MorgenTV2 idag viste stålblank dims, der let og elegant fjerner
tannin-molekyler, hvis et familiemedlem ikke er til garvesur vin.
Sker der katalyse - eller flytter troen bjerge?
Fransk fødevareministerium havde godkendt, for det var jo ikke et kemisk
pulver der tilsattes. Selv cand.scienter i kemi, der mener at have god
fornemmelse for tingene kan vanskeligt vurdere hvad ligner fup - eller?
Garvesyremolekylet er med mange fenol-grupper, der jo let går i stykker ved
iltning, og det kan da godt være at sammensnerpende kemi kan gøres
neutral/karaktørløs ved, at OH-fra fenolgrupper bindes kortvarigt og
komplext til jern- eller anden jon, og så kan vandmolekyler og iltmolekyler
gribe det store spændende smagsmolekyle bagfra og smadre det, som når to
gadebande-muslimer omringer og dræber(fastholder og knivstikker)???
Ældning er dog med meget andet end produktion af tannin at gøre, så
kælder-opbevaringen skulle ikke være spildt, fordi man "tager toppen af "
de astringerende kemiske forbindelser, som i naturen skal hindre at
planteædere snupper lækkerierne før frøspredning er sket.
|