|
| Nyt spørgsmål om induktionskomfur Fra : Niels |
Dato : 16-05-01 18:41 |
|
Hej, der har været megen debat om induktionskomfurer, men da vi måske vil
til at investere i sådan et, har jeg lige et par spørgsmål som jeg ikke har
set svar på.
Er der nogen der har en ide om hvilket fabrikat der er bedst ? En sælger
rådede os til kun at købe Blomberg.
Jeg har hørt flere gange at blot en magnet kan hænge på gryder mm. kan man
bruge det, men samme sælger sagde at vi kun skulle købe ting med mærket
"CLASS INDUKTION", kan det nu passe ?
Jeg hørte en gang for flere år siden at strømforbruget kun skulle være ca.
65% af et normalt komfur, nogen erfaringer ?
På forhånd tak.
--
Med venlig hilsen
Niels E. Jensen
Niels.Jensen@Cool.dk
| |
HKJ (16-05-2001)
| Kommentar Fra : HKJ |
Dato : 16-05-01 19:09 |
|
"Niels" <Niels.Jensen@Cool.dk> wrote in message
news:9duedt$2q2u$1@news.cybercity.dk...
>
> Jeg har hørt flere gange at blot en magnet kan hænge på gryder mm. kan man
> bruge det, men samme sælger sagde at vi kun skulle købe ting med mærket
> "CLASS INDUKTION", kan det nu passe ?
>
Nogle legeringer/jerntyper er mere modtagelige for induktions varme end
andre og en test med en magnet er nok lige i underkanten. Et andet "problem"
er at induktion ikke varmer jævnt, derfor skal bundet være tyk så varmen
bliver fordelt.
Begge forhold er selvfølgelig overhold på kogegrej der er mærket at de kan
bruges til "Induktion"
| |
Klaus (16-05-2001)
| Kommentar Fra : Klaus |
Dato : 16-05-01 19:15 |
|
Den tilførte effekt på en kogezone kan godt være betydelig større end på et
almindeligt komfur. En herlig og hurtig opvarmning. Og bedst af alt er det,
at der næsten ingen restvarme er. Det er her besparelsen kommer ind. Man
skruer bare ned, når gryden er ved at koge over. Det er ikke nødvendigt at
flytte gryden for at undgå restvarme
Klaus
..
"Niels" <Niels.Jensen@Cool.dk> wrote in message
news:9duedt$2q2u$1@news.cybercity.dk...
> Hej, der har været megen debat om induktionskomfurer, men da vi måske vil
> til at investere i sådan et, har jeg lige et par spørgsmål som jeg ikke
har
> set svar på.
>
> Er der nogen der har en ide om hvilket fabrikat der er bedst ? En sælger
> rådede os til kun at købe Blomberg.
>
> Jeg har hørt flere gange at blot en magnet kan hænge på gryder mm. kan man
> bruge det, men samme sælger sagde at vi kun skulle købe ting med mærket
> "CLASS INDUKTION", kan det nu passe ?
>
> Jeg hørte en gang for flere år siden at strømforbruget kun skulle være ca.
> 65% af et normalt komfur, nogen erfaringer ?
>
> På forhånd tak.
>
> --
> Med venlig hilsen
> Niels E. Jensen
>
> Niels.Jensen@Cool.dk
>
>
| |
René Jørgensen (16-05-2001)
| Kommentar Fra : René Jørgensen |
Dato : 16-05-01 21:24 |
|
"Niels" <Niels.Jensen@Cool.dk> skrev i en meddelelse
news:9duedt$2q2u$1@news.cybercity.dk...
> Hej, der har været megen debat om induktionskomfurer, men da vi måske vil
> til at investere i sådan et, har jeg lige et par spørgsmål som jeg ikke
har
> set svar på.
>
> Er der nogen der har en ide om hvilket fabrikat der er bedst ? En sælger
> rådede os til kun at købe Blomberg.
Mine forældre har i ca. 4 år haft Blomberg induktionskogeplade og ovn.
De er godt tilfredse, og der har ikke været nogle problemer.
Hilsen
René
| |
Allan Olesen (17-05-2001)
| Kommentar Fra : Allan Olesen |
Dato : 17-05-01 20:25 |
|
"René Jørgensen" <renerj@get2net.dk> wrote:
>Mine forældre har i ca. 4 år haft Blomberg induktionskogeplade og ovn.
Ditto her.
Eneste ulempe ved kogepladen er den ujævne varmefordeling ved
stegning. Man kan selvfølgelig købe en ekstremt tykbundet pande, men
så mister man jo den lækre fornemmelse ved smør, der begynder at
smelte allerede 3-5 sekunder efter, man har tændt pladen.
Jeg er dog af og til lidt træt af betjeningen af både ovn og komfur.
Det virker ikke altid lige gennemtænkt. F.eks.:
- Når nu man har indbygget en køleskabskontakt i lågen, hvorfor har
man så ikke ladet den styre varmluftblæseren, så man ikke puster
alt varmen ud i køkkenet, mens lågen er åben? Man kan jo ikke
engang selv slukke ovnen imens, uden at temperaturindstillingen går
tabt.
- Og hvorfor kan man ikke se i displayet, hvilken temperatur, ovnen
har nået?
- Og hvorfor glemmer kogepladerne temperaturen, når timeren slår fra?
Jeg bruger tit timeren til at undgå, at en stegning løber løbsk,
hvis jeg glemmer den, men det betyder, at jeg hele tiden skal
trykke på en forfærdelig masse knapper.
Iøvrigt lige et godt råd til alle æbleskiveelskere:
Lad jer ikke forlede til at købe den der smarte emaljerede
æbleskivepande, der er lavet efter æggebakkeprincippet. Godt nok kan
en magnet hænge ved, men det er ikke meget induktion, den tager mod.
--
Allan Olesen, Lunderskov
Hvorfor er det kun Nej-sigerne, der må køre 55 i byen?
| |
Bertel Lund Hansen (17-05-2001)
| Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen |
Dato : 17-05-01 21:26 |
|
Allan Olesen skrev:
>Jeg er dog af og til lidt træt af betjeningen af både ovn og komfur.
>Det virker ikke altid lige gennemtænkt. F.eks.:
Gas er med andre ord stadig uovertruffent.
Måske skulle jeg gøre alvor af at få noget flaskenoget
installeret. Jeg har af og til mareridt om problemerne ved et
elektrisk komfur, og når jeg så kniber mig i armen - så gør det
ondt og jeg står stadig foran komfuret ...
(Det er lidt overdrevet; jeg laver ikke varm mad så tit mere, men
jeg længes stadig efter at få et gaskomfur igen)
--
Bertel
http://lundhansen.dk/bertel/ FIDUSO: http://fiduso.dk/
| |
Allan Olesen (17-05-2001)
| Kommentar Fra : Allan Olesen |
Dato : 17-05-01 22:02 |
|
Bertel Lund Hansen <nospamto@lundhansen.dk> wrote:
>Gas er med andre ord stadig uovertruffent.
Gas er svjv ikke nær så hurtigt til at varme op, selv om det
selvfølgelig er lige så hurtigt til at køle ned.
....og induktion er helt sikkert mere rengøringsvenligt.
--
Allan Olesen, Lunderskov
Hvorfor er det kun Nej-sigerne, der må køre 55 i byen?
| |
Maria Frederiksen (17-05-2001)
| Kommentar Fra : Maria Frederiksen |
Dato : 17-05-01 20:15 |
|
> Jeg hørte en gang for flere år siden at strømforbruget kun skulle være ca.
> 65% af et normalt komfur, nogen erfaringer ?
Forbrugerrådet har lavet en undersøgelse af induktionskomfurer, og de sparer
reelt ikke noget som helst strøm. Desuden giver de en masse problemer med
opvarmning af gryder, hvis du har alle 4 plader i gang ofte. jeg kan ikke
huske linket, men prøv at søge på forbruger og komfur.
Mvh Maria
| |
Allan Olesen (17-05-2001)
| Kommentar Fra : Allan Olesen |
Dato : 17-05-01 20:40 |
|
"Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> wrote:
>Forbrugerrådet har lavet en undersøgelse af induktionskomfurer, og de sparer
>reelt ikke noget som helst strøm.
Hvis jeg husker rigtigt fra testen, var det under forudsætning af, at
man lavede mad "fornuftigt" og udnyttede restvarmen i en gammeldags
kogeplade. Det er en forudsætning, som jeg ikke ville være i stand til
at overholde.
Men induktion skal man ikke købe for besparelsens skyld. Uanset hvor
stor besparelsen måtte være, vil den aldrig kunne opveje merprisen for
komfuret.
--
Allan Olesen, Lunderskov
Hvorfor er det kun Nej-sigerne, der må køre 55 i byen?
| |
|
|