/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary ~
Fra : Bo Warming


Dato : 06-12-04 08:33

Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"



En god coctail skal have rette balance mellem vand, sprit, sukker og
smagsstoffer, og det kan ofte ikke opnås med de her solgte russiske, polske,
tyske, svenske og danske vodkaer. Norsk "Viking vodka" på 50% er også for
svag.



Så jeg bad min vinhandler bestille hjem fra grossisten en flaske finsprit og
måtte betale dobbelt pris pr alkohol-molekyle!



At stat&De Forenede Spritfabrikker, der hænger sammen som ærtehalm, ikke
sælger med normal profit den rene vare (96%) skyldes (tror jeg), at man
ønsker snobberi omkring mærkevarer. Bartender-kult er der penge i - og hvis
afgiftsnedsættelsen gjaldt ren sprit, ville mange se det kloge i alkohol som
konserveringsmiddel af bl.a. rødvin der er åbnet.(Apoteker-forbud mod salg
af koffein-tabletter som kom i 1997 har lignende onde, usaglige - , mafiøse
basis.(Energi-kult-drik skal kunne sælges til overpris fx Red Bull))



Salgsargumentet for wine-in-bag er angiveligt, at der ikke kommer ilt ind i
den ny avancerede plastpose-i-pap rødvin, og det øger holdbarheden. Men det
giver kun en _lidt_ øget holdbarhed .- bakterier trænger ind ved hanen og
gør vinen sur på få uger.



Kemi har altid handlet meget om raffinering via opkoncentrering, og jeg er
blevet begejstret for amarone-rødvine på 15% som er gæret i Solrige Italien
på druer , der er tørret på halmmåtter. Den intense dybrøde vin klær vodka
og gin - og er dermed evighedsholdbar.



Farve og smagsstoffer i denne næsten hedvinsagtige rødvin giver en
"grødagtig fornemmelse", selvom der selvfølgelig er sket normal filtrering.
Den giver mindelser om bloody mary, dvs den fancy bartender-opreklamerede
anti-tømmermands-drik med vodka,tomatjouce, chili, engelsksovs og et
selleri-blad.

Jeg har aldrig brudt mig om bloody mary, og blanding af sprut med boullion,
peber og supper syns jeg sjældent fungerer. Netto har fået en _klar_
djævle-tabasco-sovs, men stadig er det noget rod for mine smagsløg selvom
hot er sjovt. Det matcher sjældent.



Den billigste måde at købe tomat er små cylindriske koncentreret-tomat-puree
dåser med ca 100 g netto(pris knap 2 kr!). Det macher vodka og giver
mindelser om den grødagtige amarone-rødvinscocktail. Tomatsmag er intens og
blandingen kan holde sig, selvom fibre synker ned

(så snobbede James "Kejserens Ny Klær"Bond's stirred-not-shaken pludselig
får mening.

Iøvrigt syns jeg rå løg matcher disse mad-sprut hybrider ret godt. Det gør
rå ingefær og hvidløg også. Og med almindelige købte brune ristede løg som
snacks, så lykkes omsider den mad-sprut syntese som Bloody-Mary-opfinderne
havde ambitioner om.Livet er for kort til svagpisseri.







 
 
Bo Warming (06-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 06-12-04 09:39

Og med almindelige købte brune ristede løg som
> snacks, så lykkes omsider den mad-sprut syntese som Bloody-Mary-opfinderne
> havde ambitioner om.Livet er for kort til svagpisseri.

Til spændende stærke drinks med intens krydderi-smag er Kims-snacks
simpelthen for vattede, men de almindelige
put-på-remulade/rostbøf/fiskefilet brunløg er her DEN IDEELLE PARTNER

Men man bliver fedtet på fingrene, hvis man snupper dem op af en skål eller
pose, så jeg har gemt halvliter-plastikflasker i massevis som jeg har fyldt
op med ristede løg. Den gængse type er dog lidt for smalhalsede, men
Carlsberg-letvægts-Kildevæld-danskvand-flasken og SevenElevens
Kavli-enliterjuice er perfekte.
"Drik din snacks".!
Advarsel: Du blir let fed (ikke: fedt let) af at eksperimentere og gøre
indhældningen alt for bekvem..Kampen for at spæge sit kød falder fra
hinanden, når man har et "videnskabeligt" alibi til: lidt-mer, lidt-mer,
lidt-mer, lidt-mer.
(Man bliver også sjat-pisser af at eksperimentere med bedre og bedre
opsamlings-dimser til urin.)



alfaekko (06-12-2004)
Kommentar
Fra : alfaekko


Dato : 06-12-04 18:31


"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:WWTsd.9998$nI1.987@fe65.usenetserver.com...
> Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
Fra: "Bo Warming" <bwng@bwng.dk>
Emne: Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
Dato: 6. december 2004 08:33

Kemi har altid handlet meget om raffinering via opkoncentrering, og jeg er
blevet begejstret for amarone-rødvine på 15% som er gæret i Solrige Italien
på druer , der er tørret på halmmåtter. Den intense dybrøde vin klær vodka
og gin - og er dermed evighedsholdbar.



Og det var så mail nummer 746, hvor Bo Warming fortæller begejstret hvordan
han blander Amarone med spiritus. Vi har både hørt og forstået det, Bo, vi
syntes bare
ikke det er særligt interessant, og du behøver såmænd ikke at poste om det
igen.
Det ligner dig ikke at løbe tør for emner?

Anders




Bo Warming (06-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 06-12-04 20:15

"alfaekko" <nosp@mfor.me> skrev i en meddelelse
news:41b4976c$0$12292$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
> news:WWTsd.9998$nI1.987@fe65.usenetserver.com...
> > Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
> Fra: "Bo Warming" <bwng@bwng.dk>
> Emne: Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
> Dato: 6. december 2004 08:33
>
> Kemi har altid handlet meget om raffinering via opkoncentrering, og jeg er
> blevet begejstret for amarone-rødvine på 15% som er gæret i Solrige
Italien
> på druer , der er tørret på halmmåtter. Den intense dybrøde vin klær vodka
> og gin - og er dermed evighedsholdbar.
>
>
>
> Og det var så mail nummer 746, hvor Bo Warming fortæller begejstret
hvordan
> han blander Amarone med spiritus. Vi har både hørt og forstået det, Bo, vi
> syntes bare
> ikke det er særligt interessant, og du behøver såmænd ikke at poste om det
> igen.
> Det ligner dig ikke at løbe tør for emner?

Jo, en procent af indholdet i syv mails har overlappet -
Men finsprit og tomat var hovedemner nu,
og bestemt ikke berørt i de seks forrige beslægtede mad+drikke mails.
Vi er forhåbentlig enige om at det er bedre at poste for meget end for lidt?



Bo Warming (07-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 07-12-04 08:27

"alfaekko" <nosp@mfor.me> skrev i en meddelelse
news:41b4976c$0$12292$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Og det var så mail nummer 746, hvor Bo Warming fortæller begejstret
hvordan
> han blander Amarone med spiritus. Vi har både hørt og forstået det, Bo, vi
> syntes bare
> ikke det er særligt interessant, og du behøver såmænd ikke at poste om det
> igen.
> Det ligner dig ikke at løbe tør for emner?

Nej, efter at intense amarone (forguder du den vin, så du staver med stort
som Gud?), åbnede mine øjne for Bloody-Mary-med-fornuft, står fornyelserne
nærmest i kø, fx:.

Kur mod sure opstød som Anders's: Bland en Bloody-Mary-bitter af
tomatpurekoncentrat+vodka+underberg(100:100:1)
Spises evt med teske - eller i Anders's tilfælde smurt på en tudekiks og
skyllet ned med samarin...

Arnbitter og fernetbranca kan også bruges som bitter - eller et stænk
angustura.



Jens Bruun (07-12-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 07-12-04 23:12

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
news:wWctd.18069$4J2.543@fe71.usenetserver.com

> (forguder du den vin, så du staver med
> stort som Gud?),

Amarone er et egenavn, og staves derfor med stort.

--
-Jens B.



Bo Warming (07-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 07-12-04 23:30

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:cp59rs$2ci0$1@news.cybercity.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
> news:wWctd.18069$4J2.543@fe71.usenetserver.com
>
> > (forguder du den vin, så du staver med
> > stort som Gud?),
>
> Amarone er et egenavn, og staves derfor med stort.

Det VAR egennavn men er blevet stor og vigtig vinbetegnelse a la bourgogne
og bourdeaux. Aldi har tilbud på spændende ny amarone-JULEvin.



Jens Bruun (08-12-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 08-12-04 00:40

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
news:z9qtd.22505$Ad1.2598@fe55.usenetserver.com

> Det VAR egennavn

Du tager fejl. Amarone er stadig et egenavn.

--
-Jens B.



Bo Warming (08-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 08-12-04 08:24

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:cp5f1a$2ojh$1@news.cybercity.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
> news:z9qtd.22505$Ad1.2598@fe55.usenetserver.com
>
> > Det VAR egennavn
>
> Du tager fejl. Amarone er stadig et egenavn.

OK så kan jeg her lide at være ukorrektMEN RATIONELT DOVEN - kun store
bogstaver når det klargør

Desværre svarede ingen på hovedpointen i trådsstart på dk.kultur.sprog om at
man bør stave halucinere og muhamedaner uden dobbelt l og m



Bo Warming (07-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 07-12-04 09:56

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:WWTsd.9998$nI1.987@fe65.usenetserver.com...
> Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
snip
> Den billigste måde at købe tomat er små INTENSRØDE cylindriske
koncentreret-tomat-puree
> dåser med ca 100 g netto(pris knap 2 kr!). Det macher vodka og giver
> mindelser om den grødagtige amarone-rødvinscocktail. Tomatsmag er intens
og
> blandingen kan holde sig, selvom fibre synker ned

Dekorativt snapseglas til denne blodigemariemedfornuft er selv den lille
røde dåse, hvis låg er åbnet af

Hæld vodka og evt bitter på, og DRIK AF DÅSEN. Vil du have vodka med
tomatsmag så svinges ikke rundt, vil du have en spirituøs rødgrød du kan
hælde eller ske'e i dig, så omrøres.
Røde dåser pynter på bordet i denne juletid



Tom K. (10-12-2004)
Kommentar
Fra : Tom K.


Dato : 10-12-04 17:17

> den rene vare (96%)

Den rene vare må da være 99,9% absolut alkohol ! Må dette i øvrigt drikkes ?

--
Tom



Bo Warming (10-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 10-12-04 19:42

"Tom K." <x@NO.spam> skrev i en meddelelse
news:cpchq9$fmh$1@news.net.uni-c.dk...
> > den rene vare (96%)
>
> Den rene vare må da være 99,9% absolut alkohol ! Må dette i øvrigt drikkes
?

Den lavere-end-1% er vist benzen og der skal blandes meget likør før det
forgifter

96% fås ved normal destillation et par gange uden benzen

100% er nok forfærdelig dyrt at lave.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177502
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408534
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste