Hej
Jeg har en lille hjemmedyrket opskrift på kyllingbryst på en alternativ
måde...
Påregn 1 bryst pr/person
Lav en marinade med soya, tabasco og hvidløg til kylingebrysterneog marinere
dem i ca 12 timer.
Giv hvert bryst et tværsnit (ikke igennen bunden)
fyld dem pesto, paprikafrugt og slut af med at ligge en skive parmaskinke
hen over.
Lig kyllingebrysterne på noget bagepapir og bag dem i ca. 20 min i ovnen
ved 200 gr.
Som tilbehør lav nogle timiankartofler (skal have ca 45 min i ovn) og en
lækker grøn salat
Du kan forberede det hele og på den måde ikke gå glip af noget af
sladeren...
Hilsen Henrik
"Leo" <fupkonto@hotmail.dk> skrev i en meddelelse
news:4163b9c7$0$253$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> hej LN
> Det er jo efterår, og selv om retten er lidt bastant, er den da værd at
> overveje.
>
> I al beskedenhed så kalder vi den her i huset 'Leopolds russiske efterår',
> men du kan jo nøjes med Russisk efterår
>
> Tag et par svinemørbrader - rens dem for hinder mm - skær dem op til
> bøffer
> eller portionsstykker og vend dem på en pande i lidt fedtstof - krydr med
> salt og peber.
> Rist lidt bacontern på en pande - af med det og derefter lidt svampe på
> panden, så de får lidt farve og så fedtstoffet får lidt karakter af
> svampene. Af med dem - og kog panden af i lidt vand.
>
> Så tager du et par kilo rødbeder, skræller og river groft. De revne
> rødbeder - hold lidt tilbage - anrettes i et ovnfast fad, der også skal
> bruges til servering - i rødbederne arrangeres kødstykkerne - bacon og
> svampe hældes over og med en ske presser man det lidt ned i rødbederne.
> Pandeafkoget hældes over, og et stykke folie på toppen - ind i ovnen en
> lille times tid til kødet har nok. Ud af ovnen og et bæger creme fraiche
> hældes over - tag folien af først - og igen stikkes en ske lidt ned hist
> og
> her.
> Varm igennem et kvarterstid - ud af ovnen og pynt med lidt rå rødbede -
> serveres med groft brød og kogte kartofler.
> Meget af det kan forberedes i god tid - rødbederne skrælles og rives,
> bacon
> og svampe kan steges på forhånd, kartoflerne kunne evt. byttes ud med
> bagte
> kartofler - så kan de klare sig i ovnen med retten.
> Jeg har her valgt mørbrad, da det er et fedtfattigt alternativ (det indgår
> jo som en del af en treretters menu), men man kan naturligvis vælge andet
> fx
> koteletter, - jeg lavede oprindelig retten med svineskanker og ganske
> rigeligt med rørhatte - og serverede saltagurker og rugrød til.
> Personligt synes jeg, retten går rigtig godt med øl og brændevin, men det
> skal jo også passe til resten af menuen.
>
> Nu jeg tænke på det....
> Jeg tror faktisk, at retten ville være rigtig god med sprængt svinekam og
> grov pølse, som et alternativ til gule ærter på en kold efterårsdag - en
> rigtig herreret....det skal vi have i madklubben, tror jeg...
>
> Et lille aber dabei: Vær opmærksom på, at urinen kan blive pænt rød af
> alle
> disse rødbeder...
>
>