|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | En god kødsovs? Fra : Lauridsen
 | 
 Dato :  07-12-04 18:29
 | 
 |  | Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 
 Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter 2
 dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge lidt
 en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 
 Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 
 /Lars
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jan Pedersen (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Pedersen
 | 
 Dato :  07-12-04 18:42
 | 
 |  | 
 
            Lauridsen wrote:
 :: Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 ::
 :: Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde.
 :: Herefter 2 dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får
 :: lov til at koge lidt en times tid og derefter putter jeg lidt mørk
 :: chokolade i.. Mums..
 ::
 :: Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 Jeg syntes bestemt du mangler en del bacon    -- 
 Jan Pedersen
 cuk@cuk.dk
http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=18645 |  |  | 
  Thomas Schreiber (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Schreiber
 | 
 Dato :  07-12-04 19:33
 | 
 |  | 
 
            > Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 >
 > Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter 
 > 2 dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge 
 > lidt en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 >
 > Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 >
 > /Lars
 Prøv evt. økologiske flåede tomater( ikke hakkede ), og så hæld al "sovsen" 
 ned i en blender. Bruger også selv paprika og masser af salt og peber    -- 
 Venligst,
 Thomas Schreiber
 -
http://schreiber.se "Jeg er sgu ligeglad hvad din far hedder, du skal ikke vade rundt på vandet 
 her hvor jeg skal fiske!" 
            
             |  |  | 
  Jeppe Vestergaard (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jeppe Vestergaard
 | 
 Dato :  07-12-04 19:45
 | 
 |  | > Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter
 2
 > dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge
 lidt
 > en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 
 Hejsa.
 
 Jeg hakker løg og hvidløg, og bruner sammen med kødet. Jeg bruger også 2
 dåser flåede tomater, basilikum og oregano - ligesom dig. Derudover kommer
 jeg "Pastakrydderi" i fra Santa Maria samt en anelse chili. Der kan også
 godt ryge lidt hakket rød peber i. Af og til ryger der også en enkelt dåse
 cocktailpølser i.
 
 Det hele simrer den tid jeg gider vente - normalt 30-40 minutter.
 
 --
 Mvh.
 Jeppe Vestergaard, Aalborg
 Email: Jeppe at dailyrush denmark - omskriv selv.
 
 
 
 
 |  |  | 
  JHR (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : JHR
 | 
 Dato :  07-12-04 20:11
 | 
 |  | 
 "Lauridsen" <dsl30271@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:41b5e844$0$66395$14726298@news.sunsite.dk...
 > Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 >
 > Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter
 > 2 dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge
 > lidt en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 >
 > Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 >
 > /Lars
 
 hejsa,
 Jeg har 2 alternativer:
 Den hurtige: Svits noget pancetta i lidt olivenolie, tag det op når det er
 stegt sprødt, kom lidt balsamico i gryden og lad det koge lidt ind så det
 bliver sirupsagtig. Tag gryden af varmen og tilsæt finthakkede friske gode
 modne tomater og krydre det med salt og chili. Server saucen og den sprøde
 pancetta med god tørpasta og masser af FRISK parmesan
 
 Den langsomme: Steg bacon, løg, gulerødder, og bladselleri ved medium varme
 indtil det næsten får farve (vigtigt!), tilsæt en sjat rødvin af rimelig
 kvalitet, hakkede tomater, frisk basilikum, og lad det boble så længe du har
 tid til. Igen masser af god parmesan og du har en pastaret der rykker!
 
 Mvh
 Jeppe.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  07-12-04 20:16
 | 
 |  | Lauridsen wrote:
 
 > Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 
 Fornyelse bliver der ikke meget af her fra, men du kan da gøre det på den
 rigtige (læs: italienske) måde!
 
 1 stort finthakket løg, en stor finthakket gulerod og en stor stængelt
 finthakket blegselleri steges ved middel varme i rigeligt olivenolie i 5 -10
 minutter.
 500 gr. hakket oksekød tilsættes og brunes, evt. sammen med et par fed
 hvidløg, hvis man ikke kan undvære det.
 Dernæst tilsættes 2-3 små dåser tomapure og en dåse flåede tomater.
 Koges godt igennem og simrer ved svag varme i 1-2 timer. Når det bliver for
 tykt, tilsættes en smule rødvin eller kraftig suppe.
 Til sidst smages til med knust chili-peber, salt og peber samt evt. en smule
 balsamico. På dette punkt kan også tilsættes friske basilikumsblade, hvis
 man vil have en delikat duft.
 
 Efter min mening hører oregano ikke hjemme i en bolognese. Og da *slet* ikke
 bacon, cocktailpølser, fløde, sovsekulør og slige blasfemiske tiltag, der
 ødelægger langt mere, end det gavner.
 
 Efter min mening er bolognese bedst med linguine eller fettucine til, men de
 fleste bruger jo spaghetti - det går bestemt an, hvis man køber De Cecco
 eller andet godt mærke.
 
 Til hver person blandes 100-150 gr. pasta med en grydeskefuld sovs og en
 lille håndfuld friskrevet parmesanost.
 
 Sovsen kan varieres med kødet. Der kan tilsættes forskellige slags. Jeg
 synes f.eks. stegt medister, grovskårne chorizo-pølser eller hjemmelavede
 kødboller er rigtig gode. Bacon med sin kraftige smag hører ikke hjemme her,
 men f.eks. i Amatriciana eller Carbonara.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jeppe Vestergaard (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jeppe Vestergaard
 | 
 Dato :  07-12-04 20:40
 | 
 |  | > Efter min mening hører oregano ikke hjemme i en bolognese. Og da *slet*
 ikke
 > bacon, cocktailpølser, fløde, sovsekulør og slige blasfemiske tiltag, der
 > ødelægger langt mere, end det gavner.
 >
 > Sovsen kan varieres med kødet. Der kan tilsættes forskellige slags. Jeg
 > synes f.eks. stegt medister
 
 Du mener det er en dødssynd at bruge coctailpølser, men helt OK med
 medister? :)
 
 --
 Mvh.
 Jeppe Vestergaard, Aalborg
 Email: Jeppe at dailyrush denmark - omskriv selv.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Kevin Edelvang (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  07-12-04 21:39
 | 
 |  | 
 
            Jeppe Vestergaard wrote:
 > Du mener det er en dødssynd at bruge coctailpølser, men helt OK med
 > medister? :)
 Ja, det gør italienerne da, så hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det? Det 
 hedder godt nok ikke medister dernede, men minder utrolig meget om det. Det 
 skal blot brunes (fra rå af) på det hakkede køds sted og så simre med i 
 sovsen. Smager aldeles fremragende. Prøv det en dag - medister på en ny måde 
   Mvh
 Kevin Edelvang 
            
             |  |  | 
  Mus (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mus
 | 
 Dato :  07-12-04 22:39
 | 
 |  | 
 Kevin Edelvang <virker@ikke.invalid> skrev i en
 nyhedsmeddelelse:41b6015b$0$139$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Lauridsen wrote:
 >
 > > Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 >
 > Fornyelse bliver der ikke meget af her fra, men du kan da gøre det på den
 > rigtige (læs: italienske) måde!
   ja vel hvis det er det man foretrækker - den italienske måde.
 > 1 stort finthakket løg, en stor finthakket gulerod og en stor stængelt
 > finthakket blegselleri steges ved middel varme i rigeligt olivenolie i
 5 -10
 > minutter.
 > 500 gr. hakket oksekød tilsættes og brunes, evt. sammen med et par fed
 > hvidløg, hvis man ikke kan undvære det.
 > Dernæst tilsættes 2-3 små dåser tomapure og en dåse flåede tomater.
 > Koges godt igennem og simrer ved svag varme i 1-2 timer. Når det bliver
 for
 > tykt, tilsættes en smule rødvin eller kraftig suppe.
 > Til sidst smages til med knust chili-peber, salt og peber samt evt. en
 smule
 > balsamico. På dette punkt kan også tilsættes friske basilikumsblade, hvis
 > man vil have en delikat duft.
 Lyder lækkert
 > Efter min mening hører oregano ikke hjemme i en bolognese. Og da *slet*
 ikke
 > bacon, cocktailpølser, fløde, sovsekulør og slige blasfemiske tiltag, der
 > ødelægger langt mere, end det gavner.
 smager ellers godt med bacon - efter min smag. Men smag kan jo ikke
 diskutteres *SS*
 Laver nogle gange en variant til pasta som alternetiv til alm kødsovs. Den
 er billig, nem og smager super.
 Svits bacon i en tykbundet gryde til det er godt gennemstegt, tilsæt så
 hakket løg og lad det svitse med i et par min. 2 ds hakkede/flåede tomater
 tilsættes. Det hele simrer ca 1 times tid eller til sovsen bliver tykkere.
 Efter lyst kan frisk basilikum tilsættes tilsidst enten direkte i retten
 eller ved bordet som grønt drys sammen med friskrevet parmesan og
 selvfølgelig pasta.
 Det lyder ikke af noget særligt, men smager overraskende godt - synes vi her
 i huset.
 LN
            
             |  |  | 
   Kevin Edelvang (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  07-12-04 22:40
 | 
 |  | Mus wrote:
 
 > Svits bacon i en tykbundet gryde til det er godt gennemstegt, tilsæt
 > så hakket løg og lad det svitse med i et par min. 2 ds hakkede/flåede
 > tomater tilsættes. Det hele simrer ca 1 times tid eller til sovsen
 > bliver tykkere. Efter lyst kan frisk basilikum tilsættes tilsidst
 > enten direkte i retten eller ved bordet som grønt drys sammen med
 > friskrevet parmesan og selvfølgelig pasta.
 >
 > Det lyder ikke af noget særligt, men smager overraskende godt - synes
 > vi her i huset.
 
 Ja, det smager dejligt - hedder amatriciana i Italien og laves næsten, som
 du skriver det. Forskellen er at bacon steger ved svag varme sammen med læg
 i små tern fra starten af og i ca. 10 minutter. Det giver retten en fed og
 kraftig smag af løg. Den "rigtige" pastaform til denne sovs er bucattini,
 meget lækkert! OSten bør være peccorino romano, hvis man kan finde det.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Westh (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  07-12-04 20:17
 | 
 |  | "Lauridsen" <dsl30271@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:41b5e844$0$66395$14726298@news.sunsite.dk...
 > Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 
 Løg, hvidløg, bladselleri og gulerod hakkes fint og svitses i olie eller
 smør. Eventuelt også noget bacon. Om vinteren bruger jeg knoldselleri i
 stedet for bladselleri. Eventuelt lidt persille. Kødet steges med, det til
 har skiftet farve og brunet en anelse. Rød- eller hvidvin på, koges lidt
 ind. Kan ind imellem finde på at bruge øl i stedet. I så fald skal smagen
 juseres med noget syrligt, citron eller vineddike. Nu kommer jeg max en
 skefuld koncenteret tomatpure ved, eller en halv dåse flåede. Ikke for mange
 tomater, det skal ikke smage af Dolmio, men af kød. Dernæst buillon (touch
 of taste, medmindre jeg da skulle havve noget hjemmekogt i fryseren). Lidt
 salt, peber, et laurbær. Hvis bølgerne går højt,en kvist timian. Ikke andre
 krydderier.
 Så skal der låg på, og så skal det simre 2-3 timer. Det kan ikke gøres på
 kortere tid. Man skal tjekke, at det ikke koger tørt, og eventuelt supplere
 med mere buillon.
 
 Saucen smages til. Hvis man synes, kan den rundes af med et skvæt
 piskefløde.
 
 Sådan laver jeg kødsovs.
 
 En god tilsætning er kyllingelever, omkring et par hundrede gram hakket
 groft, sammen med 1/2 kg kød.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Rasmus Carlsen (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rasmus Carlsen
 | 
 Dato :  07-12-04 19:18
 | 
 |  | 
 "Lauridsen" <dsl30271@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:41b5e844$0$66395$14726298@news.sunsite.dk...
 > Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 >
 > Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter
 > 2 dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge
 > lidt en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 >
 > Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 
 - kaffe og øl er også godt. Til sådan en normal 4-personers gryde (plus lidt
 til fryseren) er en halv kop stærk kaffe og lidt mindre end end halv øl
 (classic, dark el.lign er bedst, men alm. kan også bruges) bare plingeling.
 
 ras
 
 
 
 
 |  |  | 
  ASKF (08-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ASKF
 | 
 Dato :  08-12-04 16:09
 | 
 |  | "Rasmus Carlsen" <rasmus[punktum]carlsen@tdcadsl.dk> ytrede sig i
 <yuntd.351$xu4.177@news.get2net.dk> med dette:
 
 >
 >"Lauridsen" <dsl30271@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 >news:41b5e844$0$66395$14726298@news.sunsite.dk...
 >> Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 >>
 >> Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter
 >> 2 dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge
 >> lidt en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 >>
 >> Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 >
 >- kaffe og øl er også godt. Til sådan en normal 4-personers gryde (plus lidt
 >til fryseren) er en halv kop stærk kaffe og lidt mindre end end halv øl
 >(classic, dark el.lign er bedst, men alm. kan også bruges) bare plingeling.
 
 Porter eller stouts er det bedste til en kødsovs! De lysere typer har
 ikke nær så megen smag og overdøves alt for nemt; især hvis man også
 benytter chilli kan smagen helt forsvinde.
 
 Mine to foretrukne er Limfjordsporter og Ceres Royal Stout.
 --
 Mvh
 Allan Stig Kiilerich Frederiksen
 
 
 |  |  | 
  Aksel Petersen (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Aksel Petersen
 | 
 Dato :  07-12-04 20:46
 | 
 |  | Lauridsen wrote:
 > Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 >
 > Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter 2
 > dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge lidt
 > en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 >
 > Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 >
 > /Lars
 >
 >
 
 Når du skriver kødsovs, er det vel f.eks. til Spaghetti el. lign. .
 Din begyndelse er god - løg og hvidløg og oksefars. Derefter tomat med
 basilikum og oregano - der foretrækker jeg nu nok god og stærk
 hjemmeavlet chili. Kogning i en times tid er for meget - 20 min er nok.
 Vi tilsætter derefter salt, for hvis der ikke er rigtig mængde salt, er
 det vanskeligt at justere smagen i blandingen.  Så tilsætter vi soya,
 frisk kværnet peber - og hvis tilstede - strimler af den alm. grønne peber.
 Chokolade badvr!!!
 Vi laver gerne en god stor portion, og det, der bliver tilbage, bruges
 som fyld i en pizza nogle dage senere.
 Herrrligt!!!
 Venlig hilsen
 Aksel.
 
 
 
 |  |  | 
  /Ole (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : /Ole
 | 
 Dato :  07-12-04 23:25
 | 
 |  | "Lauridsen" <dsl30271@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:41b5e844$0$66395$14726298@news.sunsite.dk...
 > Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 >
 > Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter
 2
 > dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge
 lidt
 > en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 >
 > Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 >
 > /Lars
 
 Sådan laves kødsauce i mit hjem:
 
 
 Svits hakket oksekød, løg og hvidløg i en sauterpande eller lign., bland 1
 ds. hakkede flåede tomater i, 1 ds. tomatpuré og lidt vand/vin (hvad man er
 til). Frisk basilikum, hvidløg (gem dog et fed, som puttes i til allersidst
 lige inden servering), oregano, rosmarin og timian puttes i, afhængigt af
 kødets kvalitet putter jeg også gerne en boullionterning i. Et godt skvæt
 olivenolie, lidt balsamico og en god skefuld Dijon-sennep. Riv lidt
 muskatnød ned i retten. Og så lige til sidst tricket fra "Godfather" en
 lille drys sukker, det giver en flot skinnende overflade (sammen med olien)
 og fremhæver smag. Har man lidt mere tid kan man lade kødet koge ind i lidt
 rødvin, inden der puttes tomat i. Jo længere det simrer, desto bedre bliver
 det. Smag til med salt og peber, eller med ansjoser og peber...
 
 
 
 En god frisk parmesan er uundværlig!
 
 
 
 Husk at lige meget hvor god saucen er, kan man ALTID ødelægge den med de
 billigste pastaskruer fra Netto.
 
 Brug noget ordenlig pasta!
 
 
 
 /Ole
 
 
 
 
 |  |  | 
  Davidsen (08-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Davidsen
 | 
 Dato :  08-12-04 14:06
 | 
 |  | 
 
            "Lauridsen" <dsl30271@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse 
 news:41b5e844$0$66395$14726298@news.sunsite.dk...
 > Vil gerne høre hvordan I laver kødsovs..
 >
 > Plejer selv at svitse løg og hvidløg og derefter kød i en gryde. Herefter 
 > 2 dåser hakket tomat med basilikum og oregano. Dette får lov til at koge 
 > lidt en times tid og derefter putter jeg lidt mørk chokolade i.. Mums..
 >
 > Anyone der kan komme med lidt ideer til fornyelse?
 >
 > /Lars
 Det er vist på tide at poste dette link igen   www.pol.dk/sovs 427 opskrifter fra Politikens DM i kødsovs.
 Mvh
 Davidsen 
            
             |  |  | 
 |  |