On Mon, 1 Nov 2004 21:32:19 +0100, BHR <bhrFJERN@email.dk> wrote:
> Jeg søger et sted at købe rød melatin i stor mængde f. eks 1kg eller
> mere.
> De små poser er for dyre, når man skal bruge store mængder.
> På forhånd tak for svar eller links.
Det viser sig at rød melatin er
Carrageenan e407, johannesbrødkernemel e410, natriumbenzoat e211,
kaliumsorbat e202.
Carrageenan er så vidt jeg er orienteret det samme som agaragar,
vegetabilsk geleringsmiddel på algebasis, kan købes hos din lokale
økofascist
johannesbrødkernemel er også et vegetabilsk geleringsmiddel, kan købes
samme sted.
Natriumbenzoat, e211: sakset fra
<
http://www.alt-om-okologi.dk/leksikon/detaljeside.asp?ID=127>:
Natriumbenzoat (Atamon) (E211)
Konserveringsmiddel. Kan give allergilignende symptomer; høfeber,
nældefeber eller astma hos følsomme, samt børneeksem og diarré. Hvis man
får allergilignende symptomer over for acetylsalicylsyre, kan man også
reagere på dette stof. Stoffet findes naturligt i frugter og bær, men
indtag herfra er lav sammenlignet med indtaget som tilsætningsstof.
alstå hvis det er nødvendigt: Atamon!
Kaliumsorbat, e202: skaset fra <
http://www.ukfoodguide.net/e202.htm>:
An antifungal and antibacterial preservative, manufactured by
neutralisation of Sorbic Acid, E200 with potassium hydroxide. More soluble
than E200. (See also E201 and E203)
Altså endnu et konserveringsmiddel. Mon ikke Atamonen rækker?
Held og lykke med forsøgene!
Ole S
P.S: Carrageenan er _MEGET_ stivende. Man bruger ikke meget, med mindre
marmeladen skal kunne spises med kniv og tandstikker
--
My mailaccount is not read. Please use news'ad'stigaard'dot'net
Jeg læser ikke post til denne adresse. Brug istedet
news'snabel-a'stigaard'prik'net