Margrete Johansen wrote:
> Det med isen, var jeg egentlig ikke i tvivl om, efter din lovsang
> tidligere på året. Jeg bruger også Hansen, når noget skal
> festligholdes her. For eksempel synes jeg det er ganske dejligt at
> servere et lille stykke garnashkage og en stykke syltet frugt sammen
> med en, eller flere af Hansens varianter - du kender formentlig også
> deres lagkager? Og det vil da være en særdeles værdig efterfølger for
> en røget dyrekølle.
Nja, nu er det sådan af den røgede dyrekølle kun er til forretten.
Den skal iøvrigt bestå af bruschetta al pomodoro og bruschetta med
auberginetapanade, begge dele med hvidløgs-/rosmarinolivenolie.
Min mening var at skære den røgede dyrekølle i papirstynde skiver og drapere
dem med en ligeså tynd skive fersken eller lidt mangorelish, for på den måde
at kombinere det salte og røgede med det søde og sure.
Hovedretten er et helt andet kapitel.
> Og nu kommer vi til det. Er det helt umuligt at forestille sig at du
> selv ryger den? Såvidt jeg husker er en dyrekølle ikke så stor igen,
> kan den ikke trykkes ned i en hobbyrøgovn af en vis bonitet? Jeg
> mindes at have set en skør TV-kok ryge noget fisk i en gryde på en
> el-kogeplade (muligvis under en emhætte). Kunne man mon ikke skære
> køllen i passende stykker, salte dem og så pande/gryderyge? Du véd,
> "Nød lærer nøgen kvinde at spinde" - der MÅ findes tilsvarende
> ordsprog for en kandidat der skal ha' noget røg! - men så skal man
> vel sendes over i en anden gruppe, nu.
Jeg har skam overvejet det, men de tilstedeværende rygeovne er slet, slet
ikke store nok til den mængde kød, der skal ryges. Jeg vil nemlig gerne ryge
det på køllen, for det er sgu det rigtigste.
> Tilbehøret hører jeg gerne om.
Tja, forretten kender du.
Hovedretten (vildragout) bliver fulgt til dørs med olivenbrød og en
bønnesalat med pinjekerner.
Hansens får følgeskab af hjemmebagte cantucci.
Drikkelse bliver hvid sangria og Ceres Royal (
).
-V-