| MorgenTV2 idag viste stålblank dims,  der let og elegant fjerner
 tannin-molekyler, hvis et familiemedlem ikke er til garvesur vin.
 
 Sker der katalyse - eller flytter troen bjerge?
 
 Fransk fødevareministerium havde godkendt, for det var jo ikke et kemisk
 pulver der tilsattes. Selv cand.scienter i kemi, der mener at have god
 fornemmelse for tingene kan vanskeligt vurdere hvad ligner fup - eller?
 
 Garvesyremolekylet er med mange fenol-grupper, der jo let går i stykker ved
 iltning, og det kan da godt være at sammensnerpende kemi kan gøres
 neutral/karaktørløs ved, at OH-fra fenolgrupper bindes kortvarigt og
 komplext til jern- eller anden jon, og så kan vandmolekyler og iltmolekyler
 gribe det store spændende smagsmolekyle bagfra og smadre det, som når to
 gadebande-muslimer omringer og dræber(fastholder og knivstikker)???
 
 Ældning er dog med  meget andet end produktion af tannin at gøre, så
 kælder-opbevaringen skulle ikke være spildt, fordi man "tager toppen af "
 de astringerende kemiske forbindelser, som i naturen skal hindre at
 planteædere snupper lækkerierne før frøspredning er sket.
 
 
 
 
 |