| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Paradisæbler Fra : Ruth Nielsen | 
  Dato :  25-09-04 12:21 |  
  |   
            
 
 Her i området er en del træer med paradisæbler på. De ser jo smukke og
 fristende ud, - og der ligger masser på fliserne. Hvad er det man siger om
 nedfalden frugt? Er det sundhedsfarligt, hvis det bliver gennemkogt, inden
 man bruger det?
 
 Og så lige noget helt andet! Hvordan ville I behandle paradisæbler? De må jo
 være for små til at skrælle, og hvis man også skal have kærnehuset ud, er
 der vel slet ikke noget tilbage. Allligevel har jeg en gang fået en dejlig
 marmelade af paradisæbler, hos en gammel dame, som jeg ikke har forbindelse
 med nu.
 
 
 -- 
 Hilsen Ruth
 "Livet er jo rigt"
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lisbeth Nielsen (25-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lisbeth Nielsen | 
  Dato :  25-09-04 12:32 |  
  |  
 
            "Ruth Nielsen" <cfs29093a@post.cybercity.dk> wrote in message
 news:cj3kca$5j8$1@news.cybercity.dk...
 >
 >
 > Her i området er en del træer med paradisæbler på. De ser jo smukke og
 > fristende ud, - og der ligger masser på fliserne. Hvad er det man siger om
 > nedfalden frugt? Er det sundhedsfarligt, hvis det bliver gennemkogt, inden
 > man bruger det?
 Du tænker nok på Echinococcus.
 http://www.fvm.dk/faq_03.asp?subId=4&catId=2&page_id=206&db=2 punkt 6 og 7
 Lisbeth
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Inger Pedersen (25-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger Pedersen | 
  Dato :  25-09-04 13:17 |  
  |   
            
"Ruth Nielsen" <cfs29093a@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 > Og så lige noget helt andet! Hvordan ville I behandle paradisæbler?
 Du kan skylle dem Du behøver ikke fjerne hverken stilk, blomst eller 
 kernehus.
 Kog dem i en sukkerlage og server med flødeskum eller råcreme - det smager 
 ja, netop paradisisk   
1 kg paradisæbler
 Sukkerlage: 750 g sukker, ½ liter vand, evt. et stykke vanilje.
 Paradisæblerne koges - næsten - op i lagen 2 - 3 gange.
 Hvis de kommer i kog, revner de.
 Men prøv, om du ikke kan plukke nogle, for hvis de er for modne, bliver de 
 let melede.
 Hilsen Inger
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (25-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  25-09-04 13:30 |  
  |  
 
            Lisbeth Nielsen wrote:
 > "Ruth Nielsen" <cfs29093a@post.cybercity.dk> wrote in message
 > news:cj3kca$5j8$1@news.cybercity.dk...
 >>
 >> Her i området er en del træer med paradisæbler på. De ser jo smukke
 >> og fristende ud, - og der ligger masser på fliserne. Hvad er det man
 >> siger om nedfalden frugt? Er det sundhedsfarligt, hvis det bliver
 >> gennemkogt, inden man bruger det?
 > Du tænker nok på Echinococcus.
 >  http://www.fvm.dk/faq_03.asp?subId=4&catId=2&page_id=206&db=2 punkt 6
 > og 7
 Citat fra din henvisning:
 "Mennesker smittes ved at indtage æg, som er udskilt af inficeret ræv".
 Om du tænker på den gode gamle ret, hvor man laver frikadeller af ræverøv,
 trynemel og mågeæg, ved jeg ikke, men det er da ikke utænkeligt, at en mos
 af paradisæble ville smage fortrinligt til denne jyske specialitet   
Her i huset spiser vi gladeligt nedfaldsfrugt. Ikke pilrådden naturligvis,
 men vi lader gerne vore æbler og pærer hænge så lang tid som muligt. Nogle
 når vi selv at plukke, andre samler vi op samme dag eller dagen efter at de
 selv er faldt af (hvis ikke rådyrene kommer først).
 Hen på vinteren kan man iøvrigt opleve drosselfugle få en lille skid på, når
 de æder nedfaldsfrugt der har ligget længe nok til at være gået i gæring   
Venlig hilsen
 Kurt Hansen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Lisbeth Nielsen (25-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lisbeth Nielsen | 
  Dato :  25-09-04 14:04 |  
  |  
 
            "Kurt Hansen" <kurt-snabela-towle.dk> wrote in message
 news:415564af$0$252$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Lisbeth Nielsen wrote:
 > > Du tænker nok på Echinococcus.
 > >  http://www.fvm.dk/faq_03.asp?subId=4&catId=2&page_id=206&db=2 punkt 6
 > > og 7
 >
 > Citat fra din henvisning:
 > "Mennesker smittes ved at indtage æg, som er udskilt af inficeret ræv".
 >
 > Om du tænker på den gode gamle ret, hvor man laver frikadeller af ræverøv,
 > trynemel og mågeæg, ved jeg ikke, men det er da ikke utænkeligt, at en mos
 > af paradisæble ville smage fortrinligt til denne jyske specialitet   
JEG tænker såmænd ikke på noget specielt i den forbindelse. Faldt blot over
 denne omtale emgang (der jo også fortæller at der stort set ikke er nogen
 "fare på færde" i Danmark). Ifølge omtalen er det jo heller ikke spisning af
 ræv men ræven (eller hund/kat) der inficerer frugterne.
 > Her i huset spiser vi gladeligt nedfaldsfrugt.
 Jamen det gør jeg skam også. Ingen problemer i det!   
>
 > Hen på vinteren kan man iøvrigt opleve drosselfugle få en lille skid på,
 når
 > de æder nedfaldsfrugt der har ligget længe nok til at være gået i gæring
  
He he ja det må se sjovt ud
 vh
 Lisbeth
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Stella Bang (25-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Stella Bang | 
  Dato :  25-09-04 15:13 |  
  |   
            
 
 >>
 > Og så lige noget helt andet! Hvordan ville I behandle paradisæbler? De må
 jo
 > være for små til at skrælle, og hvis man også skal have kærnehuset ud, er
 > der vel slet ikke noget tilbage. Allligevel har jeg en gang fået en dejlig
 > marmelade af paradisæbler, hos en gammel dame, som jeg ikke har
 forbindelse
 > med nu.
 >
 >
 > -- 
 > Hilsen Ruth
 > "Livet er jo rigt"
 
 Hej
 Jeg laver altid selv paradisæblegele.
 1 kg. paradisæbler, 2-5 dl vand
 De vaskede paradisæbler deles og koges med vandet ved svag varme til æblerne
 har afgivet deres saft. Mosen hænges til afdrypning i saftposen. Saften
 måles og bringes i kog og tilsættes sukkeret. Til hver liter siet saft
 bruges 750 g melis. Geleen koges 5-10 min, skummes og tilsættes atamon og
 fyldes i små glas, der bindes til dagen efter.
 Hvis du har en saftkoger fylder du den bare op med de vaskede æbler og lader
 dem koge til saften er kogt ud. Hvis ikke gøres som ovenfor.
 Venligst
 Stella
 >
 >
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           David Rasmussen (25-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : David Rasmussen | 
  Dato :  25-09-04 16:03 |  
  |   
            Ruth Nielsen wrote:
 > Her i området er en del træer med paradisæbler på. De ser jo smukke og
 > fristende ud, - og der ligger masser på fliserne. Hvad er det man siger om
 > nedfalden frugt? Er det sundhedsfarligt, hvis det bliver gennemkogt, inden
 > man bruger det?
 > 
 > Og så lige noget helt andet! Hvordan ville I behandle paradisæbler? De må jo
 > være for små til at skrælle, og hvis man også skal have kærnehuset ud, er
 > der vel slet ikke noget tilbage. Allligevel har jeg en gang fået en dejlig
 > marmelade af paradisæbler, hos en gammel dame, som jeg ikke har forbindelse
 > med nu.
 > 
 
 De er fortræffelige til marmelade eller æblegele (med vanille, 
 guddommeligt til frikadeller, medister, etc.)
 
 /David
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Emil (25-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  25-09-04 16:51 |  
  |   
            David Rasmussen skrev:
 
 >De er fortræffelige til marmelade eller æblegele (med vanille, 
 >guddommeligt til frikadeller, medister, etc.)
 
 Hvis man til gelé af et kg paradisæbler tilsætter en smule (en-to
 teske) speritus (cognac eller whisky til stege, gin til
 fiskeretter) bliver det helt guddommeligt.
 Tilsætningen skal kun lige kunne anes, ikke være den første
 smag/duft der opleves.
 
 Essenser kan også bruges, men så er der kun tale om en enkelt
 dråbe eller to.
 
 
 m.v.h. Emil
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Ruth Nielsen (26-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ruth Nielsen | 
  Dato :  26-09-04 14:02 |  
  |   
            
 "Emil" skrev i en meddelelse
 > David Rasmussen skrev:
 
 > >De er fortræffelige til marmelade eller æblegele (med vanille,
 > >guddommeligt til frikadeller, medister, etc.)
 >
 > Hvis man til gelé af et kg paradisæbler tilsætter en smule (en-to
 > teske) speritus (cognac eller whisky til stege, gin til
 > fiskeretter) bliver det helt guddommeligt.
 > Tilsætningen skal kun lige kunne anes, ikke være den første
 > smag/duft der opleves.
 >
 > Essenser kan også bruges, men så er der kun tale om en enkelt
 > dråbe eller to.
 
 
 Ih sikke en masse gode svar. Tusind tak skal I have allesammen. Det
 bliver spændende at se, hvad jeg får ud af alle de små kønne æbler.
 
 Hilsen Ruth
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |