|
| And på kuglegrillen.. Fra : Q |
Dato : 11-11-04 15:21 |
|
Var der andre der gjorde det forsøg igår?
Jeg blev inviteret på and hjemme hos forældrene igår.. Min far og jeg har
eksperimenteret en del med kuglegrillen, og har faktisk haft godt held med
det meste, så vi prøvede at kyle en and på grillen ( 2 faktisk, de fik
gæster )..
Scenariet: 2 velvoksne ænder ( ~3kg/stk ) fyldes med æbler, svesker osv.
Smed dem på grillen ( indirekte metode, kullene stablet op i siderne og
ingenting i midten )
Indenfor få minutter begyndte fedtet at vælte ud af ænderne og antændes.. I
så stor grad at der en overgang dryppede brændende fedt ud af spjældet og
ned i askebakken ( jeg havde sat en foliebakke i mellemrummet mellem kullene
for at tage de værste stænk )..
Jeg eksperimenterede lidt med at lukke spældet i bunden i perioder for at
slukke fedtbranden,. uden det store held..
Resultatet efter 90 minutter på Weberen var et par ænder hvor skindet var
noget sveden og smagte pænt sodet..
Vi pillede skindet af og læssede kødet på bordet.. Resultatet var fint nok,
men jeg tror sku det havde været bedre i en ovn, selvom det plejer at stinke
i hele huset bagefter..
Nogen forslag / ideer / tips ?
/peter
| |
Torben Larsen (11-11-2004)
| Kommentar Fra : Torben Larsen |
Dato : 11-11-04 15:58 |
| | |
Q (11-11-2004)
| Kommentar Fra : Q |
Dato : 11-11-04 16:51 |
|
"Torben Larsen" <torben-larsen@webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:41937e14$0$86968$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Har du prøvet denne hér ?
> http://www.bruglaaget.dk/?module=recipes_view&recipeID=72
>
Der skal logges ind, men hvis det er den samme som der er i Glæsels bog, var
det den vi gik ud fra...
Problemet var hovedsageligt at styre den fedtbrand som startede..
/peter
| |
Hauge (11-11-2004)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 11-11-04 16:12 |
|
Hejsa
"Q" <Q@Q.Q> wrote in message
news:WuKkd.63466$Vf.3147900@news000.worldonline.dk...
> Vi pillede skindet af og læssede kødet på bordet.. Resultatet var fint
> nok,
> men jeg tror sku det havde været bedre i en ovn, selvom det plejer at
> stinke
> i hele huset bagefter..
Schhh, det må du ikke sige her i gruppen, for her er der kun forhærdede
Weber-fanatikere, nu bliver du nok bandlyst her i gruppen ;)
/Hauge
| |
Torben Larsen (12-11-2004)
| Kommentar Fra : Torben Larsen |
Dato : 12-11-04 07:47 |
|
Q, problemet kunne også være at det var en temmelig fed and I havde gang i
!! And er faktisk min livret, elsker det på alle måder, men jeg skærer altid
fedtblommerne af der sidder nede ved r..... øhh, gumpen. Så får man ikke alt
det fedt i bradepanden, eller i grillen. En go' ide ved grill'ning er at ha'
en vand sprøjte klar, og så slukke brandene efterhånden som de opstår.
--
Med venlig hilsen
Torben Larsen
torben-larsen(snabela)webspeed.dk
| |
Q (12-11-2004)
| Kommentar Fra : Q |
Dato : 12-11-04 13:23 |
|
"Torben Larsen" <torben-larsen@webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:419475ff$0$87004$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Q, problemet kunne også være at det var en temmelig fed and I havde gang i
> !! And er faktisk min livret, elsker det på alle måder, men jeg skærer
altid
> fedtblommerne af der sidder nede ved r..... øhh, gumpen. Så får man ikke
alt
> det fedt i bradepanden, eller i grillen. En go' ide ved grill'ning er at
ha'
> en vand sprøjte klar, og så slukke brandene efterhånden som de opstår.
>
De var temmelig fede, men de store fedtlommer omkring R*ven osv. var
fjernet....
Med det bål der var her var det dog nærmere en vandslange jeg skulle have
haft fat i
/peter
| |
|
|