|
| Mikrobølgemad Fra : zcully |
Dato : 01-11-04 21:43 |
|
Hej
Ved godt jeg er lidt bagefter, men jeg har lige fået en mikrobølgeovn og vil
derfor høre om i har forslag til ting man kan lave deri.
Har før brugt en da jeg boet ved de gamle, men der var det mest færdig
retter og popcorn der røg deri.
Kan man bage eller lign.?
Findes der evt. en side med decideret mikroovns tips?
På forhånd tak
/Zcully
| |
Nette (01-11-2004)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 01-11-04 22:51 |
|
"zcully" skrev
> Ved godt jeg er lidt bagefter, men jeg har lige fået en mikrobølgeovn og
vil
> derfor høre om i har forslag til ting man kan lave deri.
Hejsa
Tillykke
Jeg stillede et lignende spørgsmål for et par måneder siden. For et par uger
siden gjorde en anden skribent det samme, blot i en anden gruppe.
Prøv og se her
http://makeashorterlink.com/?P5B525CA9
Måske er der et par tips at hente.
Nette
| |
Christian (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Christian |
Dato : 02-11-04 10:20 |
|
zcully griflede den 01-11-2004 21:42:
> Hej
>
> Ved godt jeg er lidt bagefter, men jeg har lige fået en mikrobølgeovn og vil
> derfor høre om i har forslag til ting man kan lave deri.
http://www.fadk.dk/artikler-vis.asp?id=6
--
/Christian
| |
Troja (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Troja |
Dato : 02-11-04 15:13 |
|
zcully tastede følgende
> Ved godt jeg er lidt bagefter, men jeg har lige fået en mikrobølgeovn
Har du været frosset ned
> Kan man bage eller lign.?
> Findes der evt. en side med decideret mikroovns tips?
www.dk-kogebogen.dk
| |
Tomas Christiansen (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Tomas Christiansen |
Dato : 02-11-04 22:27 |
|
zcully skrev:
> Ved godt jeg er lidt bagefter, men jeg har lige fået en mikrobølgeovn og
vil
> derfor høre om i har forslag til ting man kan lave deri.
Helt generelt bruger jeg mikrobølgeovnen (mindst) til følgende formål:
- Hvis det kun drejer sig om at afsætte en hel masse energi i en lille
mængde "et-eller-andet" på kortest mulig tid.
(Bemærk at det bestemt ikke er alle fødevarer som tåler denne behandling
lige godt!)
Eksempler: Forkogning af grødris (i lidt vand), kogning af mandler i lidt
vand (ca. 2 minutter) så de let kan smuttes, hurtig opvarmning af mælk til
grød, kakao (husk at drysse 1/8 teskefuld kakao på inden du kommer kruset
ind i ovnen - så kommer der ikke skind på) eller andet, hurtig kogning af en
lille portion grøntsager.
- Hurtig optøning af frosset hakket oksekød (men pas meget på at det ikke
bliver for varmt - kan være svært at få godt resultat ud af det), optøning
af frosne flütes som derefter skal en tur i ovnen.
- Skånsom opvarmning af kød (f.eks. en oksesteg, kalkunbryst, ...) så kødet
beholder al saften og nogle gange kan fremstå næsten bedre end dagen før
(okay, ikke helt). Sæt kødet i ovnen på optøningsprogrammet og lad det køre
i adskillige minutter til det føles lunt.
-------
Tomas
| |
Mus (03-11-2004)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 03-11-04 09:19 |
|
zcully <zcullyremovethis@hotmail.com> skrev i en
nyhedsmeddelelse:41869fc0$0$23069$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...
> Hej
>
> Ved godt jeg er lidt bagefter, men jeg har lige fået en mikrobølgeovn og
vil
> derfor høre om i har forslag til ting man kan lave deri.
> Har før brugt en da jeg boet ved de gamle, men der var det mest færdig
> retter og popcorn der røg deri.
>
> Kan man bage eller lign.?
> Findes der evt. en side med decideret mikroovns tips?
>
> På forhånd tak
> /Zcully
>
>
Vi bruger mest mikroovnen til
popcorn
Opvarmning af rester fra dagen før - portionsanrettet.
En kop vand til the
Kogning/dampning af grøntsager - de bliver super
Færdigstegte frosne frikadeller kan optøes og varmes i mikroovnen
Opvarmning af kaffe
Vi laver stort set aldrig selvstændige retter i mikroovnen.
Har dog hørt at man kan spare meget tid ved at give bagekartofler lidt tid i
mikroovnen først
Og risengrød ved jeg også der er nogen der ynder at lave i mikroovnen.
LN
| |
Tomas Christiansen (03-11-2004)
| Kommentar Fra : Tomas Christiansen |
Dato : 03-11-04 09:13 |
|
Mus skrev:
> Har dog hørt at man kan spare meget tid ved at give bagekartofler lidt tid
i
> mikroovnen først
Men har man mange af dem, tager det længere tid i mikrobølgeovnen end i alm.
ovn.
> Og risengrød ved jeg også der er nogen der ynder at lave i mikroovnen.
Har prøvet, men synes ikke at det smager ligeså godt, og grøden får heller
ikke samme konsistens som på den "gammeldaws" metode (kan dog finde på at
forkoge risene i et par minutter i mikroen)
-------
Tomas
| |
Niels Elgaard Larsen (03-11-2004)
| Kommentar Fra : Niels Elgaard Larsen |
Dato : 03-11-04 22:23 |
| | |
|
|