"Heidi, Miver og Mulle's mor" <katteFJERN@DETTEpost.cybercity.dk>
skrev et indlæg
<41880583$0$33739$14726298@news.sunsite.dk>:
>Øhh..jo masser af traditionelle ting som jegikke vil kede dig med, men jeg
>har pr. omgående indført "knæp-kager" (ja,. det hedder de altså) i min engen
>private tradition...v
Jeg kan se at du bruger sigtemel og smør - vi har engang haft en
opskrift (som desværre er bortkommet) med svinefedt og rugmel og ikke
ret meget andet. Kender du den?
Jeg har nemlig forgæves forsøgt at finde en tilsvarende - de smagte
simpelthen bare godt. Der er dog en der ligner [1], men jeg mener ikke
der var både hvedmel og bygmel i den også, men jeg kan jo huske
forkert.
Der er også en anden opskrift og forklaring på navnet på Bager Kims
hjemmeside [2] - jeg citerere forklaringen:
"Knæpkager har fået deres karakteristiske navn efter den lyd, det
giver, når man bider i den hårde kage. Sammen med goderåd er det en af
de ældste småkagetyper, der kendes. De blev førhen bagt i den store
bageovn efter rugbrødsbagningen. Undertiden samlede man alle dejrester
og æltede dem sammen med fløde. Dette er forklaringen på, at der i
ældre opskrifter er angivet både rugmel, hvedemel og bygmel i
knæpkager. Enkelte ældre husmødre fastholder, at en rigtig knæpkage
skal laves af rugmel og at der skal anvendes sirup og fedt som
bindemiddel i stedet for fløde og smør. Her - som ved så mange andre
opskrifter - er der plads til den personlige smag og lysten til"
[1]
<
http://home13.inet.tele.dk/fab/egnsretter.htm#Kn%E6pkager>
[2]
<
http://www.bager-kim.dk/opskrifter.vis.php?id=744>
--
mvh
Jørgen Linde Sørensen
(den anførte mail-adresse er gyldig - - -
- - - i hvert fald da dette indlæg blev postet