|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Tilbehør til oksegrydesteg ? Fra : Stig Mogensen
 | 
 Dato :  25-11-04 13:41
 | 
 |  | Hvis man gerne vil jazz'e den traditionelle grydesteg lidt op, hvad gør man
 så?
 
 Jeg har tænkt at lave grydestegen i rødvin. Tilbehøret er vilde ris, stegte
 rodfrugter, og Tranebærsovs.
 
 Kommentarer, tips og forslag modtages gerne....
 
 /Stig
 
 
 |  |  | 
  Peter Westh (26-11-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  26-11-04 00:33
 | 
 |  | "Stig Mogensen" <norman_bates@linuxmail.org> skrev i en meddelelse
 news:41a5d2f8$0$210$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Hvis man gerne vil jazz'e den traditionelle grydesteg lidt op, hvad gør
 man
 > så?
 >
 > Jeg har tænkt at lave grydestegen i rødvin. Tilbehøret er vilde ris,
 stegte
 > rodfrugter, og Tranebærsovs.
 >
 > Kommentarer, tips og forslag modtages gerne....
 
 Tjaah - hvordan passer tranbeærsauce til en steg braiseret i rødvin? Jeg
 ville tro, at det var lige lovlig sødt og dominerende oven i både rødvin og
 rodfrugter.
 
 selv ville jeg nok gå i den anden retning, og krydre saucen med ting som
 nogle store handfulde nicoise oliven i saucen (de små der er marineret med
 rosmarin); sardelfileter (hakkes og koges med i saucen fra starten, men pas
 på de kræsne) eller bacon (koges med i eet stykke, skæres ud i chunks ved
 servering); citron- eller appelsinskal (koges med); en nellike eller to og
 en masse timian og/eller rosmarin (koges med). Og under alle omstændigheder,
 masser af persillade (finthakket persille og hvidløg) eller gremolata
 (finthakket persille, hvidløg, citronskal og evt sardeller) drysset ud over
 det hele til sidst (også godt til rodrugterne, og så ser det godt ud)
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |