/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
friske oliven - hvordan "sylte"?
Fra : helle s


Dato : 13-11-04 10:39

Hej gruppe.
En veninde er taget på langfart - ligger nu i Marmaris, Tyrkiet. Hun har
været i land, og fandt straks en lund med pinjetræer og oliventræer, og som
det ægte madøre hun er, plukkede hun fluks en spand oliven, som hun nu vil
sylte i båden. Men hun ved ikke, hvordan hun skal gøre - så indtil videre
har hun lagt dem i saltlage, hvor hun regner med, at de skal ligge og søbe
en månedstid.
Hun har ikke internetadgang, så hun har ikke kunnet finde en opskrift på,
hvad hun skal gøre derefter.
Er der nogen af jer, der har erfaringer med konservering af friske oliven?
I så fald vil jeg meget gerne høre om det, så jeg kan sms'e til hende.
(jo, jeg har prøvet google - der er i hvert fald ingen danske opskrifter,
som jeg kunne finde, og jeg erkender, at jeg ikke liiiige ved, hvad sylte
hedder på engelsk...)
vh helle



 
 
Peter Westh (13-11-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 13-11-04 11:32

"helle s" <hellefjernskoett@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:0Ckld.63917$Vf.3184758@news000.worldonline.dk...
> Hej gruppe.
> Er der nogen af jer, der har erfaringer med konservering af friske oliven?

Sylte hedder "pickle" på engelsk.

Her er en opskrift, som ser nem og god ud:
http://www.greengold.com.au/wallsend/olives.htm

MVH

Peter




mcloud (13-11-2004)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 13-11-04 14:10

Hej Helle
Jeg har lige hjemtaget ca 10 kilo oliven fra Rhodos opskriften er som
følger kort :

Flæk alle olivenerne og læg den i vand og skift vandet hver dag ,når vandet
ikke er bittert mere ,laves en lage af vand og salt ,10 dele vand og 1 del
salt og saften af en frisk citron eller to, lagen koges og hældes over
olivenerne ,der er kommet på rengjorte glas.

Eller flæk olivenerne og kom flg på ......... 2 dele olivenolie 1 del
hvidvins eddike og hvidløg,oregano,chili evt. timian, et par peberkorn og
havsalt.

Har lige smagt på mine de smager himmelsk, så kan jeg få fat i friske for
fremtiden ,vil jeg aldrig købe oliven færdiglavet mere ellers er jeg nødt
til at købe 1 gang om året, når jeg gæster Rhodos.
Hils din veninde og ønsk god fornøjelse

mvh mcloud



helle s (14-11-2004)
Kommentar
Fra : helle s


Dato : 14-11-04 11:02

Hej venner.
Tak for hjælpen - det var lige, hvad hun havde brug for - jeg sms'er fluks
til de varmere himmelstrøg.
vh Helle

mcloud <kim@lechef.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:419607c4$0$33736$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej Helle
> Jeg har lige hjemtaget ca 10 kilo oliven fra Rhodos opskriften er som
> følger kort :
>
> Flæk alle olivenerne og læg den i vand og skift vandet hver dag ,når
vandet
> ikke er bittert mere ,laves en lage af vand og salt ,10 dele vand og 1
del
> salt og saften af en frisk citron eller to, lagen koges og hældes over
> olivenerne ,der er kommet på rengjorte glas.
>
> Eller flæk olivenerne og kom flg på ......... 2 dele olivenolie 1 del
> hvidvins eddike og hvidløg,oregano,chili evt. timian, et par peberkorn og
> havsalt.
>
> Har lige smagt på mine de smager himmelsk, så kan jeg få fat i friske for
> fremtiden ,vil jeg aldrig købe oliven færdiglavet mere ellers er jeg nødt
> til at købe 1 gang om året, når jeg gæster Rhodos.
> Hils din veninde og ønsk god fornøjelse
>
> mvh mcloud
>
>



Kasper Malmberg (14-11-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 14-11-04 12:10

>
> Flæk alle olivenerne og læg den i vand og skift vandet hver dag ,når vandet


Hvorfor flække dem ? Kan man ikke gøre det med hele oliven ?

Findes der steder i DK hvor man kan købe friske rå oliven ?

MVH
KAsper

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste