/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Andesteg på weber
Fra : Jan


Dato : 22-10-04 12:51

Hejsa

Vi har en weber grill med 47 i diameter, nu påtænker jeg at lave andestegen
til jul på vores grill, men kan det rent praktisk lade sig gøre med grillens
størrelse og hvis ja, hvordan laver man så anden på den bedste måde.

Det ville jo være rigtig surt hvis det gik galt juleaften.

På forhånd tak

Jan



 
 
F.B. (22-10-2004)
Kommentar
Fra : F.B.


Dato : 22-10-04 13:29

Jan wrote:
> Vi har en weber grill med 47 i diameter, nu påtænker jeg at
> lave andestegen til jul på vores grill, men kan det rent
> praktisk lade sig gøre med grillens størrelse og hvis ja,
> hvordan laver man så anden på den bedste måde.
> Det ville jo være rigtig surt hvis det gik galt juleaften.
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Sakset fra www.bruglaaget.dk

Forfatter: BrugLåget
Oprettet: 22-09-2004
Grillmetode: Indirekte
Stegetid: Ca. 20 min. pr. 500 g
Ekstraudstyr: Stegeholder og Foliebakke
Sværhedsgrad: 2
Antal personer: 4

I køkkenet forberedes:
1 and eller gås (ca. 3 kg)
Æbler, svesker, Salt og Peber
Fremgangsmåde: Fuglen renses og gnides både ind- og udvendigt med
salt og peber.

Hvis du ønsker at fylde din fugl med æbler og svesker gør du det
nu.

Buk vingerne om på ryggen. Tildæk vingerne med alufolie den
første time af stegetiden. Bind lårene sammen med madsnor. Med en
skarp kniv skærer du et fint snit mellem vinger og ryg, så
overflødigt fedt kan løbe fra under stegningen. Prik huller i
skindet, jævnt fordelt, med en spids gaffel.

Ved grillen:
Sæt drypbakken mellem kulbakkerne, og stil fuglen i stegholderen
midt på stegeristen over indirekte varme.

Husk at tage alufolien af vingerne efter ca. 1 time.

Da fjerkræ er meget forskelligt i størrelse og vægt, er
stegetiderne kun omtrentlige. Det er derfor vigtigt at du regner
din stegetid ud fra fugl til fugl, samt at du tager højde for
vind og vejrforhold.

Tip!
Variation! Hvis du vil have fuglen mere Orientalsk, fyld den da
evt. med appelsinbåde - og så kan du pensle den jævnligt med
f.eks. teriyaki marinade, de sidste 3 kvarter af stegetiden.
Pensling af skindet giver både smag og en mørkere farve.

Hvis du vil være helt sikker på sprødt skind, skal du dog ikke
pensle med noget.

Hvis du ønsker at farsere fuglen, må du påregne ekstra stegetid
så fyldet kan nå at gennemstege.

her er et par links til din weber:
http://www.bruglaaget.dk/
http://www.weberforum.dk/
http://www.webergrillrestaurant.com/index.htm

--
Hilsen

Flemming Jørgensen
Slet: *getlost*


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste