg.
 
 Det er hundrede år siden jeg har købt and, men jeg mindes, at der vist er
 noget med, at der er mere ben end kød, hvis de er under en vis vægt og at
 det derfor kan betale sig at købe lidt mere end man lige tror er nødvendigt.
 Er det korrekt?
 
 Hvilken (type) and er bedst? Er danske/franske bedre end franske/danske?
 
 Jeg ved med andre ord INTET om and. Er der nogen herinde, der vil af med
 nyttig viden og anbefalinger?
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (21-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  21-12-04 12:48
 | 
 |  | Lisbeth Jacobsen wrote:
 
 > Det er hundrede år siden jeg har købt and, men jeg mindes, at der
 > vist er noget med, at der er mere ben end kød, hvis de er under en
 > vis vægt og at det derfor kan betale sig at købe lidt mere end man
 > lige tror er nødvendigt. Er det korrekt?
 
 En tommelfingerregel er, at ænder under 3 kg ikke er værd at samle på. Hvis
 I skal have 1-2 små stykker hver er omegnen af 3 kg nok.
 
 > Hvilken (type) and er bedst? Er danske/franske bedre end
 > franske/danske?
 
 Mange køber kun franske berberi-ænder, men det er lidt ligesom med
 bordeaux-vin: Der kommer både godt og skidt under det navn. Hvis jeg selv
 kunne vælge ville jeg vælge en fersk, dansk, gårdopdrættet and. Så bliver
 den dog nok en del større end 3 kg. og kommer nok også til at koste en del
 mere.
 
 Hvis man så køber en and, der kun er plukket, men ikke gjort yderligere i
 stand, som jeg var nødt til i Italien sidste år, kan man af indvolde, fødder
 og hoved koge en dejlig fond dagen før.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Løhde Svarre (21-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Løhde Svarre
 | 
 Dato :  21-12-04 14:42
 | 
 |  | 
 
            > Hvis man så køber en and, der kun er plukket, men ikke gjort yderligere i 
 > stand, som jeg var nødt til i Italien sidste år, kan man af indvolde, 
 > fødder og hoved koge en dejlig fond dagen før.
 Mon ikke du mener indmad?    Jeg vil nødig koge fond af indvolde.
 Hilsen
 Peter 
            
             |  |  | 
   Kevin Edelvang (21-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  21-12-04 23:45
 | 
 |  | 
 
            Peter Løhde Svarre wrote:
 > Mon ikke du mener indmad?    Jeg vil nødig koge fond af indvolde.
 Dig om det. Jeg vil nu kalde det, der ligger inde i anden for indvolde, 
 deriblandt lever, hjerte og andre organer. Jeg sorterer naturligvis 
 galdeblære og det værste slam fra. Det er normalt ikke til at tage fejl. Se 
 på det og tryk på det med to fingre. Hvis det ser megaklamt ud eller lugter 
 fuglt, så smid det ud    Mvh
 Kevin Edelvang 
            
             |  |  | 
  Kathrine (21-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kathrine
 | 
 Dato :  21-12-04 13:15
 | 
 |  | 
 
            "Lisbeth Jacobsen" skrev:
 > Jeg skal ud og købe andesteg til fem voksne og et barn. Hvor meget
 skal
 > sådan et kræ veje, når vi kan nøjes med en smule and og spiser mest
 > flæskesteg.
 Jeg har fundet mig en mand i Helsinge der sælger friske ænder.
 Har bestilt 2 på ca. 3.500 gram stykket. Vi bliver 5 voksne og 2 små
 børn og vi kan godt li´and, så 1 and er alt for lidt til os.
 Så er der evt. også til julefroskoten dagen efter    --
 Kathrine
            
             |  |  | 
  Jeppe (21-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jeppe
 | 
 Dato :  21-12-04 14:22
 | 
 |  | 
 "Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev i en
 meddelelse news:41c8034a$0$14242$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Jeg skal ud og købe andesteg til fem voksne og et barn. Hvor meget skal
 > sådan et kræ veje, når vi kan nøjes med en smule and og spiser mest
 > flæskesteg.
 >
 
 Vi sværger mest til Franske Berberi-ænder.
 Og vi bliver 8 voksne & 3 børn, så vi har købt 3 stk. 3000g
 
 Det burde være nok!
 
 
 
 
 |  |  | 
  kautaq (21-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kautaq
 | 
 Dato :  21-12-04 17:08
 | 
 |  | 
 
            Lisbeth Jacobsen wrote:
 > Jeg skal ud og købe andesteg til fem voksne og et barn. Hvor meget skal
 > sådan et kræ veje, når vi kan nøjes med en smule and og spiser mest
 > flæskesteg.
 Jeg købte engang en and på 2400 gram. Der var to små lår og
 to meget små stykker bryst og intet andet. Det kunne jeg
 nemt spise alene - uden at blive overmæt. Jeg vil skyde
 på at det svare til kødet på en halv papkylling.
 Een kæmpestor and, vil jeg gætte på er nok, hvis I osse skal
 ha' flæskesteg.
 -- 
 Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq |  |  | 
  Henrik J. Nielsen (21-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik J. Nielsen
 | 
 Dato :  21-12-04 18:12
 | 
 |  | Hej,
 
 Jeg kan på det varmeste anbefale en OSCAR berberi-and fra Føtex eller Bilka.
 
 Har købet dem i flere år. De svinder ikke ret meget og smager skønt.
 
 mvh
 Henrik J. Nielsen
 
 
 "Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev i en
 meddelelse news:41c8034a$0$14242$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Jeg skal ud og købe andesteg til fem voksne og et barn. Hvor meget skal
 > sådan et kræ veje, når vi kan nøjes med en smule and og spiser mest
 > flæskesteg.
 >
 > Det er hundrede år siden jeg har købt and, men jeg mindes, at der vist er
 > noget med, at der er mere ben end kød, hvis de er under en vis vægt og at
 > det derfor kan betale sig at købe lidt mere end man lige tror er
 > nødvendigt.
 > Er det korrekt?
 >
 > Hvilken (type) and er bedst? Er danske/franske bedre end franske/danske?
 >
 > Jeg ved med andre ord INTET om and. Er der nogen herinde, der vil af med
 > nyttig viden og anbefalinger?
 >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jeppe (21-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jeppe
 | 
 Dato :  21-12-04 18:16
 | 
 |  | 
 "Henrik J. Nielsen" <news@hjn.dk> skrev i en meddelelse
 news:41c8592a$0$168$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Hej,
 >
 > Jeg kan på det varmeste anbefale en OSCAR berberi-and fra Føtex eller
 Bilka.
 >
 > Har købet dem i flere år. De svinder ikke ret meget og smager skønt.
 >
 > mvh
 > Henrik J. Nielsen
 >
 >
 
 Det er sørme også dem vi har købt 3 af :)
 Lækkert....
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ukendt (22-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  22-12-04 10:17
 | 
 |  | 
 "Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> skrev i en
 meddelelse news:41c8034a$0$14242$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Jeg skal ud og købe andesteg til fem voksne og et barn. Hvor meget skal
 > sådan et kræ veje, når vi kan nøjes med en smule and og spiser mest
 > flæskesteg.
 
 Du må ikke købe den for lille. 3,2 kg så begynder det at ligne and og ikke
 pap :) Hvor meget and I vil spise er jo ikke nemt at vide, men jeg vil mene
 at hvis du finder en på 3,5 kg, så skulle det være ok, når i nu hellere vil
 have flæskesteg...
 
 > Hvilken (type) and er bedst? Er danske/franske bedre end franske/danske?
 
 Se det er jo en smagssag. De franske ænder er mindre fede, svinder mindre og
 bliver dermed også nemmere tørre. Jeg foretrækker en dansk fritgående
 landand. Så gør det ikke noget at den svinder lidt, for smagen er iorden.
 Det er lidt som med oksekød. Limosinekvæg er blevet så vældigt populært
 fordi det er meget magert. Men det smager jo ikke særlig meget. Jeg
 foretrækker Hereford, som svinder ganske meget mens det hænger til modning,
 og dermed bliver dyrere, men det smager altså også af himmel.
 
 > Jeg ved med andre ord INTET om and. Er der nogen herinde, der vil af med
 > nyttig viden og anbefalinger?
 
 Jeg bruger at langtidsstege, aldrig under 5 timer. Ind 5 min ved 160 grader
 (forvarmet, naturligvis), derefter 5-6 timer ved 70-80 grader.
 Skindet er næppe sprødt, så ud og klippe den i passende stykker og derefter
 ind et øjeblik på grill. :)
 
 Bon appetit
 Tommy
 
 
 
 
 |  |  | 
  Lisbeth Jacobsen (22-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  22-12-04 11:27
 | 
 |  | "TBJ" <bruus [snabela] os.dk> skrev i en meddelelse
 news:41c93b70$0$278$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 
 > Jeg foretrækker en dansk fritgående landand.
 
 En sådan endte det med. Og da den nu engang var på 3 kilo og der ikke  var
 større i synes af de ferske, så blev det den.
 
 Der kom mange gode tip - og jeg havde måske kørt i Bilka eller føtex, hvis
 jeg havde læst Henriks forslag om en Oscar Berberi inden jeg drog på indkøb.
 Men nu stod jeg i Kvickly og gad ikke køre mere rundt efter juleindkøb. Så
 da der lå sådan en trekilos fætter og bød sig til, nappede jeg den med hjem.
 
 > Jeg bruger at langtidsstege, aldrig under 5 timer. Ind 5 min ved 160
 grader
 > (forvarmet, naturligvis), derefter 5-6 timer ved 70-80 grader.
 
 Jeg har tænkt mig at langtidsstege sammen med flæskestegen.
 Den mørhed, der dermed opstår, er jo i øvrigt perfekt, når der blandt
 julegæsterne er gamle mennesker, der helst vil have det nemt at tygge.
 
 > Skindet er næppe sprødt, så ud og klippe den i passende stykker og
 derefter
 > ind et øjeblik på grill. :)
 
 I will. Tak for rådet!
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |