|
| Strudsemedaljon Fra : Claus Frørup |
Dato : 19-05-01 07:27 |
|
Hejsa.
Jeg kom til at smide to strudsemedaljoner i indkøbskurven.
Er der nogen der har en god opskrift til disse medaljoner?
Jeg havde tænkt mig, at lave en flødepandesauce og et par bagte
kartofler, som der står i serveringsforslaget på indpakningen, men jeg
er åben for andre forslag.... evt noget med ris.
--
Venlig hilsen
Claus
| |
Peter W. Bosse (20-05-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 20-05-01 06:23 |
|
"Claus Frørup" <claus@froerup.dk> skrev i meddelandet...
> Jeg kom til at smide to strudsemedaljoner i indkøbskurven.
> Er der nogen der har en god opskrift til disse medaljoner?
> Jeg havde tænkt mig, at lave en flødepandesauce og et par bagte
> kartofler, som der står i serveringsforslaget på indpakningen, men jeg
> er åben for andre forslag.... evt noget med ris.
Jeg har et par opskrifter med studsekød/strudsesteak fra en tidligere
Irma brochure...
Strudsesteak m. spidskål:
4 pers.
4 stk strudsesteaks, 1 spidskål, 4 hakkede skalotteløg, smør, 2 dl
hvidvin, 1-2 spsk creme fraiche.
Tag de yderste blade af kålen og blancher kålen. Steg kødet ca. 5 min.
på hver side. Både kål og kød holdes varmt.
Sauter skalotteløgene i smør til de er gennemsigtige. Tilsæt hvidvin og
creme fraiche og lad saucen koge ind. Pisk 2 spsk koldt smør i saucen og
smag den til med salt og peber.
Servér kål og steaks overhældt med saucen.
-oo-
Strudsesteaks m. estragonsauce:
4 pers.
4 stk strudsesteaks, 4 skalotteløg, 2 dl hvidvin, 1 bouillonterning,
estragon, 1 bæger creme fraiche, smør, salt og peber, frisk spinat el. 1
pk frossen hel spinat.
Brun skalotteløgene på panden med smør. Tilsæt hvidvinen og lad den koge
ind med en bouillonterning og estragon. Tilsæt creme fraiche og smag til
med salt og peber. Lad det simre, mens kødet steges på panden (4-5 min.
på hver side).
Den optøede spinat dampes i smør og krydres med salt og peber. Anret kød
og spinat og hæld saucen over.
-oo-
Strudsesteaks m. madagascarpeber:
4 pers.
4 stk strudsesteaks, madagascarpeber, 2 dl rødvin, 4 spsk creme fraiche
1 spsk Dijonsennep, salt, smør til stegning.
Krydr kødet med madagascarpeber og salt og steg det på panden i ca. 4-5
min. på hver side.
Tag kødet op og hold det varmt. Kog panden af med 2 dl rødvin og lad det
reducere til en 1/3. Tilsæt creme fraiche og salt og lad saucen simre.
I sidste øjeblik smages den til med 1 spsk Dijonsennep.
Servér kødet overhældt med saucen. Byd råstegte kartofler til.
PS: Den sidste med madagascarpeber synes jeg lyder bedst, også fordi
pebersmagen er med til at tage lidt af "hestesmagen", - som jeg mener
strudsekød smager lidt hen af. Strudsekødet som sådan, har konsistens og
farve som en oksebøf.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Ikke helt ufarligt...!
Madlavning og glemte kogeplader
kostede sidste år ni menneskeliv.
(Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut)
| |
Claus Frørup (20-05-2001)
| Kommentar Fra : Claus Frørup |
Dato : 20-05-01 08:12 |
|
Isang tao pinangalanan Peter W. Bosse nagsulat :
>"Claus Frørup" <claus@froerup.dk> skrev i meddelandet...
>> Jeg kom til at smide to strudsemedaljoner i indkøbskurven.
klip
>PS: Den sidste med madagascarpeber synes jeg lyder bedst, også fordi
>pebersmagen er med til at tage lidt af "hestesmagen", - som jeg mener
>strudsekød smager lidt hen af. Strudsekødet som sådan, har konsistens og
>farve som en oksebøf.
Jeg synes også den lyder mest spæmdende, så jeg prøver den i aften...
--
Venlig hilsen
Claus
| |
Claus Frørup (20-05-2001)
| Kommentar Fra : Claus Frørup |
Dato : 20-05-01 22:59 |
|
Isang tao pinangalanan Claus Frørup nagsulat :
>Isang tao pinangalanan Peter W. Bosse nagsulat :
>>PS: Den sidste med madagascarpeber synes jeg lyder bedst, også fordi
>>pebersmagen er med til at tage lidt af "hestesmagen", - som jeg mener
>>strudsekød smager lidt hen af. Strudsekødet som sådan, har konsistens og
>>farve som en oksebøf.
>
>Jeg synes også den lyder mest spæmdende, så jeg prøver den i aften...
Og det gjorde jeg så..... Jeg havde ikke madagascarpeber, så jeg brugte
en fem korns blanding og de råstegte kartofler blev udskiftet med
bahsmati ris..... det smagte fremragende.
--
Venlig hilsen
Claus
| |
|
|