/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Konfekt og andet kræs..
Fra : Vanja Lauridsen


Dato : 02-11-04 20:15

Hej NG.

Jeg er så småt ved at komme i julehumør og derfor er jeg begyndt at tænke på
at lave konfekt, men da det ikke er tradition i min familie vil jeg lige
høre jer ad om I har nogle gode idéer og opskrifter på konfekt?

Venlig hilsen
Vanja



 
 
Kasper Malmberg (02-11-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 02-11-04 20:37

Vanja Lauridsen wrote:
> Hej NG.
>
> Jeg er så småt ved at komme i julehumør og derfor er jeg begyndt at tænke på
> at lave konfekt, men da det ikke er tradition i min familie vil jeg lige
> høre jer ad om I har nogle gode idéer og opskrifter på konfekt?

Jeg laver altid, marcipan/nugat hjerter, med chokolade overtræk.

Du ruller to "pølser" marcipan, på tykkelse med en to-krone eller lidt
tykkere.
Disse to pøller ligger du ved siden af hinanden og trykker dem sammen i
en spids, Nu har du en lang hjerteformet ting, der er lige til at skære
i skiver, der er ligner hjerter.

Nu smelter du noget nugat, og hælder i en fryse pose, klipper et lille
hul i posen, så kan du klemme det flydende nuget ud på marcipan hjerterne,

Når nugaten er "tør"/fast, kan du overtrækker hjerterne med en god
chokolade, og pynte med violer, hakkede mandler eller anden pynt..

Mvh
Kasper

Louise Fogt (02-11-2004)
Kommentar
Fra : Louise Fogt


Dato : 02-11-04 21:48

> Jeg er så småt ved at komme i julehumør og derfor er jeg begyndt at tænke
> på
> at lave konfekt, men da det ikke er tradition i min familie vil jeg lige
> høre jer ad om I har nogle gode idéer og opskrifter på konfekt?

Glæder mig allerede!! I min familie laver vi hvert år følgende:

* Marcipankugle trykkes let på toppen og ½ coctailbær sættes på
* Marcipankugle trykkes let på toppen og chokoladeknap med farvet krymmel
sættes på
* Marcipankugle trykkes let på toppen, smuttet mandel sættes på og bunden
dyppes i smeltet chokolade
* 1-2 mm plader af Marcipan/nougat/marcipan lægges oven på hinanden og
skæres ud i ruderforme eller firkanter
* Smeltet chokolade smøres ud på bagepapir i ca. 5-krone størrelse,
størkner, pistaciemasse sprøjtes ud i kreativt spiralmønster og ½ valnød
sættes oveni pistaciemassen
* Nougatkugler formes og trilles i chokoladekrymmel mens de endnu er
klæbrige
* Marcipan formes til "bananer", enderne dyppes i smeltet chokolade og
dyppes derefter i kandiserede violer
* Afskårne rester / smuttede hakkede mandler / hakkede coctailbær æltes
sammen og laves til en roulade, pensles med smeltet chokolade og skæres i
skiver

Det er vist det jeg lige kan komme på!

Venlig hilsen

Louise



Henrik Weigelt (03-11-2004)
Kommentar
Fra : Henrik Weigelt


Dato : 03-11-04 01:57

"Louise Fogt" <lfreklame@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4187f28b$0$165$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Glæder mig allerede!! I min familie laver vi hvert år følgende:
> * 1-2 mm plader af Marcipan/nougat/marcipan lægges oven på hinanden og
> skæres ud i ruderforme eller firkanter

Et lille tip til dem her er at smelte nougaten (få sekunder i mikrobølgeovn
kan gøre det). Det gør nougaen nemmere at fordele og får det hele til at
hænge lidt bedre sammen.

MVH Henrik der godt kan lide julen, men ikke bryder sig om at den starter i
november: http://www.daimi.au.dk/~pede/nbf/



Bolette Nielsen (02-11-2004)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 02-11-04 22:07

Hej Vanja

"Vanja Lauridsen" <VanjaLauridsenSLET@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:cm8m29$7p2$1@news.net.uni-c.dk...
> Jeg er så småt ved at komme i julehumør og derfor er jeg begyndt at tænke
> på at lave konfekt, men da det ikke er tradition i min familie vil jeg
> lige høre jer ad om I har nogle gode idéer og opskrifter på konfekt?

Hos os er hittet havregrynskugler, og dem laver du sådanne her:

3 kopper havregryn
1 kop flourmelis
2 spiseske cacaopulver
5 spsieske blødt smør
kokos

- havregryn, flourmelis, cacao og smørret blandes til en fugtig masse
- formes til små kugler
- rulles i kokos ( el. hvad man nu har lyst til )
- stilles i køleskabet inden indtagelse så de bliver lidt faste igen

Mange hilsner fra

Bolette
www.bolettes.dk



Heidi, Miver og Mull~ (02-11-2004)
Kommentar
Fra : Heidi, Miver og Mull~


Dato : 02-11-04 23:09

> Jeg er så småt ved at komme i julehumør og derfor er jeg begyndt at tænke

> at lave konfekt, men da det ikke er tradition i min familie vil jeg lige
> høre jer ad om I har nogle gode idéer og opskrifter på konfekt?

Øhh..jo masser af traditionelle ting som jegikke vil kede dig med, men jeg
har pr. omgående indført "knæp-kager" (ja,. det hedder de altså) i min engen
private tradition...ved godt det ikke er "konfekt" men der masser af lækre
ting i dem, og de smager godt og holder sig lækre i laaaang tid, hvis man
kan holde snitterne fra dem.
Opskriften kommer hér takket være en hjælpsom pige i Aalborg (tak Dorte)

Knæpkager (ca. 25 stk)

Ingredienser:
125 g sigtemel
1/4 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk hjortetaksalt
100 g smør
revet skal af 1/4 citron
1/2 dl. fløde
1/2 æggeblomme
35 g sukker

Fremgangsmåde:
1. Bland mel, kardemomme og hjortetaksalt i en skål og smuldr smørret i.
2. Tilsæt sukker, citron og fløde og ælt hurtigt dejen sammen.
3. Kom dejen i en plasticpose, og lad hvile i køleskabet i en time.
4. Rul dejen tyndt (ca. 3 mm) ud og skær i ca. 8 x 4 cm store firkanter.
(sådan a la et knækbrød)
5. Læg dem på bageplader med abgepapir.
6. Prik huller med en gaffel og pensl kagerne med æggeblomme.
7. Bag Kagerne i varmluftsovn ved 185 grader eller i alm. ovn ved 200 grader
i 8-10 min.

Hilsen Heidi
http://chocolade.dk fyldt med godter iøvrigt *smil*



Jørgen Linde Sørense~ (04-11-2004)
Kommentar
Fra : Jørgen Linde Sørense~


Dato : 04-11-04 11:17

"Heidi, Miver og Mulle's mor" <katteFJERN@DETTEpost.cybercity.dk>
skrev et indlæg
<41880583$0$33739$14726298@news.sunsite.dk>:

>Øhh..jo masser af traditionelle ting som jegikke vil kede dig med, men jeg
>har pr. omgående indført "knæp-kager" (ja,. det hedder de altså) i min engen
>private tradition...v

Jeg kan se at du bruger sigtemel og smør - vi har engang haft en
opskrift (som desværre er bortkommet) med svinefedt og rugmel og ikke
ret meget andet. Kender du den?

Jeg har nemlig forgæves forsøgt at finde en tilsvarende - de smagte
simpelthen bare godt. Der er dog en der ligner [1], men jeg mener ikke
der var både hvedmel og bygmel i den også, men jeg kan jo huske
forkert.

Der er også en anden opskrift og forklaring på navnet på Bager Kims
hjemmeside [2] - jeg citerere forklaringen:

"Knæpkager har fået deres karakteristiske navn efter den lyd, det
giver, når man bider i den hårde kage. Sammen med goderåd er det en af
de ældste småkagetyper, der kendes. De blev førhen bagt i den store
bageovn efter rugbrødsbagningen. Undertiden samlede man alle dejrester
og æltede dem sammen med fløde. Dette er forklaringen på, at der i
ældre opskrifter er angivet både rugmel, hvedemel og bygmel i
knæpkager. Enkelte ældre husmødre fastholder, at en rigtig knæpkage
skal laves af rugmel og at der skal anvendes sirup og fedt som
bindemiddel i stedet for fløde og smør. Her - som ved så mange andre
opskrifter - er der plads til den personlige smag og lysten til"

[1]
<http://home13.inet.tele.dk/fab/egnsretter.htm#Kn%E6pkager>

[2]
<http://www.bager-kim.dk/opskrifter.vis.php?id=744>

--
mvh
Jørgen Linde Sørensen
(den anførte mail-adresse er gyldig - - -
- - - i hvert fald da dette indlæg blev postet

Heidi, Miver og Mull~ (04-11-2004)
Kommentar
Fra : Heidi, Miver og Mull~


Dato : 04-11-04 12:45

<klip> Jeg kan se at du bruger sigtemel og smør - vi har engang haft en
> opskrift (som desværre er bortkommet) med svinefedt og rugmel og ikke
> ret meget andet. Kender du den?


Nej desværre ikke, håber du finder den opskrift du leder efter :)
Jeg er ovenud tilfreds med opskriften med sigtemel, hvormed det bliver en
slags luksus-kæmpestor-småkage-smør-dejlig-sprød-sak *slurp*

--
Hilsen Heidi, Miver og Mulle's mor
....
http://chocolade.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste