|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Rødvin tilsat spirituosa Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  25-11-04 18:55
 | 
 |  | Arnbitter, Underberg og Fernet-Branca er stærke sager - "for meget af det
 gode"
 
 Fortynding - eller is så bittersmagen kun når kuldelammede smagsløg - er en
 løsning. Mangen longdrink forbedres drastisk af få dråber af disse
 bitter-sager (eller af vermouth eller campari)
 
 Fortynding med vodka eller cognac er også en god ide. Men en god cocktail,
 som jeg aldrig har læst beskrevet er
 
 Billig rødvin og lidt stærk-bitter. Eller lidt gin, eller meget gin (evt
 vodka)
 
 Megen god rødvin har på bagetikketten lyrik om at "det smager af kostald"
 eller bæragtigt eller lignende
 
 Jeg mener at en rødvin skal være fantastisk god, for ikke at forbedres af et
 par dråber arnbitter, underberg eller fernetbranca - eller et stort skud
 gin.
 
 Det handler om eftersmag. Krop, fylde, farve osv ændres ikke, men en
 snerpende garvesyresmag eller anden middelmådighed bliver overdøvet af de
 tre - eller andre - stærke bittersnapse. Rødvinen bliver interessant.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Westh (26-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  26-11-04 00:47
 | 
 |  | "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse news:_%> Billig > Jeg
 mener at en rødvin skal være fantastisk god, for ikke at forbedres af et
 > par dråber arnbitter, underberg eller fernetbranca - eller et stort skud
 > gin.
 >
 > Det handler om eftersmag. Krop, fylde, farve osv ændres ikke, men en
 > snerpende garvesyresmag eller anden middelmådighed bliver overdøvet af de
 > tre - eller andre - stærke bittersnapse. Rødvinen bliver interessant.
 
 Det er vel nærmest Vermouth du laver, er det ikke?
 
 /P
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (26-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  26-11-04 05:36
 | 
 |  | "Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
 news:41a66ee7$0$84496$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse news:_%> Billig > Jeg
 > mener at en rødvin skal være fantastisk god, for ikke at forbedres af et
 > > par dråber arnbitter, underberg eller fernetbranca - eller et stort skud
 > > gin.
 > >
 > > Det handler om eftersmag. Krop, fylde, farve osv ændres ikke, men en
 > > snerpende garvesyresmag eller anden middelmådighed bliver overdøvet af
 de
 > > tre - eller andre - stærke bittersnapse. Rødvinen bliver interessant.
 >
 > Det er vel nærmest Vermouth du laver, er det ikke?
 
 Nej - vermouth smager ubehageligt bittert. Det jeg laver er en fremragende
 utraditionel cocktail-art - eller en billig laven kedelig normalrødvin om
 til spændende finkvalitetsrødvin med stærk og god bismag.
 
 Sættes gin eller vodka til, så er det en måde at blive hurtigere fuld -
 ligesom når man køber 15% amoretto rødvin fra Italien (hvor druerne tørres
 på bastmåtter før de gæres). Den overlapper portvin, altså hedvin - men
 vermouth laves på hvidvin med helt karakteristiske bitterurt-tilsætninger
 (især vermouthtræets bark), og bliver en hedvin som jeg syns kun er god til
 Martini og Manhattan cocktails.
 Rødvinens egne fine smagskvaliteter er stort set stadig i top, selvom der
 sker disse små tilsætninger af bitter - eller store hvid alkohol
 tilsætninger. Gin har fine smagsstoffer som matcher kraftig rødvin virkelig
 godt - og da man ofte betaler dyrt for fin rødvins fine bismag, så er her en
 måde at lave billig rødvin om til højkvalitetsrødvin. Syns jeg.
 
 Store vermouthfirmaer har typer med orange-tilsætning, som jeg foretrækker.
 Nogle dråbers tilsætning af arnbitter, underberg eller fernetbranca er en
 tilsvarende genial forbedring som firmaets orangetilsætning.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Krumme (26-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Krumme
 | 
 Dato :  26-11-04 21:19
 | 
 |  | 
 "Bo Warming" <> Nej - vermouth smager ubehageligt bittert. Det jeg laver er 
 en fremragende
 > utraditionel cocktail-art - eller en billig laven kedelig normalrødvin om
 > til spændende finkvalitetsrødvin med stærk og god bismag.
 Nææ Bo det du gør er at fjerne de egenskaber ved den rødvin du har købt, nu 
 ved jeg ikke hvilke vine du normal nyder men i mine øjne "tilsætter" man 
 ikke noget til rødvin.
 > ligesom når man køber 15% amoretto rødvin fra Italien (hvor druerne tørres
 > på bastmåtter før de gæres).
 Det må være Amaronevine fra Valpolicello du mener ikke??
 > Rødvinens egne fine smagskvaliteter er stort set stadig i top, selvom der
 > sker disse små tilsætninger af bitter - eller store hvid alkohol
 > tilsætninger. Gin har fine smagsstoffer som matcher kraftig rødvin 
 > virkelig
 > godt - og da man ofte betaler dyrt for fin rødvins fine bismag, så er her 
 > en
 > måde at lave billig rødvin om til højkvalitetsrødvin. Syns jeg.
 Bo sgu, du har da ingen smag, vil du have noget kvalitetsvin der smager 
 godt, ja så er du altså nød til at dykke lidt dyberer ned i pungen og 
 spendere mere end den 20 du nu giver for din vin!
 Hygge
 Krumme
 Vinofil    |  |  | 
    Bo Warming (27-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-11-04 02:37
 | 
 |  | "Krumme" <kkolsenFJERN@email.dk> skrev i en meddelelse
 news:co834f$i52$1@news.cybercity.dk...
 >
 > "Bo Warming" <> Nej - vermouth smager ubehageligt bittert. Det jeg laver
 er
 > en fremragende
 > > utraditionel cocktail-art - eller en billig laven kedelig normalrødvin
 om
 > > til spændende finkvalitetsrødvin med stærk og god bismag.
 >
 >
 > Nææ Bo det du gør er at fjerne de egenskaber ved den rødvin du har købt,
 nu
 > ved jeg ikke hvilke vine du normal nyder men i mine øjne "tilsætter" man
 > ikke noget til rødvin.
 
 Når jeg køber de helt dyre vine, blander jeg selvfølgelig ikke noget i.
 Snobber drikker hellere trist rødvin (der fx smager rigelig meget af
 garvesyre, drueskaller eller kostald) uden tilstæning end de laver sangrria
 eller gløgg/Glühwein af den.
 Jeg går efter skønne smagsoplevelser og ikke gruppepressets og
 feinsmækkerbøgernes overtro,  og tilsætter nu især Arnbitter til middelpris
 rødvin og får derved vin , der kunne sælges for mange hundrede kroner pr
 flaske.
 
 > > ligesom når man køber 15% amoretto rødvin fra Italien (hvor druerne
 tørres
 > > på bastmåtter før de gæres).
 >
 > Det må være Amaronevine fra Valpolicello du mener ikke??
 
 Norditaliensk "Amarone della  Valpolicella"  - just præcis. Samme etiket
 solgtes i Netto i sommers til 50 kr som nu er varigt på Aldis hylder til
 95kr, og Føtex har to, der ikke er spor bedre til cirka samme pris
 >
 > > Rødvinens egne fine smagskvaliteter er stort set stadig i top, selvom
 der
 > > sker disse små tilsætninger af bitter - eller store hvid alkohol
 > > tilsætninger. Gin har fine smagsstoffer som matcher kraftig rødvin
 > > virkelig
 > > godt - og da man ofte betaler dyrt for fin rødvins fine bismag, så er
 her
 > > en
 > > måde at lave billig rødvin om til højkvalitetsrødvin. Syns jeg.
 >
 > Bo sgu, du har da ingen smag, vil du have noget kvalitetsvin der smager
 > godt, ja så er du altså nød til at dykke lidt dyberer ned i pungen og
 > spendere mere end den 20 du nu giver for din vin!
 
 Kun fascister udråber egen smag til bedre end andres smag.
 Fogh havde ret i sin hetz mod smagsdommere, som selvfølgelig er værst når
 skattebetalt.
 Din tro på at DYRT ER GODT havde min mor også.Tsk tsk
 Der skal tre generationer til at skabe en gentleman - først ham der bliver
 rig, så sønnen der efterligner sine rige skolekammerater og så sønnesønnen
 der suger det bedste af aristokratiets holdninger til sig. Tillykke med at
 du er nået til stadie-2.
 Min vin-gin og vin-plus-en-anelse-luksusbitter cocktailopfindelse er et
 Columbus-æg men der var også stor modvilje mod Columbus-nytænkning før han
 for tredie gang havde rejst til Amerika (anden gang fik hans fjender ham
 fængslet ved hjemkomsten, udfra janteloven).
 Iøvrigt er nævnte Aldi-amarone (15% alkohol) helt ideel til at sætte lige
 dele god gin til - og så kommer kærestens kinder og skamlæber hurtigere til
 at blusse. Dens smagstoffer matcher høj gift-%
 
 
 
 
 |  |  | 
     Krumme (27-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Krumme
 | 
 Dato :  27-11-04 10:06
 | 
 |  | 
  - og så kommer kærestens kinder og skamlæber hurtigere til
 > at blusse. Dens smagstoffer matcher høj gift-%
 Hehe Bo, enige på vinområdet bliver vi ikke. Men kommer kærestens kinder og 
 skamlæber til at blusse op ved dine forsøg, jeg så skal de da testes    Hygge
 Krumme 
            
             |  |  | 
      Bo Warming (27-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-11-04 17:26
 | 
 |  | 
 
            "Krumme" <kkolsenFJERN@email.dk> skrev i en meddelelse
 news:co9g2a$1vc5$1@news.cybercity.dk...
 >  - og så kommer kærestens kinder og skamlæber hurtigere til
 > > at blusse. Dens smagstoffer matcher høj gift-%
 > Hehe Bo, enige på vinområdet bliver vi ikke. Men kommer kærestens kinder
 og
 > skamlæber til at blusse op ved dine forsøg, jeg så skal de da testes     Garantier udstedes ikke - andet behøves oveni - men i min studietid var
 mange piger snøvlende og fremkommelige ved første sip af en tynd punch,
 fordi rygtet om at der var alkohol i gav dem alibi for at smide hæmningerne
 overbord.
 At hælde afrodisiac i drikkevarerne anses heldigvis for ufint - evt
 strafbart - men at en stærk ItaliensStøvlehæl rødvin (eller
 valpolicella-amarone) får et pift med gin/vodka tilsætning opdages først når
 ethanol-molekylerne begynder at påvirke hæmningsløs og rødme.
 "Et kys er et ja på anden etage om, at der er fri bane på første etage".
 Mykle
            
             |  |  | 
 |  |