"Herbert Giulio Garonfolo" <dont@write.me> skrev i en meddelelse
news:41556a53$0$211$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg kunne godt tænke mig selv at prøve at lave marinerede sild, men nu har
> en af mine gode venners mor lige sagt at der vist nok er et eller andet
> farligt ved det, som man skal huske at tage højde for.. hun kan ikke huske
> hvad det er..
Hej Herb
Her er en opskrift som jeg har brugt mange gange :
4 kg sild.
1 kg. grof salt.
50 gr. sukker.
Evt. kogt saltlage (se tekst):
300 gr. salt pr. ltr. vand
------------------------------------------------------------------------
Sild er letfordærvelige og bør konserveres så hurtigt som muligt efter
fangsten.
Saltning er den bedste opbevaringsmetode til sild.
Fisken må ikke komme i vand, men kan evt. blodsaltes før den egentlige
nedsaltning.
Saltede sild må aldrig dækkes lufttæt til!!!
Sildene gælles dvs. befries for gæller og tarm. Hovedet fjernes evt.
Er sildene ikke kommet direkte fra fangststedet, eller er
opbevaringsforholdene mindre gode, blodsaltes de før den egentlige
nedsaltning,
dvs. de neddrysses med salt, ca. 50 gr. salt pr. kg. sild og henstilles
nogle timer, så blodet kan trække ud. Derefter tages de op.
Stryges fra hoved mod hale og nedsaltes.
Sildene lægges lagvis med en blanding af salt og sukker i rene krukker eller
plastikbeholdere beregnet til madvarer.
øverst og nederst lægges et godt lag salt på ca. 2 cm. Sildene anbringes
med bugen nedad skiftevis med hoved og hale mod hinanden,
så de forskellige lag sild kommer til at lægge vinkelret på hinanden.
Pres lægges på. Opbevares køligt, max. 10 C!! og ikke under frysepunktet
!!!!!!!!!! evt. ind i et gammelt køleskab .
Kan anvendes som spegesild efter ca. en måneds forløb.
lav ikke flere sild end de kan spises i løbet af 3-4 mdr.
Bemærk:
Hvis der ikke dannes lage i løbet af 2-3 dage, bør silde overhældes med
kogt, kold saltlage.
--
Mvh
Kim Rasmussen
WWW.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.