da jeg var en bette een, kaldte vi æg, sukker rørt sammen for æggesnaps OG
røræg. Og nogen gange puttede vi kakao i
- og jeg kommer fra det vilde
vestjylland.
"/Ole" <skjodtREMOVETHIS@bigfoot.com> wrote in message
news:41b1dbf4$0$66407$14726298@news.sunsite.dk...
> "Thomas Widmann" <twid@bibulus.org> skrev i en meddelelse
> news:m34qj242ba.fsf@alcedo.bibulus.org...
> > Hejsa,
> >
> > jeg er blevet bedt om at medbringe røget laks og røræg til en
> > julefrokost. Det erindrer jeg aldrig at have fået før. Er det ikke
> > normalt æggestand og ikke røræg, man kommer på laks? Eller bytter jeg
> > om på noget?
> >
> > /Thomas
> > --
> > Thomas Widmann twid@bibulus.org
http://www.twid.bibulus.org
> > Flat 3/2, 54 Mavisbank Gardens, Glasgow G51 1HL, Scotland, EU
>
> Jeg kan ikke hjælpe dig med ovenstående, men jeg kan udvide din undren.
>
> Jeg har boet mange steder i landet, og er for tiden i Nordjylland. Her har
> jeg fornylig haft en diskussion med nogle af de lokale:
>
> Jeg mener at:
> - æggesnaps er rå æg, sukker og vanille rørt sammen.
> - røræg er æg, mælk/fløde og smør rørt sammen og varmet op (scrambled
eggs).
> - æggestand er lidt derhen af, men stivere og kan serveres i skiver
>
> Mine nordjyske venner mener at:
> - æggesnaps er en alkoholisk drink som det amerikanske "Eggnog", som er
> sjælden i Danmark.
> - røræg er rå æg, sukker og vanille rørt sammen (det jeg kalder
æggesnaps).
> - æggestand er æg, mælk/fløde og smør rørt sammen og varmet op (scrambled
> eggs) (det jeg kalder røræg).
> - det der er lidt derhen af, men stivere og kan serveres i skiver ikke har
> noget navn/findes.
>
> Hvis dine venner er fra det nordjyske kan det være at de vil have dig til
at
> tage æggesnaps med :)
> Konklusion: De er skøre de nordjyder...
>
> /Ole
>
>