|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | HJÆLP "DAMPE" Fra : Piea
 | 
 Dato :  14-12-04 17:35
 | 
 |  | Hej
 
 Jeg er igang med at lave mad efter en opskrift (mad på 15 min)
 
 Der står at rødspætterne skal dampes i 12 min.
 Men der står også at de bare skal krydes med salt og peber evt lidt
 citronsaft.
 
 Men nu er mit spørgsmål, hvordan damper man??
 
 Håber I kan hjælpe
 
 
 
 
 |  |  | 
  Inger Pedersen (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  14-12-04 18:08
 | 
 |  | 
 "Piea" <pvs81@SPAM.mailme.dk> skrev i en meddelelse
 
 > Men nu er mit spørgsmål, hvordan damper man??
 
 Fidusen er, at fileterne skal "koges", uden at smagen trækker ud i vandet -
 og temperaturen skal ikke være for høj.
 Du kan lægge dem i et dørslag over en gryde med lidt vand i bunden - lægge
 dem i en skål, der står i en smule vand i gryden - eller pakke fileterne ind
 i alufolie (åbningen opad) - eller simpelthen lægge dem i et aludækket fad i
 ovnen (ikke for varm).
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
  Thomas Hansen (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Hansen
 | 
 Dato :  14-12-04 18:12
 | 
 |  | On Tue, 14 Dec 2004 17:34:36 +0100, Piea <pvs81@SPAM.mailme.dk> wrote:
 
 > Hej
 >
 > Jeg er igang med at lave mad efter en opskrift (mad på 15 min)
 >
 > Der står at rødspætterne skal dampes i 12 min.
 > Men der står også at de bare skal krydes med salt og peber evt lidt
 > citronsaft.
 >
 > Men nu er mit spørgsmål, hvordan damper man??
 >
 > Håber I kan hjælpe
 >
 >
 
 Hej
 Du skal have en gryde med rist.
 I bunden af gryden kommer du væsken. Til fisk er det mest almindeligt at
 bruge vand eller hvidvin. I væsken kan du komme forskellige krydderier.
 Væsken bringes i kog. På risten lægger du fisken. Den sænkes ned i gryden
 men fisken skal ikke røre væsken. Alt efter tykkelsen på din fisk skal den
 have omkring 10minuter.
 Den bliver lækker og bevarer mere smag på denne måde end hvis den bliver
 kogt. Du kan tilmed lave en god sovs af væsken når du har dampet fisken
 færdig.
 
 /Thomas
 --
 "jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
 
 
 |  |  | 
  Rasmus Carlsen (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rasmus Carlsen
 | 
 Dato :  14-12-04 21:42
 | 
 |  | 
 "Piea" <pvs81@SPAM.mailme.dk> skrev i en meddelelse
 news:41bf1621$0$85736$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > Hej
 >
 > Jeg er igang med at lave mad efter en opskrift (mad på 15 min)
 >
 > Der står at rødspætterne skal dampes i 12 min.
 > Men der står også at de bare skal krydes med salt og peber evt lidt
 > citronsaft.
 >
 > Men nu er mit spørgsmål, hvordan damper man??
 
 - du kan også rulle filetterne sammen til en slags roulade og så sætte dem
 på "højkant" i en gryde med lidt vand, hvidvin og citronsaft i bunden. Bare
 lige 2 eller 3 centimenter, så det ikke damper helt væk. Det er ikke så fedt
 som at lægge fiske i en damper, men det er et udemærket alternativ.
 
 ras
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |