/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lyst :-(
Fra : Basil


Dato : 25-09-04 22:27

Hvad gør man når madlavning bare hænger en langt ud af halsen ?
Jeg har så meget spændende hobbyrelateret at lave i min hverdag, så jeg bare
tæller minutterne til jeg kan gå hjem fra arbejde og koncentrere mig om min
hobby.
Omkostningerne for dette betaler hjemmet, specielt køkkenet, og grillen
tjener rimelig godt på det
Hvad gør i andre for at kunne komme let hen over madlavning og oprydning,
når man er to voksne, der hellere vil bruge tiden på andet end husligt
arbejde ?
Kai



 
 
Ukendt (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 26-09-04 06:31

Jeg tror ikke du skal forvente meget hjælp i denne gruppe, da flertallet nok
nyder at stå i et køkken.

Hilsen

Søren
"Basil" <Kunta@starmail.spam.co.za> skrev i en meddelelse
news:Rol5d.52831$Vf.2507560@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man når madlavning bare hænger en langt ud af halsen ?
> Jeg har så meget spændende hobbyrelateret at lave i min hverdag, så jeg
bare
> tæller minutterne til jeg kan gå hjem fra arbejde og koncentrere mig om
min
> hobby.
> Omkostningerne for dette betaler hjemmet, specielt køkkenet, og grillen
> tjener rimelig godt på det
> Hvad gør i andre for at kunne komme let hen over madlavning og oprydning,
> når man er to voksne, der hellere vil bruge tiden på andet end husligt
> arbejde ?
> Kai
>
>



Fischer & Døssing (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 26-09-04 07:32

Basil (Kunta@starmail.spam.co.za) skrev følgende:

> Hvad gør i andre for at kunne komme let hen over madlavning og
> oprydning, når man er to voksne, der hellere vil bruge tiden på andet
> end husligt arbejde ?

Laver mad til to dage ad gangen. Noget af det bedste jeg ved er
"andendags-mad", for det skal bare lige varmes og så kan tiden bruges på
andre ting

Henriette Døssing


Inger Pedersen (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-09-04 08:05


"Fischer & Døssing" <tmp@REMOVETHISfischer.as> skrev i en meddelelse

> Laver mad til to dage ad gangen. Noget af det bedste jeg ved er
> "andendags-mad", for det skal bare lige varmes og så kan tiden bruges på
> andre ting

Ja, f.eks.
Men der står ikke skrevet i grundloven, at man SKAL have varm mad hver dag,
og jeg vil påstå, at rugbrødsmadder med ordentligt pålæg og nogle rå
gnave-grønsager og frugt ernæringsmæssigt er fuldt på højde med det fra
grillen.

Et andet trick kunne være én eller to varm-madsdage, hvor der bliver hygget
med madlavningen i fællesskab (med tændte stearinlys, god musik og et glas
rødvin undervejs), og de dage bliver der så lavet absolutte livretter.

Og - tja - så bliver man jo på et eller andet tidspunkt nødt til at erkende,
at der her i livet er noget, man bare bliver nødt til, selv om man ikke lige
har lyst.

Hilsen Inger






Fischer & Døssing (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 26-09-04 09:12

Inger Pedersen (inger_mp@FJERNDETTEhotmail.com) skrev følgende:

> Men der står ikke skrevet i grundloven, at man SKAL have varm mad
> hver dag, og jeg vil påstå, at rugbrødsmadder med ordentligt pålæg og
> nogle rå gnave-grønsager og frugt ernæringsmæssigt er fuldt på højde
> med det fra grillen.

Det har du ret i. Og skulle jeg vælge mellem grillmad og rugbrødsmadder
med lækkert pålæg vil jeg også vælge det sidste - men jeg vil allerhelst
have varm mad hver dag

Henriette Døssing


Ralph (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 26-09-04 12:20

"Basil" <Kunta@starmail.spam.co.za> skrev i en meddelelse
news:Rol5d.52831$Vf.2507560@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man når madlavning bare hænger en langt ud af halsen ?
> Jeg har så meget spændende hobbyrelateret at lave i min hverdag, så jeg
bare
> tæller minutterne til jeg kan gå hjem fra arbejde og koncentrere mig om
min
> hobby.

Laver noget hurtigt, eller noget der passer sig selv:

Frikadeller (får jeg faktisk indmellem i min frokostpause, man kan sagtens
lave dem på under et kvarter incl. stegning.)
Kødsovs, 5 min. forberedelse og svitsning - resten af tiden kan bruges til
meget andet.
Kylling, 3 -4 min. forberedelse resten ventetid.
Kyllinge/nudelsuppe, brug 4 kyllinge fileter istedet for 2, så har du til
kyllingesalat/tarteletter/pålæg/clubsandwich eller............til dagen
efter.

Det hele er vel et holdningsspørgsmål, du har besluttet at du ikke har tid,
OK, men hvis du nogensinde skal kunne nyde mad/ nyde at LAVE mad så skal du
ændre holdning.

Man KAN sagtens nå at lave mange ting i løbet af en hel dag, jeg når både
arbejde, hundeluftning, lektiehjælp, indkøb, madlavning, bagning, 2-3 timers
TV og 1-2 timers internet hver dag.

Prioriter - kunne du forestille dig en abort fordi I ikke har tid pga.
frimærkerne (eller hvad jeres hobby nu er), nej vel?


--
venligst
Ralph



Mus (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 26-09-04 13:56


> Prioriter - kunne du forestille dig en abort fordi I ikke har tid pga.
> frimærkerne (eller hvad jeres hobby nu er), nej vel?
>
>
> --
> venligst
> Ralph
>

Sikke da en sammenligning. !

LN



Ralph (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 26-09-04 14:14

"Mus" <Bastian@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:4156bac4$0$201$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Prioriter - kunne du forestille dig en abort fordi I ikke har tid pga.
> > frimærkerne (eller hvad jeres hobby nu er), nej vel?
> Sikke da en sammenligning. !

Ved godt, jeg har også fortrudt det - hvis det betyder noget..


--
venligst
Ralph



Basil (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Basil


Dato : 26-09-04 14:45

Ralph wrote:
> "Mus" <Bastian@sol.dk> skrev i en meddelelse
> news:4156bac4$0$201$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>>> Prioriter - kunne du forestille dig en abort fordi I ikke har tid pga.
>>> frimærkerne (eller hvad jeres hobby nu er), nej vel?
>> Sikke da en sammenligning. !
>
> Ved godt, jeg har også fortrudt det - hvis det betyder noget..

Den er da helt fin, den illustrerer jo det du udtrykker.
Tak for dine råd, og moralske slag, det er måske det der skal til
Kai



Ukendt (26-09-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 26-09-04 14:33


"Basil" <Kunta@starmail.spam.co.za> skrev i en meddelelse
news:Rol5d.52831$Vf.2507560@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man når madlavning bare hænger en langt ud af halsen ?
> Jeg har så meget spændende hobbyrelateret at lave i min hverdag, så jeg
bare
> tæller minutterne til jeg kan gå hjem fra arbejde og koncentrere mig om
min
> hobby.
> Omkostningerne for dette betaler hjemmet, specielt køkkenet, og grillen
> tjener rimelig godt på det
> Hvad gør i andre for at kunne komme let hen over madlavning og oprydning,
> når man er to voksne, der hellere vil bruge tiden på andet end husligt
> arbejde ?
> Kai


Tjae.. du har et problem, måske "bare" et holdnings-problem?
Du kan ikke lave sund og velsmagende mad på 10 min, sådan er det bare.

Herhjemme er det primært mig der laver maden og selvom man ikke altid er
oplagt, nyder jeg at lave velsmagende mad af gode råvarer - det giver altså
en vis tilfredsstillelse. I kunne jo også vælge at være sammen om at lave
maden - man kan få sig en hyggelig snak undervejs.
Jeg bruger ofte at lave store portioner - til fryseren. Laver fx. suppe
idag, der bliver nok til ihvertfald 6-7 dage. Det er ikke 7 x så stort et
arbejde og det er dælme både billigere og lækrere / sundere end det grillen
byder på..

Du bliver hvad du spiser :)

Mvh Tommy

Madglad amatør



JIB (30-09-2004)
Kommentar
Fra : JIB


Dato : 30-09-04 11:00

"TBJ" <"TBJ"> wrote in message
news:4156c51e$0$291$edfadb0f@dread11.news.tele.dk

>
> Du bliver hvad du spiser :)
>

Så skal jeg ikke have flere grøntsager!

Mvh. JIB


--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Ukendt (03-10-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 03-10-04 08:31


"JIB" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
news:cbce72e8bca1da390055393ea179a572.82435@mygate.mailgate.org...
> "TBJ" <"TBJ"> wrote in message
> news:4156c51e$0$291$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
>
>>
>> Du bliver hvad du spiser :)
>>
>
> Så skal jeg ikke have flere grøntsager!

LOL, njae... jeg mente nu sund / usund. Men ehh... good point!



Morten Wartou (03-10-2004)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 03-10-04 09:43


"TBJ" <bruus [snabela] os.dk> skrev i en meddelelse
news:4156c51e$0$291$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Du bliver hvad du spiser :)

Hvis man spiser marcipan og svinekød, bliver man så en marcipangris?


Med venlig hilsen,

Morten Wartou



JOPO (29-09-2004)
Kommentar
Fra : JOPO


Dato : 29-09-04 16:44


"Basil" <Kunta@starmail.spam.co.za> skrev i en meddelelse
news:Rol5d.52831$Vf.2507560@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man når madlavning bare hænger en langt ud af halsen ?

Hej Basil

Med det kunstnernavn, ville det ellers være naturligt med en form for
madglæde.

Nå, jeg tror du åbner for et ganske almindeligt problem. Der er mange
familier som dig/jer, det er jeg sikker på, og det fleste forfalder til
junkfood.

Det bedste forslag er selvfølgelig at bruge ex. en søndag på tilberedning af
flere måltider, varier det godt, brug måske arlas hjemmeside. Den er faktisk
rigtig god, med uge planer og indkøbsliste osv.
Pak det i nogle frostsikre boxe, der også går i mikroovn, husk at sætte
labels på med indhold :)
og suppler evt. retten med råkost, salat og brød.

Køb en god mikroovn og planlæg,planlæg,planlæg.

På den måde kan der laves mad til lang tid, uden det behøver tage en
evighed. Og hvis du og kæresten bruger 3/4 timer sammen i køkkenet, kan der
produceres temmelig meget mad.

Og husk at synge imens, det er meget vigtigt.

Er selv kok, min kone er kok og spiser vi godt, sundt og varieret???? orrrk
ja

tilgengæld synger vi meget, det lyder sikkert dårligt, men når du står med
en stor kniv i hånden er det de færreste der kommer med kritik!!!!!!!!!!!

God fornøjelse

JP
www.deflyvendekokke.dk
www.motellet.dk
www.jodies.dk




Peter Westh (03-10-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 03-10-04 09:36

"Basil" <Kunta@starmail.spam.co.za> skrev i en meddelelse
news:Rol5d.52831$Vf.2507560@news000.worldonline.dk...
> Hvad gør man når madlavning bare hænger en langt ud af halsen ?

> Hvad gør i andre for at kunne komme let hen over madlavning og oprydning,
> når man er to voksne, der hellere vil bruge tiden på andet end husligt
> arbejde ?

Ingen moralske opstød herfra. Det er jo en fuldstændig ærlig sag, og jeg har
det også selv på den måde i lange perioder. Jeg vil ikke påstå, at jeg har
fundet den ultimative løsning (læs: jeg får også konsumeret en del
fastfood), men her er et par stikord:

- Få en mikroovn til opvarmning af rester og frosne retter.
- Få en opvaskemaskine.
- Gør lidt ud af at købe ind. En ostemad kan være et kongeligt måltid, hvis
osten er god og brødet godt. Planlæg og læg byturene på et andet tidspunkt
end lørdag formiddag.
- Som en anden har skrevet, lav mad til mange dage og frys ned i passende
portioner. Især retter som skal koge i lang tid som bolognesesauce, goulash,
bankekød, osse buko etc. tager ikke skade af en tur i fryseren. Tø op i
mikroovnen og spis kogt pasta, brød eller couscous til. Grøntsager egner sig
desværre ikke så godt til den behandling, dog kan en god blandet
grøntsagssuppe med bælgfrugter a la minestrone godt overleve. Ellers: Spis
et stykke frugt bagefter.
- Godt madbrød er i det hele taget meget tidsbesparende. Det er ofte
tilbehøret (ris, kartofler etc) der tager tid. En bøf eller et stykke fisk
kan steges på to minutter.
- diverse pastaretter kan laves på nul tid. Spaghetti Cabonara, med en
hurtig tomatsauce, med olivenolie og hvidløg, med pesto etc.
- De Cecco laver nogle helt okay pastasaucer på glas (fås i Irma). Langt
bedre en diverse fryse-færdigretter. Lidt dyre, men stadig langt billigere
end grillen. Køb stort ind, når de er på tilbud.
- Bønner og kikærter på dåse er fine, hvis man kan lide dem. En dåse hvide
bønner, en god dåse tun, en god dressing på og et godt brød til = et kanon
måltid på 5 minutter.

Her et et par gode bøger at tjekke ud:

Nigella Lawsons: How to eat. Har et langt kapitel om hurtig mad. Gode,
praktiske forslag. Kan dog være lidt svær at få fat i.

Pernille Bækgaard: 200 hurtige : mad på under 20 minutter. Faktisk ret god.
Fås på biblioteket.

MVH

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste