|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary ~ Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  06-12-04 08:33
 | 
 |  | Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
 
 
 
 En god coctail skal have rette balance mellem vand, sprit, sukker og
 smagsstoffer, og det kan ofte ikke opnås med de her solgte russiske, polske,
 tyske, svenske og danske vodkaer. Norsk "Viking vodka" på 50% er også for
 svag.
 
 
 
 Så jeg bad min vinhandler bestille hjem fra grossisten en flaske finsprit og
 måtte betale dobbelt pris pr alkohol-molekyle!
 
 
 
 At stat&De Forenede Spritfabrikker, der hænger sammen som ærtehalm, ikke
 sælger med normal profit den rene vare (96%) skyldes (tror jeg),  at man
 ønsker snobberi omkring mærkevarer. Bartender-kult er der penge i - og hvis
 afgiftsnedsættelsen gjaldt ren sprit, ville mange se det kloge i alkohol som
 konserveringsmiddel af bl.a. rødvin der er åbnet.(Apoteker-forbud mod salg
 af koffein-tabletter som kom i 1997 har lignende onde, usaglige - , mafiøse
 basis.(Energi-kult-drik skal kunne sælges  til overpris fx Red Bull))
 
 
 
 Salgsargumentet for wine-in-bag er angiveligt, at der ikke kommer ilt ind i
 den ny avancerede plastpose-i-pap rødvin, og det øger holdbarheden. Men det
 giver kun en _lidt_ øget holdbarhed .- bakterier trænger ind ved hanen og
 gør vinen sur på få uger.
 
 
 
 Kemi har altid handlet meget om raffinering via opkoncentrering, og jeg er
 blevet begejstret for amarone-rødvine på 15% som er gæret i Solrige Italien
 på druer , der er tørret på halmmåtter. Den intense dybrøde vin klær vodka
 og gin  - og er dermed  evighedsholdbar.
 
 
 
 Farve og smagsstoffer i denne næsten hedvinsagtige rødvin giver en
 "grødagtig fornemmelse", selvom der selvfølgelig er sket normal filtrering.
 Den giver mindelser om bloody mary, dvs den fancy bartender-opreklamerede
 anti-tømmermands-drik med vodka,tomatjouce, chili, engelsksovs og et
 selleri-blad.
 
 Jeg har aldrig brudt mig om bloody mary, og blanding af sprut med boullion,
 peber og supper syns jeg sjældent fungerer. Netto har fået en _klar_
 djævle-tabasco-sovs, men stadig er det noget rod for mine smagsløg selvom
 hot er sjovt. Det matcher sjældent.
 
 
 
 Den billigste måde at købe tomat er små cylindriske koncentreret-tomat-puree
 dåser med ca 100 g netto(pris knap 2 kr!). Det macher vodka og giver
 mindelser om den grødagtige amarone-rødvinscocktail. Tomatsmag er intens og
 blandingen kan holde sig, selvom fibre synker ned
 
 (så  snobbede James "Kejserens Ny Klær"Bond's stirred-not-shaken pludselig
 får mening.
 
 Iøvrigt syns jeg rå løg matcher disse mad-sprut hybrider ret godt. Det gør
 rå ingefær og hvidløg også. Og med almindelige købte brune ristede løg som
 snacks, så lykkes omsider den mad-sprut syntese som Bloody-Mary-opfinderne
 havde ambitioner om.Livet er for kort til svagpisseri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (06-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  06-12-04 09:39
 | 
 |  | Og med almindelige købte brune ristede løg som
 > snacks, så lykkes omsider den mad-sprut syntese som Bloody-Mary-opfinderne
 > havde ambitioner om.Livet er for kort til svagpisseri.
 
 Til spændende stærke drinks med intens krydderi-smag er Kims-snacks
 simpelthen for vattede, men de almindelige
 put-på-remulade/rostbøf/fiskefilet brunløg  er her DEN IDEELLE PARTNER
 
 Men man bliver fedtet på fingrene, hvis man snupper dem op af en skål eller
 pose, så jeg har gemt  halvliter-plastikflasker i massevis som jeg har fyldt
 op med ristede løg. Den gængse type er dog lidt for smalhalsede, men
 Carlsberg-letvægts-Kildevæld-danskvand-flasken  og SevenElevens
 Kavli-enliterjuice er perfekte.
 "Drik din snacks".!
 Advarsel: Du blir let fed (ikke: fedt let) af at eksperimentere og gøre
 indhældningen alt for bekvem..Kampen for at spæge sit kød falder fra
 hinanden, når man har et "videnskabeligt" alibi til: lidt-mer, lidt-mer,
 lidt-mer, lidt-mer.
 (Man bliver også sjat-pisser af at eksperimentere med bedre og bedre
 opsamlings-dimser til urin.)
 
 
 
 
 |  |  | 
  alfaekko (06-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : alfaekko
 | 
 Dato :  06-12-04 18:31
 | 
 |  | 
 "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:WWTsd.9998$nI1.987@fe65.usenetserver.com...
 > Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
 Fra: "Bo Warming" <bwng@bwng.dk>
 Emne: Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
 Dato: 6. december 2004 08:33
 
 Kemi har altid handlet meget om raffinering via opkoncentrering, og jeg er
 blevet begejstret for amarone-rødvine på 15% som er gæret i Solrige Italien
 på druer , der er tørret på halmmåtter. Den intense dybrøde vin klær vodka
 og gin  - og er dermed  evighedsholdbar.
 
 
 
 Og det var så mail nummer 746, hvor Bo Warming fortæller begejstret hvordan
 han blander Amarone med spiritus. Vi har både hørt og forstået det, Bo, vi
 syntes bare
 ikke det er særligt interessant, og du behøver såmænd ikke at poste om det
 igen.
 Det ligner dig ikke at løbe tør for emner?
 
 Anders
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (06-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  06-12-04 20:15
 | 
 |  | "alfaekko" <nosp@mfor.me> skrev i en meddelelse
 news:41b4976c$0$12292$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 > "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 > news:WWTsd.9998$nI1.987@fe65.usenetserver.com...
 > > Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
 > Fra: "Bo Warming" <bwng@bwng.dk>
 > Emne: Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
 > Dato: 6. december 2004 08:33
 >
 > Kemi har altid handlet meget om raffinering via opkoncentrering, og jeg er
 > blevet begejstret for amarone-rødvine på 15% som er gæret i Solrige
 Italien
 > på druer , der er tørret på halmmåtter. Den intense dybrøde vin klær vodka
 > og gin  - og er dermed  evighedsholdbar.
 >
 >
 >
 > Og det var så mail nummer 746, hvor Bo Warming fortæller begejstret
 hvordan
 > han blander Amarone med spiritus. Vi har både hørt og forstået det, Bo, vi
 > syntes bare
 > ikke det er særligt interessant, og du behøver såmænd ikke at poste om det
 > igen.
 > Det ligner dig ikke at løbe tør for emner?
 
 Jo, en procent af indholdet i syv mails har overlappet -
 Men finsprit og tomat var hovedemner nu,
 og bestemt ikke berørt i de seks forrige beslægtede mad+drikke mails.
 Vi er forhåbentlig enige om at det er bedre at poste for meget end for lidt?
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  07-12-04 08:27
 | 
 |  | "alfaekko" <nosp@mfor.me> skrev i en meddelelse
 news:41b4976c$0$12292$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Og det var så mail nummer 746, hvor Bo Warming fortæller begejstret
 hvordan
 > han blander Amarone med spiritus. Vi har både hørt og forstået det, Bo, vi
 > syntes bare
 > ikke det er særligt interessant, og du behøver såmænd ikke at poste om det
 > igen.
 > Det ligner dig ikke at løbe tør for emner?
 
 Nej, efter at intense amarone (forguder du den vin, så du staver med stort
 som Gud?), åbnede mine øjne for Bloody-Mary-med-fornuft, står fornyelserne
 nærmest i kø, fx:.
 
 Kur mod sure opstød som Anders's: Bland en Bloody-Mary-bitter af
 tomatpurekoncentrat+vodka+underberg(100:100:1)
 Spises evt med teske - eller i Anders's tilfælde smurt på en tudekiks og
 skyllet ned med samarin...
 
 Arnbitter og fernetbranca kan også bruges som bitter - eller et stænk
 angustura.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Jens Bruun (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  07-12-04 23:12
 | 
 |  | "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
 news:wWctd.18069$4J2.543@fe71.usenetserver.com
 
 > (forguder du den vin, så du staver med
 > stort som Gud?),
 
 Amarone er et egenavn, og staves derfor med stort.
 
 --
 -Jens B.
 
 
 
 
 |  |  | 
    Bo Warming (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  07-12-04 23:30
 | 
 |  | "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:cp59rs$2ci0$1@news.cybercity.dk...
 > "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
 > news:wWctd.18069$4J2.543@fe71.usenetserver.com
 >
 > > (forguder du den vin, så du staver med
 > > stort som Gud?),
 >
 > Amarone er et egenavn, og staves derfor med stort.
 
 Det VAR egennavn men er blevet stor og vigtig vinbetegnelse a la bourgogne
 og bourdeaux. Aldi har tilbud på spændende ny amarone-JULEvin.
 
 
 
 
 |  |  | 
     Jens Bruun (08-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  08-12-04 00:40
 | 
 |  | "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
 news:z9qtd.22505$Ad1.2598@fe55.usenetserver.com
 
 > Det VAR egennavn
 
 Du tager fejl. Amarone er stadig et egenavn.
 
 --
 -Jens B.
 
 
 
 
 |  |  | 
      Bo Warming (08-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  08-12-04 08:24
 | 
 |  | "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:cp5f1a$2ojh$1@news.cybercity.dk...
 > "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
 > news:z9qtd.22505$Ad1.2598@fe55.usenetserver.com
 >
 > > Det VAR egennavn
 >
 > Du tager fejl. Amarone er stadig et egenavn.
 
 OK så kan jeg her lide at være ukorrektMEN RATIONELT DOVEN - kun store
 bogstaver når det klargør
 
 Desværre svarede ingen på hovedpointen i trådsstart på dk.kultur.sprog om at
 man bør stave halucinere og muhamedaner  uden dobbelt l og m
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (07-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  07-12-04 09:56
 | 
 |  | "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:WWTsd.9998$nI1.987@fe65.usenetserver.com...
 > Finsprit-sammensværgelsen og "Bloody Mary Med Fornuft"
 snip
 > Den billigste måde at købe tomat er små INTENSRØDE cylindriske
 koncentreret-tomat-puree
 > dåser med ca 100 g netto(pris knap 2 kr!). Det macher vodka og giver
 > mindelser om den grødagtige amarone-rødvinscocktail. Tomatsmag er intens
 og
 > blandingen kan holde sig, selvom fibre synker ned
 
 Dekorativt snapseglas til denne blodigemariemedfornuft er selv den lille
 røde dåse, hvis låg er åbnet af
 
 Hæld vodka og evt bitter på, og DRIK AF DÅSEN. Vil du have vodka med
 tomatsmag så svinges ikke rundt, vil du have en spirituøs rødgrød du kan
 hælde eller ske'e i dig, så omrøres.
 Røde dåser pynter på bordet i denne juletid
 
 
 
 
 |  |  | 
  Tom K. (10-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tom K.
 | 
 Dato :  10-12-04 17:17
 | 
 |  | > den rene vare (96%)
 
 Den rene vare må da være 99,9% absolut alkohol ! Må dette i øvrigt drikkes ?
 
 --
 Tom
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (10-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  10-12-04 19:42
 | 
 |  | "Tom K." <x@NO.spam> skrev i en meddelelse
 news:cpchq9$fmh$1@news.net.uni-c.dk...
 > > den rene vare (96%)
 >
 > Den rene vare må da være 99,9% absolut alkohol ! Må dette i øvrigt drikkes
 ?
 
 Den lavere-end-1% er vist benzen og der skal blandes meget likør før det
 forgifter
 
 96% fås ved normal destillation et par gange uden benzen
 
 100% er nok forfærdelig dyrt at lave.
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |