"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev et indlæg
<cn2ab9$eum$1@news.cybercity.dk>:
>
>> Sidder bare lige og tænker på om baktierne ligger og siger MUMS inden
>> at anden når op på en temperatur der slår dem ihjel ???
>
>Selvfølgelig gør de det - og hvad så? De er alle stendøde, når andens
>temperatur når omkring de 70 grader, så det er ikke det store problem.
Nu er det ikke altid bakterierne i sig selv der er problemet - men de
(giftige) affaldsstoffer de danner under væksten. Og den bliver ikke
altid nedbrudt under tilberedningen.
Jeg hørte i radioen at langtidsstegning ved 100 grader i hvert fald
kunne være et problem hvis det drejer sig om fjerkræ som man har fyldt
netop på grund af den langsomme opvarrmning hvor der er en lang
periode med gunstig temperatur for mikroorganismer. De anbefalte
derfor 160 grader.
For egen regning kan jeg tilføje at man jo lige skal tænke på at det
inderste af et stykke kød jo ikke er særligt varmt - rosa kød er jo
typisk kun på 60-70 grader (det er i hvert fald det der anbefales i
forbindelse med stegetermometer).
Hvis man fylder kræet med fars skal man også tænke på at kød der er
hakket og fyldt med krydderurter og andre ting også er blevet blandet
godt og grundigt med bakterier hvoraf de fleste er harmløse, men
nogle ikke er det - og dermed har man en bakteriebombe hvis
temperaturen holdes længe omkring de optimale grader for bakterierne.
Jeg spiser dog med velbehag både rosa kød og farseret kalkun - og
ovenstående er derfor ikke skrevet for at skræmme, men gøre opmærksom
på at der kan være nogle problemer hvis man ikke passer på.
--
mvh
Jørgen Linde Sørensen
(den anførte mail-adresse er gyldig - - -
- - - i hvert fald da dette indlæg blev postet