/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Flødekarameller
Fra : Karina[6600]


Dato : 14-10-04 22:23

Hej Gruppe...

Jeg synes lige jeg ville dele min, synes jeg selv, gode opskrift på
karameller med jer.

Ingredienser:

2 ½ dl. fløde
2 ½ dl. druesukker (kan købes hos matas)
2 ½ dl. sukker
½-1 tsk. vaniliesukker

Fremgangsmåde:

Varm fløde og druesukker til det bruser ved skeen når man rører. Tilsæt
sukker og massen vil boble op. Når massen har en gyldenbrun farve tages
gryden af varmen og afkøles lidt, hvorefter det bliver en ensformig, brun,
flydende masse. (OBS. jo mørkere massen er, jo hårdere vil de være at tygge
på). Tilsæt vaniliesukker og rør rundt så der ikke er klumper... hæld den
varme massen ud på en bageplade med bagepapir smurt med olie.. Den skal nu
køle til du kan røre ved den. Når den er kold nok, men stadig blød, former
du massen til en lang pølse hvorefter du klipper så karameller med en saks.
Smør saksen med olie, så det ikke hænger fast.

Man kan også lave slikkepinde...

De kan evt. opbevares i en dåse med flormelis, så de ikke klistrer
sammen,... Hvis man er tålmodig nok, kan man også pakke hver enkelt ind i
papir, så det ser lidt festligt ud...

Man kan selvf. lave en mindre portion efter samme måleforhold..

God fornøjelse.

Mvh
Karina



 
 
Margrete Johansen (15-10-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 15-10-04 09:56


"Karina[6600]" <kwh@FJERNfoxylady.dk> wrote in message
news:416eee31$0$190$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej Gruppe...
>
> Jeg synes lige jeg ville dele min, synes jeg selv, gode opskrift på
> karameller med jer.
>
> Ingredienser:
>
> 2 ½ dl. fløde
> 2 ½ dl. druesukker (kan købes hos matas)
> 2 ½ dl. sukker
> ½-1 tsk. vaniliesukker
>
> Fremgangsmåde:
>
> Varm fløde og druesukker til det bruser ved skeen når man rører. Tilsæt
> sukker og massen vil boble op. Når massen har en gyldenbrun farve tages
> gryden af varmen og afkøles lidt, hvorefter det bliver en ensformig, brun,
> flydende masse. (OBS. jo mørkere massen er, jo hårdere vil de være at
tygge
> på).

Det lyder rigtig lækkert!

Vil det sige at, hvis man laver den helt lys, så får man sådan nogen
engelske karameller? Du ved, dem der nærmest smelter i munden?

Margrete



Karina[6600] (15-10-2004)
Kommentar
Fra : Karina[6600]


Dato : 15-10-04 10:43


> Det lyder rigtig lækkert!
>
> Vil det sige at, hvis man laver den helt lys, så får man sådan nogen
> engelske karameller? Du ved, dem der nærmest smelter i munden?
>
> Margrete
>
>

Narj, det tror jeg ikke helt... de vil vidst bare flyde ud og ikke blive så
faste som engelske karameller... de skal helst ha en karamelbrun farve...
hehe sjovt nok...



Dorthe (15-10-2004)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 15-10-04 18:56


"Karina[6600]" <kwh@FJERNfoxylady.dk> skrev i en meddelelse
news:416eee31$0$190$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej Gruppe...
>
> Jeg synes lige jeg ville dele min, synes jeg selv, gode opskrift på
> karameller med jer.
>
> Ingredienser:
>
> 2 ½ dl. fløde
> 2 ½ dl. druesukker (kan købes hos matas)
> 2 ½ dl. sukker
> ½-1 tsk. vaniliesukker
>
> Fremgangsmåde:
>
> Varm fløde og druesukker til det bruser ved skeen når man rører. Tilsæt
> sukker og massen vil boble op. Når massen har en gyldenbrun farve tages
> gryden af varmen og afkøles lidt, hvorefter det bliver en ensformig, brun,
> flydende masse. (OBS. jo mørkere massen er, jo hårdere vil de være at
> tygge
> på). Tilsæt vaniliesukker og rør rundt så der ikke er klumper... hæld den
> varme massen ud på en bageplade med bagepapir smurt med olie.. Den skal nu
> køle til du kan røre ved den. Når den er kold nok, men stadig blød, former
> du massen til en lang pølse hvorefter du klipper så karameller med en
> saks.
> Smør saksen med olie, så det ikke hænger fast.
>
> Man kan også lave slikkepinde...
>
> De kan evt. opbevares i en dåse med flormelis, så de ikke klistrer
> sammen,... Hvis man er tålmodig nok, kan man også pakke hver enkelt ind i
> papir, så det ser lidt festligt ud...
>
> Man kan selvf. lave en mindre portion efter samme måleforhold..
>
> God fornøjelse.
>
> Mvh
> Karina
>

De ser gode ud, men jeg vil lige høre, om de bliver hårde eller bløde?

/Dorthe



Karina[6600] (15-10-2004)
Kommentar
Fra : Karina[6600]


Dato : 15-10-04 22:42



> De ser gode ud, men jeg vil lige høre, om de bliver hårde eller bløde?
>
> /Dorthe
>
>

når de er kolde, kan de godt være lidt hårde, men når de bliver varmet i
munden bliver de bløde.. man skal dog passe på plomberne :)

Mvh
Karina



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste