"Karina[6600]" <kwh@FJERNfoxylady.dk> skrev i en meddelelse
news:416eee31$0$190$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej Gruppe...
>
> Jeg synes lige jeg ville dele min, synes jeg selv, gode opskrift på
> karameller med jer.
>
> Ingredienser:
>
> 2 ½ dl. fløde
> 2 ½ dl. druesukker (kan købes hos matas)
> 2 ½ dl. sukker
> ½-1 tsk. vaniliesukker
>
> Fremgangsmåde:
>
> Varm fløde og druesukker til det bruser ved skeen når man rører. Tilsæt
> sukker og massen vil boble op. Når massen har en gyldenbrun farve tages
> gryden af varmen og afkøles lidt, hvorefter det bliver en ensformig, brun,
> flydende masse. (OBS. jo mørkere massen er, jo hårdere vil de være at
> tygge
> på). Tilsæt vaniliesukker og rør rundt så der ikke er klumper... hæld den
> varme massen ud på en bageplade med bagepapir smurt med olie.. Den skal nu
> køle til du kan røre ved den. Når den er kold nok, men stadig blød, former
> du massen til en lang pølse hvorefter du klipper så karameller med en
> saks.
> Smør saksen med olie, så det ikke hænger fast.
>
> Man kan også lave slikkepinde...
>
> De kan evt. opbevares i en dåse med flormelis, så de ikke klistrer
> sammen,... Hvis man er tålmodig nok, kan man også pakke hver enkelt ind i
> papir, så det ser lidt festligt ud...
>
> Man kan selvf. lave en mindre portion efter samme måleforhold..
>
> God fornøjelse.
>
> Mvh
> Karina
>
De ser gode ud, men jeg vil lige høre, om de bliver hårde eller bløde?
/Dorthe