/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kraftfoder lokker kålen ned
Fra : Bo Warming


Dato : 18-09-04 16:26

Min kone har så mange venner med overskudsproduktion af bl.a. rosenkål og
asparges i disse høsttider, og jeg har svært ved at smide mad væk, så jeg
laver stærkt krydret tilbehør til de sunde letkogte grønsager

Hakkeox lægges IKKE i køleskab. En dag der er noget i TV, jeg vil se
halvkoncentreret, smider jeg det - ikke over en uge lunkent opbevarede -
hakkekød i en stor skål og tilsætter især ristede (eller hjemmetørrede) løg
og forhåndenværende stærke krydderier og så rører jeg det sammen til en stiv
dej
(God motion at røre - og man også lidt sulten kan man spise ind i mellem og
justere blandingsforhold af krydderier. Køkkenet er et trist sted at lave
mad - foran TV er sjovere.

Opvarmning af denne luksusfars er ikke nødvendig - eller kan udskydes en
uges tid, og man spiser af det rå kraftfoder sammen med blad-snasket, indtil
man trænger til forandring og mikrobølger (eller nedsænker i plastpose i en
elkedel fuld af vand ved 100 grader) så .temperaturen når de 60 grader, hvor
kød skifter fra grød til fast (denaturerer, koagulerer - ordnet

De ristede løg og de mange krydderier trækker vand ud af kødet, så det
bliver så langtidsholdbart som en skinke på en krog

Mad skal laves mens man ser TV og spises mens man ser TV - en skål eller
plastkontainer med "the stable food" fx kogte grønsager eller kartofler
eller brød
og en skål med det krydrede proteinrige usunde-fedende, der gør dig
sulten-for-sjov.
I mørket kan man selv under et godt TV-program koncentrere sig om at stikke
hånden ned i to skåle skiftevis og spise med fingrene.
Min kone kan med pinde - ja ethvert japansk barn kan i alderen to år samle
eet lille riskorn op med spisepinde og een hånd.
Jeg føler mig dejlig abeagtig ved at spise med fingrene. Når det ikke er
sovset eller klæbrigt.
Hver mundfuld må gerne være en ny kombination og afprøve ny
blandingsforhold - rutine er trist.



 
 
Jørn Ibsen (18-09-2004)
Kommentar
Fra : Jørn Ibsen


Dato : 18-09-04 23:55

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
news:csY2d.33567$D_6.30497@fe28.usenetserver.com

> Jeg føler mig dejlig abeagtig
<snip>

Fuldt forståeligt.



--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Bo Warming (19-09-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 19-09-04 01:46

"Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
news:49f07bcc0c80eb822ef42abf2d809977.82435@mygate.mailgate.org...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
> news:csY2d.33567$D_6.30497@fe28.usenetserver.com
>
> > Jeg føler mig dejlig abeagtig
> <snip>
>
> Fuldt forståeligt.

Du skal ikke komme ind i Guds rige, uden at du bliver som barn påny, sagde
Jesus

At lære af både børn og aber, er vej til bedre liv, når man skønsomt lærer
kun hvad er fordelagtigt, ikke vold og junglelov og barnlig kortsynethed og
egoisme



Jørn Ibsen (19-09-2004)
Kommentar
Fra : Jørn Ibsen


Dato : 19-09-04 21:39

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
news:cF43d.75912$Z71.38695@fe33.usenetserver.com

> At lære af både børn og aber, er vej til bedre liv, når man skønsomt lærer
> kun hvad er fordelagtigt, ikke vold og junglelov og barnlig kortsynethed og
> egoisme


Jeg kan nævne flere dyr, du flittigt tager ved lære af.


--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste