"Susanne" <denlillevampyr@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41669133$0$182$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Jeg vil prøve at lave følgende lasagne
>
>
http://www.deliasmith.co.uk/recipes/r_0000001164.asp
>
> Normalt kan jeg slet ikke fordrage hverken smag eller lugt af
blåskimmelost,
> men jeg har hørt flere sige, at hvis man bruger det i madlavning skulle
> effekten være god og den markante smag skulle blive nærmest helt
god.....??
>
> Smagen må som I nok kan forstå absolut ikke overdøves af denne
> blåskimmelost, for så vil jeg meget hellere bare undvære den og bruge
noget
> mozarella e.l. i stedet, men hvis det giver et godt pift til lasagnen
kunne
> det jo være interessant at prøve.
> Nu vil jeg så høre jeres mening - hvilken ost skal jeg vælge?
> Jeg fandt en gorgonzola-mascarpone-ost i ISO som efter sigende skulle være
> mildere end normal gorgonzola; ville det være bedre?
Jeg kan godt selv lide blåskimmelost i madlavning, men synes også det kan
blive lidt kvalmt hvis man overdriver. Jeg tror gorgonzola-mascarpone-osten
passer godt i den opskrift du har linket til, men hvis du kun ønsker et
lille stref af blåskimmelost skal du nok holde dig på ca. 100g istedet for
de 200g som opskriften foreslår.
> Ønsket effekt: så mild som muligt og hvis I mener at ligemeget hvad jeg
> vælger så vil blåskimmelosten smage igennem, så fraråd mig at bruge den.
Det er ikke noget problem at bruge så lidt blåskimmelost at du ikke kan
smage det, så prøv dig frem med en lille smule til at starte med og så øg
dosis til maden passer dine smagsløg