/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Frugt til ost?
Fra : Janni Nørmølle


Dato : 27-10-04 12:12

Hej NG

Hvilken frugt er god at servere til henholdsvis en rødkitost og en røget
(fast) ost (ikke røgeost)?

Mvh. Janni



 
 
Mus (27-10-2004)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 27-10-04 13:41


Janni Nørmølle <trinity76@operamail.com> skrev i en
nyhedsmeddelelse:417f827a$0$250$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Hvilken frugt er god at servere til henholdsvis en rødkitost og en røget
> (fast) ost (ikke røgeost)?
>
> Mvh. Janni
>
>

Bliver det portionsanrettet med feks kiks?

så synes jeg feks solbær/blåbær er godt - men nok umulige at finde friske
nu.

Ellers synes jeg også årstiden spiller ind

Feks applsiner og figner nu eller den traditionelle med vindruer.

LN



Margrete Johansen (27-10-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 27-10-04 21:15


"Janni Nørmølle" <trinity76@operamail.com> wrote in message
news:417f827a$0$250$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Hvilken frugt er god at servere til henholdsvis en rødkitost og en røget
> (fast) ost (ikke røgeost)?

Bløde, søde, saftige, velmodnede pærer!

Margrete



Christian (28-10-2004)
Kommentar
Fra : Christian


Dato : 28-10-04 23:08

Du vil helt sikkert undgå syrlige frugter - så pærer (som en anden nævnte)
er altid godt. De gamle klassikere som peberfrugt og (meget modne) vindruer
uden sten er også fine. Min personlige favorit er nu sharon frugter. De har
den helt perfekte sødme og konsistens til ost hvis de er modne.

Sammen med frugten kan du også servere valnødder - evt. let kandiserede. Det
er super

Erstat evt. de sædvanlige dødsyge småkageagtige købekiks med hårdt ristet
rugbrød og lidt lun flute (den billige fra Netto er helt fin i dén
sammenhæng, hvis du ikke lige gider bage selv)

Med fare for at blive off-topic må jeg også lige nævne at du bør overveje at
servere andet end rødvin til osten. Det kokser (efter min beskedne mening)
fuldstændig med fedmen og syrligheden i osten - som en anti-bonus vil sødmen
i frugten fremhæve vinens syre endnu mere. Prøv hellere en sødere vin som
muscat eller portvin - eller hvis det skal være rigtig godt en lethumlet,
lidt stærk øl.

-Christian

"Janni Nørmølle" <trinity76@operamail.com> wrote in message
news:417f827a$0$250$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Hvilken frugt er god at servere til henholdsvis en rødkitost og en røget
> (fast) ost (ikke røgeost)?
>
> Mvh. Janni
>
>



Janni Nørmølle (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Janni Nørmølle


Dato : 29-10-04 12:03

> Erstat evt. de sædvanlige dødsyge småkageagtige købekiks med hårdt ristet
> rugbrød og lidt lun flute (den billige fra Netto er helt fin i dén
> sammenhæng, hvis du ikke lige gider bage selv)

--------------

Det var egentlig en god idé med flûte.

-------------

> Med fare for at blive off-topic må jeg også lige nævne at du bør overveje
at
> servere andet end rødvin til osten. Det kokser (efter min beskedne mening)
> fuldstændig med fedmen og syrligheden i osten - som en anti-bonus vil
sødmen
> i frugten fremhæve vinens syre endnu mere. Prøv hellere en sødere vin som
> muscat eller portvin - eller hvis det skal være rigtig godt en lethumlet,
> lidt stærk øl.
>

Off-topic du bare derud af :) Vi skal ikke have rødvin til osten, da jeg
overvejer at servere den hen på eftermiddagen sådan lidt i forbindelse med
eftermiddagskaffen. Lyder måske lidt skørt - men det er bare en omgang
uformel hygge med mine forældre. Jeg synes for øvrigt at jeg har hørt at
hvidvin i de fleste tilfælde er bedre til ost en rødvin. Jeg er ikke den
største vindrikker så jeg er helt klart også med på øl til ost.

God weekend.

Janni



Ukendt (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 29-10-04 22:06

Janni Nørmølle wrote:

> Jeg synes for
> øvrigt at jeg har hørt at hvidvin i de fleste tilfælde er bedre til
> ost en rødvin. Jeg er ikke den største vindrikker så jeg er helt
> klart også med på øl til ost.

Tja, hvad er det værste af to onder? Sød vin er det eneste rigtige (vin) at
drikke til ost. Selv foretrækker jeg en sød, ikke for kompliceret italiensk
dessertvin i vin santo-stilen... Men en rigtigt sat øl lyder nu heller ikke
dumt.

Mvh
Kevin Edelvang



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste