|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Ris a la mande Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  11-12-04 15:51
 | 
 |  | Hej.
 
 Jeg skal lave ris a la mande til 12 personer juleaften. Jeg er lidt i tvivl
 om hvor meget der skal bruges for at lave det til 12 pers. Her tænker jeg på
 ris, mandler og fløde.
 
 Venlig hilsen Lasse.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Niels Boegh (12-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Niels Boegh
 | 
 Dato :  12-12-04 12:51
 | 
 |  | 
 
            Lasse N. Larsen wrote:
 > Hej.
 > 
 > Jeg skal lave ris a la mande til 12 personer juleaften. Jeg er lidt i tvivl
 > om hvor meget der skal bruges for at lave det til 12 pers. Her tænker jeg på
 > ris, mandler og fløde.
 > 
 > Venlig hilsen Lasse.
 > 
 > 
 Hvis du har en opskrift til f.eks. 4 personer, tager jeg mig gerne af 
 regnearbejdet    Niels
            
             |  |  | 
  Ukendt (12-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  12-12-04 15:26
 | 
 |  | 
 "Niels Boegh" <1nboegh2@3hotmai4l.com> skrev i en meddelelse
 news:cphb4i$2t1u$1@news.cybercity.dk...
 > Lasse N. Larsen wrote:
 > > Hej.
 > >
 > > Jeg skal lave ris a la mande til 12 personer juleaften. Jeg er lidt i
 tvivl
 > > om hvor meget der skal bruges for at lave det til 12 pers. Her tænker
 jeg på
 > > ris, mandler og fløde.
 > >
 > > Venlig hilsen Lasse.
 > >
 > >
 >
 > Hvis du har en opskrift til f.eks. 4 personer, tager jeg mig gerne af
 > regnearbejdet    >
 > Niels
 Bare kom med den til 4 pers så finder jeg nok ud af resten.
 Lasse.
            
             |  |  | 
   Stig Mogensen (12-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stig Mogensen
 | 
 Dato :  12-12-04 16:26
 | 
 |  | 
 
            "Lasse N. Larsen" <affaldspostÆwebspeed.dk> wrote:
 > 
 > "Niels Boegh" <1nboegh2@3hotmai4l.com> skrev i en meddelelse
 > news:cphb4i$2t1u$1@news.cybercity.dk...
 >> Lasse N. Larsen wrote:
 >> > Hej.
 >> >
 >> > Jeg skal lave ris a la mande til 12 personer juleaften. Jeg er lidt i
 > tvivl
 >> > om hvor meget der skal bruges for at lave det til 12 pers. Her tænker
 > jeg på
 >> > ris, mandler og fløde.
 >> >
 >> > Venlig hilsen Lasse.
 >> >
 >> >
 >>
 >> Hvis du har en opskrift til f.eks. 4 personer, tager jeg mig gerne af
 >> regnearbejdet    >>
 >> Niels
 > 
 > Bare kom med den til 4 pers så finder jeg nok ud af resten.
 > 
 > Lasse.
 Står den ikke på pakkerne med grødris??
 Nå, men her er;
http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/o0350013.html
http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/o0650025.html
http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/o0040752.html /Stig
            
             |  |  | 
   Ukendt (12-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  12-12-04 18:03
 | 
 |  | 
 "Lasse N. Larsen" <affaldspostÆwebspeed.dk> skrev i en meddelelse
 news:41bc53ff$0$280$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Bare kom med den til 4 pers så finder jeg nok ud af resten.
 Her er opskriften til 4 pers. fra pakken med grødris:
 1 liter mælk
 ½ dl. sukker
 50 g. smuttede mandler
 ½ liter piskefløde
 -evt. 2-3 blade husblas
 Fremgangsmåden kender du sikkert allerede....
 -- 
 Mvh. www.tjekmig.dk Tilmeld din hund på:
http://tjekmig.dk/hotornot/ |  |  | 
    Thomas Hansen (12-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Hansen
 | 
 Dato :  12-12-04 21:19
 | 
 |  | 
 
            On Sun, 12 Dec 2004 18:03:24 +0100, Buffy <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> wrote:
 >
 >
 > "Lasse N. Larsen" <affaldspostÆwebspeed.dk> skrev i en meddelelse
 > news:41bc53ff$0$280$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 >> Bare kom med den til 4 pers så finder jeg nok ud af resten.
 >
 > Her er opskriften til 4 pers. fra pakken med grødris:
 >
 > 1 liter mælk
 > ½ dl. sukker
 > 50 g. smuttede mandler
 > ½ liter piskefløde
 > -evt. 2-3 blade husblas
 >
 > Fremgangsmåden kender du sikkert allerede....
 >
 Det er ikke mange ris der skal i den opskrift. Bliver den ikke lidt tynd   /Thomas
 -- 
 "jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
            
             |  |  | 
     Ukendt (12-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  12-12-04 21:37
 | 
 |  | 
 "Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
 news  siwv1vfxuxvtjp@sprinteren...
 > Det er ikke mange ris der skal i den opskrift. Bliver den ikke lidt
 tynd   Ups den smuttede vist lige    1½ dl ris (125 gram ) står der selvfølgelig også på posen.
 Hvem bruger egentlig husblas i ris a la manden.? Jeg gør i hvert fald
 ikke....
 -- 
 Mvh. www.tjekmig.dk Tilmeld din hund på:
http://tjekmig.dk/hotornot/ |  |  | 
      Benedikte Brisson (12-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Benedikte Brisson
 | 
 Dato :  12-12-04 22:30
 | 
 |  | 
 "Buffy" <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> skrev i en meddelelse 
 news:41bcac0b$0$227$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 *klip*
 >
 > Hvem bruger egentlig husblas i ris a la manden.? Jeg gør i hvert fald
 > ikke....
 Det gør man kun, hvis man laver den dagen før, så den holder faconen bedre. 
 Eller laver monsterstore portioner til klassefester og den slags.
 Venlig hilsen Dikte
 ---
www.dikte.dk |  |  | 
       Repzak (12-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Repzak
 | 
 Dato :  12-12-04 23:03
 | 
 |  | > Det gør man kun, hvis man laver den dagen før, så den holder faconen
 > bedre. Eller laver monsterstore portioner til klassefester og den slags.
 
 Hmm sidste gang jeg var til "klasse fest" havde de kogt det på vand...
 
 umilbart smagte det rimeligt, men det var forholdsvis ret meget stivt, men
 ved ikke om det var pga vandet eller manglende fløde :)
 
 Kasper
 
 
 
 
 |  |  | 
      Jørgen Hess (13-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  13-12-04 19:27
 | 
 |  | 
 "Buffy" <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> skrev i en meddelelse 
 news:41bcac0b$0$227$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 > "Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
 > news  siwv1vfxuxvtjp@sprinteren...
 >
 >> Det er ikke mange ris der skal i den opskrift. Bliver den ikke lidt
 > tynd   >
 > Ups den smuttede vist lige    > 1½ dl ris (125 gram ) står der selvfølgelig også på posen.
 >
 > Hvem bruger egentlig husblas i ris a la manden.? Jeg gør i hvert fald
 > ikke....
 >
 > -- 
 > Mvh. www.tjekmig.dk >
 > Tilmeld din hund på:
 > http://tjekmig.dk/hotornot/ >
 >
 Det gør man i den opskrift fordi der bruges en halv liter fløde til en liter 
 mælk. Der skal allerhøjest bruges risengrød af en ½ liter mælk til denne mængde 
 fløde, og gerne mindst dobbelt så mange mandler. Til gengæld ikke mere en 1 spsk 
 sukker. Der er sukker nok i kirsebærsaucen.
 Om ikke det bliver fedt og dyrt: Jo og så?
 mvh
 Jørgen
            
             |  |  | 
    Jens Bruun (13-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  13-12-04 09:26
 | 
 |  | "Buffy" <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> wrote in message
 news:41bc8c99$0$42050$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
 
 > -evt. 2-3 blade husblas
 
 Fy for pokker!
 
 --
 -Jens B.
 
 
 
 
 |  |  | 
     Poul Christensen (13-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Poul Christensen
 | 
 Dato :  13-12-04 21:07
 | 
 |  | "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in
 news:cpjjlr$233b$1@news.cybercity.dk:
 
 > "Buffy" <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> wrote in message
 > news:41bc8c99$0$42050$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
 >
 >> -evt. 2-3 blade husblas
 >
 > Fy for pokker!
 
 Uinteressant mening for alle andre end dig selv.
 
 --
 Med venlig hilsen
 Poul C
 poulchr03@ofir .dk
 
 
 |  |  | 
      Lisbeth Jacobsen (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  14-12-04 09:04
 | 
 |  | "Poul Christensen" <poulchr03@ofir-dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:Xns95BED74842ACCpoulchr03ofirdk@130.226.1.34...
 
 > Uinteressant mening for alle andre end dig selv.
 
 Ikke enig! Det er ganske lærerigt (for mange) at erfare, at det de selv
 anser for at være helt normalt, spiseligt og måske ligefrem godt, er der
 andre, der ligefrem væmmes ved. Det er ret tankevækkende..... hvis man altså
 vover at forholde sig til meninger modsat sine egne.
 
 Jeg vil også sige yrghh til husblas i ris a la mande. Portvin/sherry vil jeg
 også helst undvære. Og så foretrækker jeg den rigtige vanille fra stænger i
 stedet for pulveret.
 
 Og ris al mande skal laves på hvide ris. Men risengrøden derimod smager
 bedst, når den er lavet på de brune grødris. Det giver en herlig nøddesmag.
 Men jeg har erfaret, at mange siger fy for pokker til brune ris *S*
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
       Jens Bruun (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  14-12-04 09:36
 | 
 |  | "Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> wrote in
 message news:41be9c20$0$29450$ba624c82@nntp06.dk.telia.net
 
 > Men risengrøden derimod
 > smager bedst, når den er lavet på de brune grødris. Det giver en
 > herlig nøddesmag. Men jeg har erfaret, at mange siger fy for pokker
 > til brune ris *S*
 
 Dén version har jeg aldrig tidligere hørt om. Det skal helt klart prøves
 næste gang.
 
 --
 -Jens B.
 
 
 
 
 |  |  | 
        Inger Pedersen (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  14-12-04 11:36
 | 
 |  | 
 "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 >
 > Dén version har jeg aldrig tidligere hørt om. Det skal helt klart prøves
 > næste gang.
 
 Det smager dejligt og mætter mere.
 Men husk at sætte rigelig tid af - det skal koge længe.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
       Poul Christensen (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Poul Christensen
 | 
 Dato :  14-12-04 21:49
 | 
 |  | "Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> wrote in
 news:41be9c20$0$29450$ba624c82@nntp06.dk.telia.net:
 
 > "Poul Christensen" <poulchr03@ofir-dk.invalid> skrev i en meddelelse
 > news:Xns95BED74842ACCpoulchr03ofirdk@130.226.1.34...
 >
 >> Uinteressant mening for alle andre end dig selv.
 >
 > Ikke enig! Det er ganske lærerigt (for mange) at erfare, at det de
 > selv anser for at være helt normalt, spiseligt og måske ligefrem godt,
 > er der andre, der ligefrem væmmes ved. Det er ret tankevækkende.....
 > hvis man altså vover at forholde sig til meninger modsat sine egne.
 
 Det er jeg slet ikke uenig i, men jeg savnede både argumenter og et urbant
 sprog i  Jens's indlæg. Udtryksformen overdøvede budskabet.
 
 -
 Med venlig hilsen
 Poul C
 poulchr03@ofir .dk
 
 
 |  |  | 
  Spirrevip (13-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Spirrevip
 | 
 Dato :  13-12-04 06:49
 | 
 |  | 
 
            Hej
 Min mor har lært mig at komme til sød sherry i risalamanden. Det giver en
 fantastisk god smag. Der skal bare tilsættes et lille glas pr. portion(  til
 4personer)
 Mange hilsner
 Spirrevip
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.809 / Virus Database: 551 - Release Date: 09-12-2004
            
             |  |  | 
  Peter Westh (13-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  13-12-04 07:44
 | 
 |  | "Spirrevip" <gap64@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:41bd2d4a$0$300$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Hej
 >
 > Min mor har lært mig at komme til sød sherry i risalamanden. Det giver en
 > fantastisk god smag. Der skal bare tilsættes et lille glas pr. portion(
 til
 > 4personer)
 
 Din mor har nok ideen fra Madam Mangor.
 
 Mangor regner i øvrigt med 60 gram ris, 1/2 liter mælk, 90 gram mandler og 1
 liter piskefløde til 8 personer. Derudover 2 spsk sukker, 60 gram smeltet
 smør (!), 15 gram husblas og altså 1/2 dl "gammel vin"
 
 /Peter
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Spirrevip (14-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Spirrevip
 | 
 Dato :  14-12-04 07:40
 | 
 |  | 
 
            ©
 Hej
 He, he sjovt nok fandt jeg lige opskriften på ris a'lamande og så at det
 ikke var sherry min mor bruger men portvin. 3 spsk portvin til en portion
 grød kogt på 1 liter mælk og 125 gr grødris.
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.809 / Virus Database: 551 - Release Date: 09-12-2004
            
             |  |  | 
 |  |