|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | D'et vodka, d'et dansk Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-11-04 14:37
 | 
 |  | 
 Jeg gik længe og  troede vodka var fra Rusland evt Polen evt UK(Smirnoff, v.
 eksilzarrusser).
 Så kom min norske søn med en norsk Viking-vodka af norsk gletshervand, og
 nævnte svensk Absolut og så granskede jeg etiketten på Danzka i Netto og
 erfarede at den er dansk, og så kom min vinhandler med White Swan fra Oscar
 Davidsen i Kbh og Vostock fra Vejle("Det franske vinlager") - til samme pris
 som de tyske russisk-simulerende discount-vodkaer i NettoFaktaAldi.
 Berlins mest brugte vodka heder "Gorbatjow" og har aldrig set Rusland.
 
 Nogle reklamerer  med "naturlighed" - og er så naturligt smagende som tysk
 "Korn"(neutral kommenfri snaps), der med garanti har reinheitsverbot og ikke
 er fra destilleret, cracket spildolie.
 Ville nogen kunne smage om de tyske vodka-essenser var tilsat
 Pyrolyseværkets billige opløsningsmidler ? - bestemt ikke.
 Olierafinaderierne ilter ethan og får 100% ren ethanol og så har man ved
 vandtilsætning det samme som Smirnoff opnår ved at destillere gæret
 hvede/kartofler tre gange. Men meget billigere. Trods afgiftsnedsættelse er
 fabrikationsmetoden helt uvæsentlig for prisen. Og smagen.Men snobber mener
 at "Åh mit brand er af særlig bræ-vand eller har lidt rug-smag.
 Da jeg i 1973 besøgte to danske brygmestre på Carlsberg-bryggeriet i Malawi
 belærte de mig at ingen ekspert kan smage om øls alkohol især kommer fra
 dansk byg eller canadisk majs - eller malawi-kasava.
 
 Under alle omstændigheder er vodka en CH3CH2OH + H2O basis og det bliver
 smagsmæssig sjovt når Martini-vermouth tilsættes - eller en anelse
 Arnbitter/Underberg/FernetBranca.
 
 Jeg forstår godt at rødvindssnobber der ikke køber flasker til under 200 kr
 anser mig for proletar når jeg sætter nævnte luksus-bittersnapse til rødvin
 eller laver rødgin.
 
 Men vodka bliver lækrere end dyreste cognac når rette munkelikør eller
 likørbitter eller bitter-som-at-bide-en-oversygeplejerske-i-armen tilsættes.
 Alle sidstnævnte dyre sager bør ses som essenser, der simpelthen smager for
 stærkt før de har fået rette fortynding med vodka(ligegyldig hvilken) eller
 med rødvin  - eller med cognac, når det er jul, og man har spenderbukserne
 på.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jan Pedersen (27-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Pedersen
 | 
 Dato :  27-11-04 15:52
 | 
 |  | 
 "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:aq%pd.7356$Wu.1649@fe69.usenetserver.com...
 >
 > Jeg gik længe og  troede vodka var fra Rusland evt Polen evt UK(Smirnoff,
 v.
 > eksilzarrusser).
 > Så kom min norske søn med en norsk Viking-vodka af norsk gletshervand, og
 > nævnte svensk Absolut og så granskede jeg etiketten på Danzka i Netto og
 > erfarede at den er dansk, og så kom min vinhandler med White Swan fra
 Oscar
 > Davidsen i Kbh og Vostock fra Vejle("Det franske vinlager") - til samme
 pris
 > som de tyske russisk-simulerende discount-vodkaer i NettoFaktaAldi.
 > Berlins mest brugte vodka heder "Gorbatjow" og har aldrig set Rusland.
 >
 > Nogle reklamerer  med "naturlighed" - og er så naturligt smagende som tysk
 > "Korn"(neutral kommenfri snaps), der med garanti har reinheitsverbot og
 ikke
 > er fra destilleret, cracket spildolie.
 > Ville nogen kunne smage om de tyske vodka-essenser var tilsat
 > Pyrolyseværkets billige opløsningsmidler ? - bestemt ikke.
 > Olierafinaderierne ilter ethan og får 100% ren ethanol og så har man ved
 > vandtilsætning det samme som Smirnoff opnår ved at destillere gæret
 > hvede/kartofler tre gange. Men meget billigere. Trods afgiftsnedsættelse
 er
 > fabrikationsmetoden helt uvæsentlig for prisen. Og smagen.Men snobber
 mener
 > at "Åh mit brand er af særlig bræ-vand eller har lidt rug-smag.
 > Da jeg i 1973 besøgte to danske brygmestre på Carlsberg-bryggeriet i
 Malawi
 > belærte de mig at ingen ekspert kan smage om øls alkohol især kommer fra
 > dansk byg eller canadisk majs - eller malawi-kasava.
 >
 > Under alle omstændigheder er vodka en CH3CH2OH + H2O basis og det bliver
 > smagsmæssig sjovt når Martini-vermouth tilsættes - eller en anelse
 > Arnbitter/Underberg/FernetBranca.
 >
 > Jeg forstår godt at rødvindssnobber der ikke køber flasker til under 200
 kr
 > anser mig for proletar når jeg sætter nævnte luksus-bittersnapse til
 rødvin
 > eller laver rødgin.
 >
 > Men vodka bliver lækrere end dyreste cognac når rette munkelikør eller
 > likørbitter eller bitter-som-at-bide-en-oversygeplejerske-i-armen
 tilsættes.
 > Alle sidstnævnte dyre sager bør ses som essenser, der simpelthen smager
 for
 > stærkt før de har fået rette fortynding med vodka(ligegyldig hvilken)
 eller
 > med rødvin  - eller med cognac, når det er jul, og man har spenderbukserne
 > på.
 >
 Rart at nogen gider smide brænde på bålet under alkohol snobberne :)
 Personligt anser jeg den alkohol jeg brænder i kælderen som værende af den
 ypperste kvalitet...ingen af mine gæster er da blevet blinde endnu :)
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (27-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-11-04 16:17
 | 
 |  | "Jan Pedersen" <jantheman28@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:41a8949e$0$86708
 > Rart at nogen gider smide brænde på bålet under alkohol snobberne :)
 > Personligt anser jeg den alkohol jeg brænder i kælderen som værende af den
 > ypperste kvalitet...ingen af mine gæster er da blevet blinde endnu :)
 
 Da jeg var gymnasielærer på HF om aftnen, i Hellerup hvor kronprinserne gik
 i dagtimerne, fyrede rektoren mig for at vise mine elever kemien i
 hjemmebrænding - og vingæring.
 
 Når man lige havde destilleret hjemmegæret vin smagte den bedre første dag
 end næste dag!
 Ved du kemien i det.?
 Jeg troede at i 35% alkohol var al kemisk ændring stoppet.
 
 Fuselolier forsvinder ved første destillation og giver ikke tømmermænd hvis
 man er til fire genstand på en aften max.
 
 Har du en smiley parat til hvis blindhed indtræffer  -)
 ?
 Nå - det var vist en finne eller svensker pr årti der lavede træsprit af træ
 og blev blind i 1800-tallet.
 
 Hvordan giver du din alkoholvandblanding smag?
 
 Næste arbejdssted, også Hellerup, hvor rektoren ønskede mig genansat men jeg
 havde småbørn i huset og det var sjovere, skaffede en erfaren elev mig en
 stål-destillator, der var tyve gange effektivere end glas-apparaturet på
 skolelaboratoriet.
 Anisolie og lakridsrod betyder at man får fremragende pernod.
 Der var megen salg af ståldestilatorer i den Blå Avis o 1980 - hvor finder
 hjemmebrændere sammen i dette årtusind?
 Vi har jo ikke norsk kultur.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ivar (27-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ivar
 | 
 Dato :  27-11-04 17:24
 | 
 |  | 
 Jan Pedersen skrev:
 
 > Personligt anser jeg den alkohol jeg brænder i kælderen som værende af den
 > ypperste kvalitet...ingen af mine gæster er da blevet blinde endnu :)
 
 Hvis du mener, at det at man ikke bliver blind af det, er nok til, at kalde det
 ypperste kvalitet, kan jeg godt forstå, at du møder mange snopper.
 
 X-postning til dk.videnskab fjernet.
 
 
 Ivar Magnusson
 
 
 
 
 |  |  | 
   Bo Warming (27-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-11-04 17:42
 | 
 |  | "Ivar" <dild@[nozpam]webspeed.dk> skrev i en meddelelse
 news:41a8aa1a$0$179$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > Jan Pedersen skrev:
 >
 > > Personligt anser jeg den alkohol jeg brænder i kælderen som værende af
 den
 > > ypperste kvalitet...ingen af mine gæster er da blevet blinde endnu :)
 >
 > Hvis du mener, at det at man ikke bliver blind af det, er nok til, at
 kalde det
 > ypperste kvalitet, kan jeg godt forstå, at du møder mange snopper.
 
 SnoBBeri går på smagsnuancer, bouquet o.lign, hvor næppe nogen tør vædde og
 lade blindtest om hjemmebryg afgøre.
 
 Vits om blindhed går på hysteriske fordomme - blindhed pga  methanol
 tilhører fjern fortid
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Jørgen Hess (28-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  28-11-04 09:30
 | 
 |  | 
 "Ivar" <dild@[nozpam]webspeed.dk> skrev i en meddelelse
 news:41a8aa1a$0$179$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > Jan Pedersen skrev:
 >
 >> Personligt anser jeg den alkohol jeg brænder i kælderen som værende af den
 >> ypperste kvalitet...ingen af mine gæster er da blevet blinde endnu :)
 >
 > Hvis du mener, at det at man ikke bliver blind af det, er nok til, at kalde
 > det
 > ypperste kvalitet, kan jeg godt forstå, at du møder mange snopper.
 >
 > X-postning til dk.videnskab fjernet.
 >
 >
 > Ivar Magnusson
 >
 >
 I øvrigt synes jeg da ikke du skal baldre alt for meget om hjemmebrændt
 spiritus. Der kunne da også være toldere i aktiv tjeneste der læste denne
 gruppe.
 mvh
 Jørgen
 
 
 
 
 |  |  | 
    Bo Warming (28-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  28-11-04 11:37
 | 
 |  | "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvapost.dk> skrev i en meddelelse
 news:41a98c63$0$65330$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >
 > "Ivar" <dild@[nozpam]webspeed.dk> skrev i en meddelelse
 > news:41a8aa1a$0$179$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 
 > >> Personligt anser jeg den alkohol jeg brænder i kælderen som værende af
 den
 > >> ypperste kvalitet...ingen af mine gæster er da blevet blinde endnu :)
 
 > I øvrigt synes jeg da ikke du skal baldre alt for meget om hjemmebrændt
 > spiritus. Der kunne da også være toldere i aktiv tjeneste der læste denne
 > gruppe.
 
 Hjemmebrænderi er vist ikke noget toldkontrollanterne går op i, især efter
 seneste afgiftsnedsættelser
 
 Glistrup pralede af sin nultrækprocent og inspirerede andre og det er
 smukkeste idealisme at være åben og ærlig.
 
 Måske kontrollanter flere gange har fået anmeldelse fra lortede stikkere og
 de har tjækket at kølevandsforbrug ikke ser voldsomt ud hos vandværket, så
 det er under bagatelgrænsen og ignoreres.
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |