|
| sikker sprød svær på fløskesteg Fra : Mus |
Dato : 29-10-04 10:48 |
|
Hej jeg laver ikke så ofte flæskesteg. Og nu har jeg købt en til i aften.
De gange jeg har gjort dette er sværen nogle steder blevet sten hård, andre
steder blød.
Vil gerne kave en flæsketsteg hvor sværen bobler op og bliver knasende
sprød. Synes jeg har prøvet både med at have sværen i vand til at begynde
med og at jævne stegen ud med kartofllesstykker under stegen. Kommer
slevfølgelig salt mellem rillerne.
Hvad er jeres super opskrift?
LN
| |
Sofie Kurland (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Sofie Kurland |
Dato : 29-10-04 10:59 |
|
Min vej til de perfekte svær er at sætte flæskestegen i ovnen v. 200 grader,
til et stegetermometer viser gennemstegt (mener det er 79 grader for
svinekød). Det tager 1-2 timer alt efter stegens vægt.
Derefter tager jeg stegen ud, skærer sværen af (med det underliggende fedt
ved) og lægger den tilbage i ovnen på sølvpapir. Skru helt op for ovnen, til
sværen bobler (hold skarpt øje, så den ikke bliver sort). Imens hviler kødet
pakket ind i folie med den blanke side indad og evt. et rent viskestykke
udenom. På den måde får du sprød svær og saftigt kød.
V.h.
Sofie
| |
Hauge (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 29-10-04 10:54 |
|
Hejsa
Mus wrote:
> Hvad er jeres super opskrift?
En ikke alt for mager steg.
/Hauge
| |
Mus (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 29-10-04 11:30 |
|
Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:41821485$0$158$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa
> Mus wrote:
> > Hvad er jeres super opskrift?
>
> En ikke alt for mager steg.
>
> /Hauge
>
>
Har nu adrig selv oplevet en mager flæskesteg. Men det er jo nok relativt
hvad man synes er magert.
Stegen er købt - så den er nu engang som den er. Jeg synes det ligner en
almindelig fed flæstesteg he he. Men nu er jeg jo heller ikke den helt store
flæskestegskender.
LN
| |
Hauge (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 29-10-04 11:40 |
|
Hejsa
Mus wrote:
> Har nu adrig selv oplevet en mager flæskesteg.
Muligvis ikke, men jeg er dog heller ikke af den type, der mener at 1mm fedt
er en fed steg.
> Men det er jo nok
> relativt hvad man synes er magert.
Netop.
> Stegen er købt - så den er nu engang som den er.
Fint nok, så er det jo ret svært (fik du den) at give et råd, når man ikke
ved om den er "fed" eller *fed*.
> Jeg synes det ligner
> en almindelig fed flæstesteg he he.
Hehe, jeg har set dem fra 1mm fedt og op til 1½ cm, så hvad der er
almindeligt, ved jeg nu ikke.
> Men nu er jeg jo heller ikke den
> helt store flæskestegskender.
Alle kan vel lære.
/Hauge
| |
Mus (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 29-10-04 12:33 |
|
Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:41821de7$0$191$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa
> Mus wrote:
> > Har nu adrig selv oplevet en mager flæskesteg.
>
> Muligvis ikke, men jeg er dog heller ikke af den type, der mener at 1mm
fedt
> er en fed steg.
he he så mager en flæskesteg har jeg nu aldrig set - men som sagt sker det
også sjældent at jeg køber sådan en.
> > Stegen er købt - så den er nu engang som den er.
>
> Fint nok, så er det jo ret svært (fik du den) at give et råd, når man ikke
> ved om den er "fed" eller *fed*.
Yep den fik jeg *SS*.
Ok jeg går ud og kigger. Lige et øjeblik *GG*........
1-2 cm, afhænger hvad side jeg ser fra
LN
| |
/Ole (29-10-2004)
| Kommentar Fra : /Ole |
Dato : 29-10-04 11:04 |
|
"Mus" <Bastian@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:41820f72$0$184$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej jeg laver ikke så ofte flæskesteg. Og nu har jeg købt en til i aften.
> De gange jeg har gjort dette er sværen nogle steder blevet sten hård,
> andre
> steder blød.
>
> Vil gerne kave en flæsketsteg hvor sværen bobler op og bliver knasende
> sprød. Synes jeg har prøvet både med at have sværen i vand til at begynde
> med og at jævne stegen ud med kartofllesstykker under stegen. Kommer
> slevfølgelig salt mellem rillerne.
>
> Hvad er jeres super opskrift?
>
> LN
>
for det 1. skal du være sikker på, du ikke skærer helt igennem til kødet. Så
godt med salt. Når stegen er færdig, fensler du med eddike (jeg ved det
lyder sindsygt) og stiller ovnen på gril og har ovnlågen på klem. Hold godt
øje med stegen, for lige pludselig er den færdig, og 15 sekunder senere er
den brændt.
Det virker hver gang for mig.
/Ole
| |
Erling Hansen (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 29-10-04 11:16 |
|
/Ole <ole_ryo_FJERN@_DETTE_stofanet.dk> wrote:
> "Mus" <Bastian@sol.dk> skrev i en meddelelse
> news:41820f72$0$184$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Hej jeg laver ikke så ofte flæskesteg. Og nu har jeg købt en til i aften.
> > De gange jeg har gjort dette er sværen nogle steder blevet sten hård,
> > andre
> > steder blød.
> >
> > Vil gerne kave en flæsketsteg hvor sværen bobler op og bliver knasende
> > sprød. Synes jeg har prøvet både med at have sværen i vand til at begynde
> > med og at jævne stegen ud med kartofllesstykker under stegen. Kommer
> > slevfølgelig salt mellem rillerne.
> >
> > Hvad er jeres super opskrift?
> >
> > LN
> >
>
> for det 1. skal du være sikker på, du ikke skærer helt igennem til kødet. Så
> godt med salt. Når stegen er færdig, fensler du med eddike (jeg ved det
> lyder sindsygt) og stiller ovnen på gril og har ovnlågen på klem. Hold godt
> øje med stegen, for lige pludselig er den færdig, og 15 sekunder senere er
> den brændt.
> Det virker hver gang for mig.
>
>
> /Ole
En erfaren kogekone, som jeg er løbet ind i ved forskellige lejligheder,
producerer hver eneste gang en svær der er sprød og leg at bide igennem
selv for ældre mennesker.
Hun gør det på følgende måde:
Skær hele sværen af stegen - i ét stykke. Mens den 'nøgne' steg saltes
let og sættes i ovnen, koges sværen i en almindelig gryde og vand med
lidt salt. Når sværen har kogt en halv times tid tages den op og lægges
til afkøling. Når den kan håndteres med bare fingre saltes den grundigt
og lægges omhyggeligt tilbage oven på stegen i ovnen, så så steges
færdig på sædvanlig vis. Den kogte svær 'svejser' sig fast på stegen
under den sidste del af stegningen.
mvh
Erling
| |
Hauge (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 29-10-04 11:42 |
|
Hejsa
Erling Hansen wrote:
> Hun gør det på følgende måde:
> Skær hele sværen af stegen - i ét stykke. Mens den 'nøgne' steg saltes
> let og sættes i ovnen, koges sværen i en almindelig gryde og vand med
> lidt salt. Når sværen har kogt en halv times tid tages den op og
> lægges til afkøling.
Den med kogningen af sværen, svarer jo 100% til den hvor man steger stegen
med sværen nedad i vandet den første ½ time.
> Når den kan håndteres med bare fingre saltes den
> grundigt og lægges omhyggeligt tilbage oven på stegen i ovnen, så så
> steges færdig på sædvanlig vis. Den kogte svær 'svejser' sig fast på
> stegen under den sidste del af stegningen.
For besværlig, når man kan slippe for at svine endnu en gryde til, og undgå
at skære sværen af
/Hauge
| |
Ove Kristensen (26-11-2004)
| Kommentar Fra : Ove Kristensen |
Dato : 26-11-04 15:33 |
|
"/Ole" <ole_ryo_FJERN@_DETTE_stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:41821572$0$22690$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Når stegen er færdig, fensler du med eddike (jeg ved det lyder sindsygt)
Det er absolut IKKE sindsygt - jeg gør det, at jeg starter med at pensle
stegen med Eddike, putte salt og laurbær på, og så er det ind med "svinet" -
og det har endnu ikke kiset for mig - Uuuhhhmmm - man sidder og bli'r helt
sulten ))))
Med venlig weekend hilsen
fra
Ove.
| |
Erling Hansen (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 29-10-04 15:10 |
|
Mus <Bastian@sol.dk> wrote:
> Hej jeg laver ikke så ofte flæskesteg. Og nu har jeg købt en til i aften.
> De gange jeg har gjort dette er sværen nogle steder blevet sten hård, andre
> steder blød.
>
> Vil gerne kave en flæsketsteg hvor sværen bobler op og bliver knasende
> sprød. Synes jeg har prøvet både med at have sværen i vand til at begynde
> med og at jævne stegen ud med kartofllesstykker under stegen. Kommer
> slevfølgelig salt mellem rillerne.
>
> Hvad er jeres super opskrift?
>
> LN
Jeg er rendt ind i en dygtig kogekone nogle gange (altså den samme kone,
ik'), som hver gang har frembragt herlige flæskestege med sprød,
boblende og nem at bide i svær.
Da jeg bad om hendes hemmelighed sagde hun at det var ganske nemt:
Man skærer sværen af stegen - i ét stykke - og når man har saltet den
'nøgne' steg ganske let ryger den i ovnen, og sværen går så i en stor
gryde og koger i en halv times tid. Så hives sværen op og køler af
indtil man kan håndtere den uden handsker. Nu saltes sværen grundigt og
returneres til sin plads på stegen, og steger med resten af stegetiden.
Sværen nærmest 'svejser sig selv' til stegen, og ingen bemærker andet
end at den er super.
mvh
Erling
PS. Jeg steger selvfølgelig på samme måde hver gang.
| |
diana (30-10-2004)
| Kommentar Fra : diana |
Dato : 30-10-04 08:24 |
|
"Mus" <Bastian@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:41820f72$0$184$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej jeg laver ikke så ofte flæskesteg. Og nu har jeg købt en til i aften.
> De gange jeg har gjort dette er sværen nogle steder blevet sten hård,
> andre
> steder blød.
>
> Vil gerne kave en flæsketsteg hvor sværen bobler op og bliver knasende
> sprød. Synes jeg har prøvet både med at have sværen i vand til at begynde
> med og at jævne stegen ud med kartofllesstykker under stegen. Kommer
> slevfølgelig salt mellem rillerne.
>
> Hvad er jeres super opskrift?
>
> LN
>
>
hej
når jeg laver flæskesteg. giver jeg den en time (pr. kg) ved 180 grader
(varmluft). når så denne time er gået skruer jeg op på 250 grader og giver
den en halv time. jeg får sprød svær hver gang.
men allerførst sørger jeg for at der er ´godt med salt imellem hver eneste
svær.
fra Diana
| |
Thomas Hansen (30-10-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Hansen |
Dato : 30-10-04 18:32 |
|
> når jeg laver flæskesteg. giver jeg den en time (pr. kg) ved 180 grader
> (varmluft). når så denne time er gået skruer jeg op på 250 grader og
> giver den en halv time. jeg får sprød svær hver gang.
Det vil sige at du giver en hel svinekam 7 timer? Eller en lille
ribbensteg skal nøjes med 45minuter.
Pas på med at opgive stegetid i "tid per kilo" det er meget misvisende.
/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
| |
Pernille Lauridsen (30-10-2004)
| Kommentar Fra : Pernille Lauridsen |
Dato : 30-10-04 10:21 |
|
>
> Hvad er jeres super opskrift?
>
> LN
>
>
Først ridses og saltes og krydres ( Nelliker og laurbærblade) stegen
grundigt.
Så proppes den ned i en stor stegeso med ca 1 dl vand. Låg på og ind i ovnen
ved 175 grader (Varmluftsovn)
Når stegetermometer viser ca 80 grader, så hældes skyen fra, og stegesoen
med steg, sættes tilbage i ovnen ved 200 grader i små 20 min.
Det giver sprøde boblende svær hver gang her i huset.
VH Pernille og Troels
PS Hvis du krydre stegen med peber, så må det endeligt ikke komme på sværen.
| |
Neo (30-10-2004)
| Kommentar Fra : Neo |
Dato : 30-10-04 10:42 |
|
> PS Hvis du krydre stegen med peber, så må det endeligt ikke komme på
sværen.
Hvorfor ikke ?
Mvh Neo
| |
Pernille Lauridsen (30-10-2004)
| Kommentar Fra : Pernille Lauridsen |
Dato : 30-10-04 11:27 |
|
>> PS Hvis du krydre stegen med peber, så må det endeligt ikke komme på
> sværen.
>
> Hvorfor ikke ?
>
> Mvh Neo
>
>
Jeg aner ikke hvorfor, men de gange jeg er kommet til at drysse peber på
selve sværen, bliver den bare ikke sprød, lige omkring peberet. Og så selv
om resten af sværen er perfekt.
VH Pernille
| |
Jens Bruun (30-10-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 30-10-04 12:08 |
|
"Mus" <Bastian@sol.dk> wrote in message
news:41820f72$0$184$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
> Hvad er jeres super opskrift?
Bunden i vejret så sværen vender nedad i et fad. Vand ved, så sværen er helt
dækket. I ovnen ved max 160 grader (gerne 130-140 grader, hvis du har tiden
til det). Lad svinet stege med sværen nedad i ca 1 time. Ud med den og gnid
godt med groft salt på sværen. Supplér evt. med laurbærblade og nelliker.
Tilbage i ovnen - nu med sværen opad. Stil evt.stegen på et par skeer, så
den er i vatter og hævet lidt op over vandet. Steg videre i mindst et par
timer. Har du stegetermometer, skal stegen være ca. 76-78 grader for at være
helt færdig. Når du nærmer dig slutresultatet, skruer du op for varmen til
225-250 grader, samtidig med, du tager væden fra og laver sovs af den. Mens
svinet brunes til sidst, kan du med jævne mellemrum sprøjte lidt koldt vand
på sværen. Det får den til at boble op, hvis den ikke gør det af sig selv.
Hold godt øje med bruningen, for lige pludselig går det stærkt. Brunes den
ujævnt, kan du afdække allerede brun svær med staniolstykker. Husk, stegen
skal være i vatter, når den brunes, hvis du vil have et jævn resultat.
Ud med dyret, pak den ind i staniol og lav godt med store lufthuller foroven
ved sværen, så den ikke blive blød. Lad stegen hvile mindst 20 min. inden
servering. Skal selvfølgelig serveres med hjemmelavet rødkål, brune
kartofler og lækker brun sovs.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - Min fotodagbog (Sidst opdat. 28.10.04)
http://usenet.fotolog.dk - Ugentlig fotostafet i news:dk.fritid.foto
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - Mit fotogalleri
| |
Michael (30-10-2004)
| Kommentar Fra : Michael |
Dato : 30-10-04 21:39 |
|
Pensl sværen med eddike - virker hver gang.
--
Med venlig hilsen
Michael, Fyn
(husk at rette min mailadresse)
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:clvsmk$29i6$1@news.cybercity.dk...
> "Mus" <Bastian@sol.dk> wrote in message
> news:41820f72$0$184$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
>
>> Hvad er jeres super opskrift?
>
> Bunden i vejret så sværen vender nedad i et fad. Vand ved, så sværen er
> helt
> dækket. I ovnen ved max 160 grader (gerne 130-140 grader, hvis du har
> tiden
> til det). Lad svinet stege med sværen nedad i ca 1 time. Ud med den og
> gnid
> godt med groft salt på sværen. Supplér evt. med laurbærblade og nelliker.
> Tilbage i ovnen - nu med sværen opad. Stil evt.stegen på et par skeer, så
> den er i vatter og hævet lidt op over vandet. Steg videre i mindst et par
> timer. Har du stegetermometer, skal stegen være ca. 76-78 grader for at
> være
> helt færdig. Når du nærmer dig slutresultatet, skruer du op for varmen til
> 225-250 grader, samtidig med, du tager væden fra og laver sovs af den.
> Mens
> svinet brunes til sidst, kan du med jævne mellemrum sprøjte lidt koldt
> vand
> på sværen. Det får den til at boble op, hvis den ikke gør det af sig selv.
> Hold godt øje med bruningen, for lige pludselig går det stærkt. Brunes den
> ujævnt, kan du afdække allerede brun svær med staniolstykker. Husk, stegen
> skal være i vatter, når den brunes, hvis du vil have et jævn resultat.
>
> Ud med dyret, pak den ind i staniol og lav godt med store lufthuller
> foroven
> ved sværen, så den ikke blive blød. Lad stegen hvile mindst 20 min. inden
> servering. Skal selvfølgelig serveres med hjemmelavet rødkål, brune
> kartofler og lækker brun sovs.
>
> --
> -Jens B.
> http://www.fotolog.dk - Min fotodagbog (Sidst opdat. 28.10.04)
> http://usenet.fotolog.dk - Ugentlig fotostafet i news:dk.fritid.foto
> http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - Mit fotogalleri
>
>
| |
Mus (31-10-2004)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 31-10-04 16:51 |
|
Michael <skottefjern@mail.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:4183fbd8$0$195$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Pensl sværen med eddike - virker hver gang.
>
>
> --
fordamper eddikesmagen?
LN
| |
Rene' Hjorth (31-10-2004)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 31-10-04 16:09 |
|
[Mus | Fri, 29 Oct 2004 11:47:38 +0200]
>Hvad er jeres super opskrift?
Jeg synes faktisk at det er ufatteligt nemt:
1. Stegen skal snittes DYBT og hele vejen over, ikke noget sjusk.
2. Der skal MASSERE af salt mellem hver svær, mere end man tror.
3. Stegen skal steges med sværen OP allerede fra starten.
4. Stegen skal IKKE dryppes undervejs, så bliver den nemt blød.
5. Til sidst gives den 2-3 minutter under grill til den er helt sprød.
Sådan steger jeg altid ribbensteg, svinekam/flæskesteg og skinkesteg med et
perfekt resultat.
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
Mus (01-11-2004)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 01-11-04 16:13 |
|
Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net> skrev i en
nyhedsmeddelelse:lpv9o0hnsiro2b832jf356epfeijjakm1i@4ax.com...
> [Mus | Fri, 29 Oct 2004 11:47:38 +0200]
>
> >Hvad er jeres super opskrift?
>
> Jeg synes faktisk at det er ufatteligt nemt:
>
> 1. Stegen skal snittes DYBT og hele vejen over, ikke noget sjusk.
> 2. Der skal MASSERE af salt mellem hver svær, mere end man tror.
> 3. Stegen skal steges med sværen OP allerede fra starten.
> 4. Stegen skal IKKE dryppes undervejs, så bliver den nemt blød.
> 5. Til sidst gives den 2-3 minutter under grill til den er helt sprød.
>
> Sådan steger jeg altid ribbensteg, svinekam/flæskesteg og skinkesteg med
et
> perfekt resultat.
>
> René
> www.rene.hjorth.com
> www.lowcarb.dk
Det var sådan jeg lavede min flæskesteg
den blev ok.
sværen boblede op i skarp konkurrence med at blive brændt. Men det blev helt
sikkert ok.
Det der dog var lidt synd var, at jeg havde givet sværen for meget salt.
LN
| |
Rene' Hjorth (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 02-11-04 23:03 |
|
[Mus | Mon, 1 Nov 2004 16:12:38 +0100]
>Det var sådan jeg lavede min flæskesteg
>den blev ok.
Godt :)
>sværen boblede op i skarp konkurrence med at blive brændt. Men det blev helt
>sikkert ok.
>Det der dog var lidt synd var, at jeg havde givet sværen for meget salt.
Så næste gang er det en anelse mindre salt, og måske var sværet på tæt på
grillen hvis den for nemt blev brændt?
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
Jørgen Hess (01-11-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 01-11-04 22:08 |
|
"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:lpv9o0hnsiro2b832jf356epfeijjakm1i@4ax.com...
> [Mus | Fri, 29 Oct 2004 11:47:38 +0200]
>
>>Hvad er jeres super opskrift?
>
> Jeg synes faktisk at det er ufatteligt nemt:
>
> 1. Stegen skal snittes DYBT og hele vejen over, ikke noget sjusk.
Hvis man køber en flæskesteg fra supermarked er den næsten altid ridset, hvilket
man ikke skal lade sig narre af. Slagteren og lærlingen har jo sikkert ridset 50
andre flæskestege før de kom til den du købte og derfor er ridsningen kun
markeret.
Så husk altid at gå ridsningen efter før stegen sættes i ovnen.
mvh
Jørgen
| |
|
|