"Henrik Weigelt" <henrik@weigelt.[DK]> skrev i en meddelelse
news:41827f54$0$33736$14726298@news.sunsite.dk...
> "Jørgen" <skjelm@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:41826505$0$25183$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> > Har man mistanke om, at oksekødet ikke er mørt, lægger man det sammen
med
> > kiwifrugter natten over.
> > Det kan man også gøre med en anden frugt/urt.
> > Hvilken?
>
> "Det har i øvrigt vist sig, at forskellige frugter indeholder
> mørhedsforbedrende enzymer, og derfor kan man med fordel tilsætte
> friskpressede safter fra disse frugter. Det drejer sig om frugter som
> ananas, kiwi, figner og papaya. Man kan ikke bruge de tilsvarende
> frugtsafter fra supermarkederne, da disse som regel er pasteuriserede
> (varmebehandlede), og ved denne proces ødelægges de mørhedsforbedrende
> enzymer."
>
> fra:
>
http://www.hereford.starthotel.dk/muligheder.htm
Kun delikatessestorslagteriautomatproduktionen ejer de multi-kanyle
indsprøjtnings-påfund hvormed man kan mørne kød homogent via egnede enzymer
eller frugtsafter.
De damper ikke over!
Man køber det bedst tænkelige kød og lægger det der i køkkenet hvor det skal
have nogle dage eller uger for at modning med de i alle kødceller
tilstedeværende enzymer sker
I Juli August kan fluenet være en god ting.
En bøf uden sener glider alt for hurtigt ned - og senerne opløses aldrig ved
at det er hængt.