/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nyt spørgsmål om induktionskomfur
Fra : Niels


Dato : 16-05-01 18:41

Hej, der har været megen debat om induktionskomfurer, men da vi måske vil
til at investere i sådan et, har jeg lige et par spørgsmål som jeg ikke har
set svar på.

Er der nogen der har en ide om hvilket fabrikat der er bedst ? En sælger
rådede os til kun at købe Blomberg.

Jeg har hørt flere gange at blot en magnet kan hænge på gryder mm. kan man
bruge det, men samme sælger sagde at vi kun skulle købe ting med mærket
"CLASS INDUKTION", kan det nu passe ?

Jeg hørte en gang for flere år siden at strømforbruget kun skulle være ca.
65% af et normalt komfur, nogen erfaringer ?

På forhånd tak.

--
Med venlig hilsen
Niels E. Jensen

Niels.Jensen@Cool.dk



 
 
HKJ (16-05-2001)
Kommentar
Fra : HKJ


Dato : 16-05-01 19:09


"Niels" <Niels.Jensen@Cool.dk> wrote in message
news:9duedt$2q2u$1@news.cybercity.dk...
>
> Jeg har hørt flere gange at blot en magnet kan hænge på gryder mm. kan man
> bruge det, men samme sælger sagde at vi kun skulle købe ting med mærket
> "CLASS INDUKTION", kan det nu passe ?
>

Nogle legeringer/jerntyper er mere modtagelige for induktions varme end
andre og en test med en magnet er nok lige i underkanten. Et andet "problem"
er at induktion ikke varmer jævnt, derfor skal bundet være tyk så varmen
bliver fordelt.
Begge forhold er selvfølgelig overhold på kogegrej der er mærket at de kan
bruges til "Induktion"



Klaus (16-05-2001)
Kommentar
Fra : Klaus


Dato : 16-05-01 19:15

Den tilførte effekt på en kogezone kan godt være betydelig større end på et
almindeligt komfur. En herlig og hurtig opvarmning. Og bedst af alt er det,
at der næsten ingen restvarme er. Det er her besparelsen kommer ind. Man
skruer bare ned, når gryden er ved at koge over. Det er ikke nødvendigt at
flytte gryden for at undgå restvarme
Klaus
..
"Niels" <Niels.Jensen@Cool.dk> wrote in message
news:9duedt$2q2u$1@news.cybercity.dk...
> Hej, der har været megen debat om induktionskomfurer, men da vi måske vil
> til at investere i sådan et, har jeg lige et par spørgsmål som jeg ikke
har
> set svar på.
>
> Er der nogen der har en ide om hvilket fabrikat der er bedst ? En sælger
> rådede os til kun at købe Blomberg.
>
> Jeg har hørt flere gange at blot en magnet kan hænge på gryder mm. kan man
> bruge det, men samme sælger sagde at vi kun skulle købe ting med mærket
> "CLASS INDUKTION", kan det nu passe ?
>
> Jeg hørte en gang for flere år siden at strømforbruget kun skulle være ca.
> 65% af et normalt komfur, nogen erfaringer ?
>
> På forhånd tak.
>
> --
> Med venlig hilsen
> Niels E. Jensen
>
> Niels.Jensen@Cool.dk
>
>



René Jørgensen (16-05-2001)
Kommentar
Fra : René Jørgensen


Dato : 16-05-01 21:24


"Niels" <Niels.Jensen@Cool.dk> skrev i en meddelelse
news:9duedt$2q2u$1@news.cybercity.dk...
> Hej, der har været megen debat om induktionskomfurer, men da vi måske vil
> til at investere i sådan et, har jeg lige et par spørgsmål som jeg ikke
har
> set svar på.
>
> Er der nogen der har en ide om hvilket fabrikat der er bedst ? En sælger
> rådede os til kun at købe Blomberg.

Mine forældre har i ca. 4 år haft Blomberg induktionskogeplade og ovn.

De er godt tilfredse, og der har ikke været nogle problemer.

Hilsen

René



Allan Olesen (17-05-2001)
Kommentar
Fra : Allan Olesen


Dato : 17-05-01 20:25

"René Jørgensen" <renerj@get2net.dk> wrote:

>Mine forældre har i ca. 4 år haft Blomberg induktionskogeplade og ovn.

Ditto her.

Eneste ulempe ved kogepladen er den ujævne varmefordeling ved
stegning. Man kan selvfølgelig købe en ekstremt tykbundet pande, men
så mister man jo den lækre fornemmelse ved smør, der begynder at
smelte allerede 3-5 sekunder efter, man har tændt pladen.

Jeg er dog af og til lidt træt af betjeningen af både ovn og komfur.
Det virker ikke altid lige gennemtænkt. F.eks.:

- Når nu man har indbygget en køleskabskontakt i lågen, hvorfor har
man så ikke ladet den styre varmluftblæseren, så man ikke puster
alt varmen ud i køkkenet, mens lågen er åben? Man kan jo ikke
engang selv slukke ovnen imens, uden at temperaturindstillingen går
tabt.

- Og hvorfor kan man ikke se i displayet, hvilken temperatur, ovnen
har nået?

- Og hvorfor glemmer kogepladerne temperaturen, når timeren slår fra?
Jeg bruger tit timeren til at undgå, at en stegning løber løbsk,
hvis jeg glemmer den, men det betyder, at jeg hele tiden skal
trykke på en forfærdelig masse knapper.

Iøvrigt lige et godt råd til alle æbleskiveelskere:
Lad jer ikke forlede til at købe den der smarte emaljerede
æbleskivepande, der er lavet efter æggebakkeprincippet. Godt nok kan
en magnet hænge ved, men det er ikke meget induktion, den tager mod.


--
Allan Olesen, Lunderskov
Hvorfor er det kun Nej-sigerne, der må køre 55 i byen?

Bertel Lund Hansen (17-05-2001)
Kommentar
Fra : Bertel Lund Hansen


Dato : 17-05-01 21:26

Allan Olesen skrev:

>Jeg er dog af og til lidt træt af betjeningen af både ovn og komfur.
>Det virker ikke altid lige gennemtænkt. F.eks.:

Gas er med andre ord stadig uovertruffent.

Måske skulle jeg gøre alvor af at få noget flaskenoget
installeret. Jeg har af og til mareridt om problemerne ved et
elektrisk komfur, og når jeg så kniber mig i armen - så gør det
ondt og jeg står stadig foran komfuret ...

(Det er lidt overdrevet; jeg laver ikke varm mad så tit mere, men
jeg længes stadig efter at få et gaskomfur igen)

--
Bertel
http://lundhansen.dk/bertel/   FIDUSO: http://fiduso.dk/

Allan Olesen (17-05-2001)
Kommentar
Fra : Allan Olesen


Dato : 17-05-01 22:02

Bertel Lund Hansen <nospamto@lundhansen.dk> wrote:

>Gas er med andre ord stadig uovertruffent.

Gas er svjv ikke nær så hurtigt til at varme op, selv om det
selvfølgelig er lige så hurtigt til at køle ned.

....og induktion er helt sikkert mere rengøringsvenligt.


--
Allan Olesen, Lunderskov
Hvorfor er det kun Nej-sigerne, der må køre 55 i byen?

Maria Frederiksen (17-05-2001)
Kommentar
Fra : Maria Frederiksen


Dato : 17-05-01 20:15

> Jeg hørte en gang for flere år siden at strømforbruget kun skulle være ca.
> 65% af et normalt komfur, nogen erfaringer ?


Forbrugerrådet har lavet en undersøgelse af induktionskomfurer, og de sparer
reelt ikke noget som helst strøm. Desuden giver de en masse problemer med
opvarmning af gryder, hvis du har alle 4 plader i gang ofte. jeg kan ikke
huske linket, men prøv at søge på forbruger og komfur.

Mvh Maria



Allan Olesen (17-05-2001)
Kommentar
Fra : Allan Olesen


Dato : 17-05-01 20:40

"Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> wrote:

>Forbrugerrådet har lavet en undersøgelse af induktionskomfurer, og de sparer
>reelt ikke noget som helst strøm.

Hvis jeg husker rigtigt fra testen, var det under forudsætning af, at
man lavede mad "fornuftigt" og udnyttede restvarmen i en gammeldags
kogeplade. Det er en forudsætning, som jeg ikke ville være i stand til
at overholde.

Men induktion skal man ikke købe for besparelsens skyld. Uanset hvor
stor besparelsen måtte være, vil den aldrig kunne opveje merprisen for
komfuret.


--
Allan Olesen, Lunderskov
Hvorfor er det kun Nej-sigerne, der må køre 55 i byen?

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408879
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste