/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
surdej igen
Fra : Ralph


Dato : 29-09-04 17:08

Den HAR været oppe at vende før, men jeg vil gerne have præciseret lidt:

Jeg bager rugbrød ca. hver 10. dag, det kan min surdej ikke holde til, den
mugner (eller det ligner nærmere spyflueæg, men nok til at den røg ud.) Rent
cremefraichebæger med låg i køleskab, burde det ikke være rent nok?

Dog kunne jeg forestille mig at bruge surdejen til "hvidt" brød måske hver
3. dag - så lang tid SKAL den da kunne holde sig - men skal jeg så lave
surdejen udelukkende af hvedemel, eller betyder den lille mængde rugmel:
positivt, negativt eller ingenting for smagen i et miniflute som bruges i
madpakke - 3 kræsne børn.

Hvor lang tid skal en dej lavet med 20% durum og 80% hvedemel hæve og
efterhæve på en surdej.



--
venligst
Ralph



 
 
Peter Westh (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 29-09-04 20:15

"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:415adda5$0$290$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg bager rugbrød ca. hver 10. dag, det kan min surdej ikke holde til, den
> mugner (eller det ligner nærmere spyflueæg, men nok til at den røg ud.)
Rent
> cremefraichebæger med låg i køleskab, burde det ikke være rent nok?

Mib holder fint i ugevis. Rent glas med patentlåg i køleskabet. Jeg ved
ikke, om det er glasset, der gør forskellen, men du ku jo prøve.

Iøvrigt har min surdej konsistens som youghurt - måske betyder det også
noget.

> Dog kunne jeg forestille mig at bruge surdejen til "hvidt" brød måske hver
> 3. dag - så lang tid SKAL den da kunne holde sig - men skal jeg så lave
> surdejen udelukkende af hvedemel, eller betyder den lille mængde rugmel:
> positivt, negativt eller ingenting for smagen i et miniflute som bruges i
> madpakke - 3 kræsne børn.

Jeg bruger samme surdej til rug og hvedembrød, dog tilsætter jeg en anelse
gær til hvededejen (efter at jeg har taget surdej fra). Jeg synes det smager
fint - men det afhænger vel af hvor kræsnte dine unger er.

MVH

Peter



Margrete Johansen (30-09-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 30-09-04 05:53


"> Jeg bager rugbrød ca. hver 10. dag, det kan min surdej ikke holde til,
den
> mugner (eller det ligner nærmere spyflueæg, men nok til at den røg ud.)
Rent
> cremefraichebæger med låg i køleskab, burde det ikke være rent nok?

Husker du at drysse salt på?

Margrete



Ralph (30-09-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 30-09-04 14:40

"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:415b913b$0$283$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Husker du at drysse salt på?

Ja det er jo et definitionsspørgsmål, jeg anede ikke der skulle salt på, kan
man glemme noget man ikke ved?

Men det vil jeg da straks gøre.


--
venligst
Ralph



Christina S (30-09-2004)
Kommentar
Fra : Christina S


Dato : 30-09-04 15:19


"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote in message
news:415c0c70$0$259$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
> news:415b913b$0$283$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Husker du at drysse salt på?
>
> Ja det er jo et definitionsspørgsmål, jeg anede ikke der skulle salt på,
kan
> man glemme noget man ikke ved?
>

Hej,
det vidste jeg heller ikke og min surdej gør det vist heller ikke. Den lever
fint uden salt i en tupperware i køleskabet i mange måneder (der går nolge
gange et par mdr. hvor den ikke bliver brugt).

Kh, Christina



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste