|
| Hvidkål Fra : Lotte Christensen |
Dato : 29-10-04 05:37 |
|
Hej gruppe,
for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og lavede
en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok, men nu
ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg åbner
køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge sådan et til
udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
Vh.
Lotte Christensen
| |
Heidi (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 29-10-04 06:00 |
|
Lotte Christensen wrote:
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og
> lavede en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt
> nok, men nu ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver
> gang jeg åbner køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man
> kan bruge sådan et til udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte,
> at I måske havde en masse ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten
> af det?
Et eller andet sted har jeg vist en opskrift på sådan en ting med hakket
oksekød, hvidkål, gulerødder, ris og karry (det var vist
hovedingredienserne). En gryderet som er rimelig nem at lave, og smager
rigtig godt. Sig til hvis jeg skal prøve at finde den.
--
Heidi
| |
Omnolog HMH (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Omnolog HMH |
Dato : 29-10-04 06:30 |
|
hundehvalpe!
(på rigsdansk kål-dolmere, tror jeg...)
I hvert fald er det noget med en krydret frikadellefars pakket ind i kål og
grydestegt. Faktisk guf.
"Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> wrote in message
news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og
lavede
> en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok, men nu
> ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg åbner
> køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge sådan et
til
> udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
> Vh.
>
> Lotte Christensen
>
>
| |
Peter Westh (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 29-10-04 21:06 |
|
"Omnolog HMH" <hhestbechrouladea@oohay.dk> skrev i en meddelelse
news:txkgd.60777$Vf.2902590@news000.worldonline.dk...
> hundehvalpe!
>
> (på rigsdansk kål-dolmere, tror jeg...)
Det hedder da "Mus i Slåbrok"
/P
| |
Harry Lund (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 02-11-04 11:51 |
|
Ja hvis du er fra sydslevig eller deromkring: maus und kleidung.
| |
Birgitte (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Birgitte |
Dato : 29-10-04 06:26 |
|
"Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en meddelelse
news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> Hej gruppe,
>
Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
> Vh.
>
> Lotte Christensen
>
Hvad med at lave brunkål ?
med venlig hilsen
Birgitte
www.ninaweb.dk/havedam
| |
/Ole (29-10-2004)
| Kommentar Fra : /Ole |
Dato : 29-10-04 06:54 |
|
"Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en meddelelse
news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og
> lavede en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok,
> men nu ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg
> åbner køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge
> sådan et til udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske
> havde en masse ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
> Vh.
>
> Lotte Christensen
Hvis du ikke vil lave kåldolmere, så lav stuved hvidkål af resten, og frys
det ned. Det er det ret godt til.
/Ole
| |
Mette Svangren Gutte~ (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Mette Svangren Gutte~ |
Dato : 29-10-04 07:40 |
|
"Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en meddelelse
news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
>
Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
Irsk gryde: i en gryde lægges lagvis lammekød i tern og stykker af
groftskåret hvidkål. Lidt salt og peber mellem hvert lag. Vand ved, så det
lige akkurat dækker - og så simre et par timer. Ja, det er helt vildt
enkelt, og nej, jeg har ikke glemt nogle ingredienser.
Smager fantastisk på en råkold dag med en god sennep og rugbrød, der bliver
så meget saft og kraft i det
Jeg har i øvrigt med held lavet det samme med både okse- og svinekød og med
f.eks. spidskål. Men lam og hvidkål er originalen og den bedste.
MVH Mette
| |
mansen (29-10-2004)
| Kommentar Fra : mansen |
Dato : 29-10-04 09:20 |
|
"Mette Svangren Guttesen" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4a5952-u1s.ln1@svangut.dk...
>
> "Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en meddelelse
> news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> >
> Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> > ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
> >
>
> Irsk gryde: i en gryde lægges lagvis lammekød i tern og stykker af
> groftskåret hvidkål. Lidt salt og peber mellem hvert lag. Vand ved, så det
> lige akkurat dækker - og så simre et par timer. Ja, det er helt vildt
> enkelt, og nej, jeg har ikke glemt nogle ingredienser.
> Smager fantastisk på en råkold dag med en god sennep og rugbrød, der
bliver
> så meget saft og kraft i det
>
> Jeg har i øvrigt med held lavet det samme med både okse- og svinekød og
med
> f.eks. spidskål. Men lam og hvidkål er originalen og den bedste.
>
> MVH Mette
>
> Nej du skal lave en god grøntsags/oksekøds eller anden suppe og komme
hvidkål i det smager godt med hvidkål som fyld
| |
Mus (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 29-10-04 10:58 |
|
Lotte Christensen <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en
nyhedsmeddelelse:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og
lavede
> en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok, men nu
> ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg åbner
> køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge sådan et
til
> udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
> Vh.
>
> Lotte Christensen
>
>
Vores yndlinsret med hvidkål er helt sikkert lam i hvidkål. Vi laver det dog
med skinekød, da vi ikke er så glade for lam. Det smager bare himmelsk og
tager ingen tid at lave. Bruger en opskrift fra Karolines køkken. Den kan
kun anbefales.
Lam i hvidkål
Tilberedningstid: 45min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: 4 personer
25 g smør
½ tsk ostindisk karry
400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm)
2½ dl grønsagsbouillon
½ tsk stødt ingefær
800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2x2 cm)
1½ dl karoline's madlavningsfløde 18%
3 spsk lys saucejævner
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør
240 g groft brød
Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner, og brun hver portion for sig. Kom alt
lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt grønsagsbouillon og ingefær. Kog
retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt hvidkålen og kog den
med i ca. 5 min. Kålen skal være mør, men stadig sprød. Tilsæt fløden og
bring retten i kog. Lad retten koge i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og
drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. Smag til med
salt og peber.
Tip: I stedet for lammesmåkød kan anvendes skinkesmåkød.
Udviklet af: Karolines Køkken
LN
| |
Lotte Christensen (29-10-2004)
| Kommentar Fra : Lotte Christensen |
Dato : 29-10-04 20:46 |
|
Hej igen!
Tusind tak for ideerne, nu er det bare med at komme i gang med at få kreeret
en masse, så hvidkålet ikke bare ligger der og kigger :)
Vh
Lotte
| |
Abildgaard 3140 (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 02-11-04 08:07 |
|
Mus wrote:
> Vores yndlinsret med hvidkål er helt sikkert lam i hvidkål. Vi laver
> det dog med skinekød, da vi ikke er så glade for lam.
Jeg kender det. Jeg elsker pålægchokolademaddere, men er ikke så meget for
chokolade på brød, så jeg laver dem med kippers i stedet
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>' www.aass.dk
| |
Rikke Mors (04-11-2004)
| Kommentar Fra : Rikke Mors |
Dato : 04-11-04 20:05 |
|
Abildgaard 3140 wrote:
> Mus wrote:
>
>>Vores yndlinsret med hvidkål er helt sikkert lam i hvidkål. Vi laver
>>det dog med skinekød, da vi ikke er så glade for lam.
>
>
> Jeg kender det. Jeg elsker pålægchokolademaddere, men er ikke så meget for
> chokolade på brød, så jeg laver dem med kippers i stedet
LOL
Rikke Mors, der sad med lidt den samme fornemmelse, da jeg læste det.
| |
David Rasmussen (29-10-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 29-10-04 10:53 |
|
Lotte Christensen wrote:
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og lavede
> en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok, men nu
> ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg åbner
> køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge sådan et til
> udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
Wok!
eller hjemmelavede forårsruller.
/David
| |
|
|