|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hollandsk 'majonæse' Fra : Steen Jensen
 | 
 Dato :  14-12-04 18:08
 | 
 |  | For en del år siden, var jeg på ferie i Amsterdam.
 I junk food forretningerne solgte de mest fish n chips, så det skulle
 jeg naturligvis osse prøve.
 Jeg ville gerne have remoulade med, som herhjemme, men det får man
 åbenbart ikke i Holland.
 Jeg fik en slags majonæse, men ikke den samme slags som herhjemme - den
 var mere syrlig.
 Er der nogen der kan fortælle mig hvad det er, og om det kan købes
 herhjemme?
 
 --
 Steen
 noX
 
 
 |  |  | 
  Jens Bruun (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  14-12-04 18:50
 | 
 |  | "Steen Jensen" <isteen@osx.dk> wrote in message
 news:1gosq6z.6f5efy1p7kw3kN%isteen@osx.dk
 
 > Jeg ville gerne have remoulade med, som herhjemme, men det får man
 > åbenbart ikke i Holland.
 
 Nope. Remoulade er  - trods det udenlandsk klingende navn - en meget dansk
 forteelse. Jeg har ikke set remo nogen steder ude i verden, og jeg har været
 mange steder.
 
 > Jeg fik en slags majonæse, men ikke den samme slags som herhjemme -
 > den var mere syrlig.
 > Er der nogen der kan fortælle mig hvad det er,
 
 Mayo med en lidt større andel af eddike end vi er vant til i DK?
 
 > og om det kan købes
 > herhjemme?
 
 Aner det ikke, men mayo er verdens letteste ting i hele verden at lave selv,
 så hvorfor prøver du dig ikke lidt frem? Jeg kan anbefale at supplere
 estragoneddike med saft fra frisk limefrugt. Måske du med den rette
 kombination af estragoneddike og limesaft kan frembringe den helt rigtige,
 holllandske smag? Under alle omstændigheder er hjemmelavet mayo ikke at
 foragte, så se du bare at komme i gang.
 
 --
 -Jens B.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bjarne K (15-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarne K
 | 
 Dato :  15-12-04 15:19
 | 
 |  | "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
 news:cpn93f$2p9i$1@news.cybercity.dk...
 > Nope. Remoulade er  - trods det udenlandsk klingende navn - en meget
 dansk
 > forteelse. Jeg har ikke set remo nogen steder ude i verden, og jeg har
 været
 > mange steder.
 
 Remulade stammer fra Frankrig og er noget selleri halløj. Det vi i
 danmark kalder remulade, altså majo med hvidkål og agårk salat mm. , er
 da rigtigt nok ikke noget man ser ret mange andre steder. Og det er jo
 en stor skam.
 
 Mvh
 
 BJK
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jette (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jette
 | 
 Dato :  14-12-04 19:48
 | 
 |  | Steen Jensen <isteen@osx.dk> wrote:
 > For en del år siden, var jeg på ferie i Amsterdam.
 > I junk food forretningerne solgte de mest fish n chips, så det skulle
 > jeg naturligvis osse prøve.
 > Jeg ville gerne have remoulade med, som herhjemme, men det får man
 > åbenbart ikke i Holland.
 > Jeg fik en slags majonæse, men ikke den samme slags som herhjemme -
 > den var mere syrlig.
 > Er der nogen der kan fortælle mig hvad det er, og om det kan købes
 > herhjemme?
 
 Jeg har rejst en del i Holland og Belgien. Min erfaring er at de serverer
 salatmayonnaise, f.eks. Miracle Whip, til deres fritter.
 
 Med venlig hilsen
 Jette
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |