/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Overtro at kød&fisk skal varmes
Fra : Bo Warming


Dato : 16-09-04 17:14

I "Den nøgne abe" skriver Desmond Morris at fordi vi fik varm mælk fra
brystet som små, er det holdt ved lige at mad kun er rigtig god når
friskopvarmet.
Meget kød er dog spist ved normaltemperatur da vi var samlere og fik smag
for ådsler, der nok var hyppigere måltid end nedlagt jagtbytte.

Madmor får respekt ved at sætte rygende varm søbemad på bordet i den
gammeldags landhusholdning - i det meste af menneskehedens historie spiste
folk især planteprodukter der var gjort fordøjelige over et bål. Kartofler
er værdiløse uden opvarmning. Byggrød har nok ernæret mere dansk liv end
noget andet.

Fordøjeligheden af muskelprotein er helt i top uden opvarming, og parasitter
såsom indvoldsorm ramte især tabere med lav selvtillid og mindskedes nok
mærkbart af grundig stegning af kødet
Måske de rige ubevidst sørgede for at tabere måtte spise ting der ikke var
opvarmet, så de kunne blive syge og dermed underdanige.

Idag er dyrlægekontrol så perfekt vedr supermarkedernes kød og fisk, at man
kunne æde alt råt - men vi er i vane med at kun sushi , gravad laks og
bøftartar er OK på den måde. Måske der er en lille usaglig smagsgevinst ved
at proteinet er denatureret ved opvarmning - eller saltning. MÅSKE den ikke
er kun kulturskabt

Aldis hakkede oksekød koster hvad andre tager for hakket kalkunkød. Det
køber jeg i stakkevis og tør op og rører sammen med tomatpure, ristet løg
(eller hjemmetørrede løg, - evt lidt rå eller halv-tørrede, for at give god
tyggekonsistens og friskhed)
Evt lidt (karry)krydderier At nogen skulle blive syg af sådant råt kød, er
overtro. Langvarig madlavning kan give LIDT lækrere resultater, og der er
tradition for socialt samvær omkring varm mad. Men tro ikke at der er
sundheds/infektions/næring fordele ved den tidsforbrugende tur i
mikrobølgeren eller på grill/pande.

NB rør man ristede løg i hakkekød, kommer der ikke spyflue-æg og maddiker -
men den korte periode hvor jeg har leget med levende mad er slut om få
uger - vi er jo ikke et tropisk land, som hvor jeg fik mine vaner. Juli
måned hed "ormemåneden" i vikingetiden, for det er især i den at der kommer
larver i hængt kød. Inden jeg fik en kone i huset, havde jeg det så urenligt
i mit hjem, at fluer summede lystigt helt til jul, men normalt kommer de ind
ad et åbent vindue, og er derfor væk længe før nattefrosten starter i
oktober-november, de svæklinge

Mine kæledyr dengang, frømøl og klannere havde også årstidsvariation og var
i dvale i vinter og forår, hvilket jeg godt ville have en zoolog til at
forklare. Der er nul sygdomsrisiko ved det hele, men lidt dårlig smag hvis
mange larver i det man tygger - lidt ligesom at gemt mad kan blive harsk.
Men engang jeg havde købt nogle særlige brune Nutana-naturris, hørte jeg det
knitre i posen, og der var masser af næsehornsbiller, der nok lige var ruget
ud af puppen inde i riskornene. Jeg tapede een på et brev og sendte den til
grossisten i Bjæverskov og fik et gavekort til at købe for 500 kr andre
Nutana-varer, så jeg fik smag for mere af deres vegetar-sortiment - men det
er sgu ikke sjov at være vegetar, i det lange løb.Måske det var
kødløskedeligheden der fik mig til i 1993 at gifte mig og nu være
overvægtig. Japanske yakatori-kyllingesticks - uhm.Det er bedre end sushi.
(Soya-sovs er et bedre krydderi end karrykrydderierne, når brugt rigtigt,
hvilket jeg ikke har tålmodighed til at lære mig.)

Politisk aspekt i min aversion imod vanetænkning er bl.a. at mødres
kærlighed til varm mad, der giver dem status, er samme sag der får emsige
bureaukrater til at importere helligkrigere så de kan være GODE
Og de vil helst have kriminelle perkere, for de er rigtig problemfyldte dvs
jobskabende - ligesom husmødre afskyr mikrobølgeovn som gør ALTING ALT FOR
NEMT!
Sokrates og Søren Kierkegaard og Benny Andersen sagde alle om kvinder - det
er slemt med, men værre uden. Gift dig og du fortryder det, gift dig ikke og
du fortryder det. Men god mad fortryder man ikke - ikke kvalitet, højst
kvantitet. Og det kræver ikke kvinder, omend det er skønt, når de gider
skabe lækker smag - og god stemning. Fællesspisningens bånd er vigtigere end
blodets bånd - hvem man spiser med er vigtigere end hvad man spiser. Snak
over bordet er livets krydderi and then some.



 
 
Kim Schulz (16-09-2004)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 16-09-04 17:27

On Thu, 16 Sep 2004 18:13:52 +0200
"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:

> I "Den nøgne abe" skriver Desmond Morris at fordi vi fik varm mælk fra
> brystet som små, er det holdt ved lige at mad kun er rigtig god når
> friskopvarmet.
> Meget kød er dog spist ved normaltemperatur da vi var samlere og fik
> smag for ådsler, der nok var hyppigere måltid end nedlagt jagtbytte.
>
> Madmor får respekt ved at sætte rygende varm søbemad på bordet i den
> gammeldags landhusholdning - i det meste af menneskehedens historie
> spiste folk især planteprodukter der var gjort fordøjelige over et
> bål. Kartofler er værdiløse uden opvarmning. Byggrød har nok ernæret
> mere dansk liv end noget andet.
>
> Fordøjeligheden af muskelprotein er helt i top uden opvarming, og
> parasitter såsom indvoldsorm ramte især tabere med lav selvtillid og
> mindskedes nok mærkbart af grundig stegning af kødet
> Måske de rige ubevidst sørgede for at tabere måtte spise ting der ikke
> var opvarmet, så de kunne blive syge og dermed underdanige.
>
> Idag er dyrlægekontrol så perfekt vedr supermarkedernes kød og fisk,
> at man kunne æde alt råt - men vi er i vane med at kun sushi , gravad
> laks og bøftartar er OK på den måde. Måske der er en lille usaglig
> smagsgevinst ved at proteinet er denatureret ved opvarmning - eller
> saltning. MÅSKE den ikke er kun kulturskabt

Sjovt nok så viser stikprøve kontrol i landets supermarkeder at især
hakketoksekød indeholder alt for store mængder bakterier. Det samme
gælder jo for mange slagtere hvor det stadig er kutume at lave daggamle
bøffer om til skåret kød hvis de ikke sælges på dagen, og til hakket
køde hvis de ikke sælges som skåret kød. En process der tilføjer rige
mængder bakterier som den menneskelige krop idag ikke er klar på at
bekæmpe. En af mine bekendte lavede som afgangsprojekt fra DTU et
projekt som omhandlede bl.a. bakteriers vandring i kød. Her viste han at
en hel steg kunne ligge i ugevis uden at bakterier kom ret langt ind i
kødet. Skar man det yderste lag af, så var den klar til spisning uden
skadelige bakterier derefter (som man kender det fra f.eks. lufttørret
skinke). Derimod så tog det under et døgn for en omgang hakket oksekød
at få så mange skadelige bakterier i sig at det ikke kunne anbefales at
spise det.

Så spis du din rå, bakteriefyldte mad, så tilbereder jeg min mad varm og
nyder den gode smag dette frembringer.


[snip]


--
Kim Schulz | Got Freedom? Software Freedom Day 2004 - 28th of
Geek by nature | August http://www.softwarefreedomday.org/
schulz.dk |

-V- (16-09-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 16-09-04 17:49

Kim Schulz wrote:
> En af mine bekendte lavede som afgangsprojekt fra DTU et projekt som
> omhandlede bl.a. bakteriers
> vandring i kød.

Interessant.

Navn og titel?



-V-



JIB (16-09-2004)
Kommentar
Fra : JIB


Dato : 16-09-04 23:06

"Kim Schulz" <kim@schulz.dk> wrote in message
news:20040916182707.1799b563@lifesuckz.nork.auc.dk

> Derimod så tog det under et døgn for en omgang hakket oksekød
> at få så mange skadelige bakterier i sig at det ikke kunne anbefales at
> spise det.
>
[snip]

Helt ærligt - lad nu være med at advare ham. Det er fint nok, hvis han
fylder sig med en masse skadelige bakterier så hurtigt som muligt...


--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Kim Schulz (16-09-2004)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 16-09-04 18:39

On Thu, 16 Sep 2004 18:48:59 +0200
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote:

> Kim Schulz wrote:
> > En af mine bekendte lavede som afgangsprojekt fra DTU et projekt som
> >
> > omhandlede bl.a. bakteriers
> > vandring i kød.
>
> Interessant.
>
> Navn og titel?

Der må jeg være dig svar skyldig, men jeg kan da forsøge at finde det..




--
Kim Schulz | Stop Software patents before it is too late!
Geek by nature |
schulz.dk |

Kim Schulz (16-09-2004)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 16-09-04 19:18

On Thu, 16 Sep 2004 19:50:05 +0200
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote:

> Kim Schulz wrote:
> >> Navn og titel?
> >
> > Der må jeg være dig svar skyldig, men jeg kan da forsøge at finde
> > det.
>
> Meget gerne, tak.

Både han og jeg er flyttet derfra, så han skal fanges på messenger (hvor
han kun er sjældent), så der kan godt gå lidt.
Hvis du har adgang til gamle eksamens projekter derovre fra, så burde
det nok være til at finde. Det er ca 2 år siden han blev færdig og det
må være på kemi retningen han gik.
Jeg boede på kollegie med hans gode ven, så det er den vej igennem jeg
kender ham, så det er desværre ikke en af de nærmeste i vennekredsen og
jeg snakker derfor ikke meget med ham.



--
Kim Schulz | Fundanemt Content Management system:
Geek by nature | http://www.fundanemt.com
schulz.dk | http://www.fundusers.org

Jan Pedersen (17-09-2004)
Kommentar
Fra : Jan Pedersen


Dato : 17-09-04 07:30


>
> Aldis hakkede oksekød koster hvad andre tager for hakket kalkunkød. Det
> køber jeg i stakkevis og tør op og rører sammen med tomatpure, ristet løg
> (eller hjemmetørrede løg, - evt lidt rå eller halv-tørrede, for at give
> god tyggekonsistens og friskhed)
> Evt lidt (karry)krydderier At nogen skulle blive syg af sådant råt kød,
> er overtro. Langvarig madlavning kan give LIDT lækrere resultater, og der
> er tradition for socialt samvær omkring varm mad. Men tro ikke at der er
> sundheds/infektions/næring fordele ved den tidsforbrugende tur i
> mikrobølgeren eller på grill/pande.
>
> NB rør man ristede løg i hakkekød, kommer der ikke spyflue-æg og maddiker
> - men den korte periode hvor jeg har leget med levende mad er slut om få
> uger - vi er jo ikke et tropisk land, som hvor jeg fik mine vaner. Juli
> måned hed "ormemåneden" i vikingetiden, for det er især i den at der
> kommer larver i hængt kød. Inden jeg fik en kone i huset, havde jeg det så
> urenligt i mit hjem, at fluer summede lystigt helt til jul, men normalt
> kommer de ind ad et åbent vindue, og er derfor væk længe før nattefrosten
> starter i oktober-november, de svæklinge
>
Æh kære Bo... hakket oksekød fra Aldi er ikke underlagt Dansk
Dyrelægekontrol men fremkommer så vidt jeg ved fra obskure slagterier i det
tidligere Østtyskland..... så du lever da livet cirka lige så farligt som
det fysisk er muligt :)
Men dit imunforsvar har sikkert nu opbygget store mængder af antistoffer mod
næsten samtlige e-coli, listeria og salmonella stammer der findes ....så
det værste du fremover vil risikere er nok indvoldsorm......


Bo Warming (17-09-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 17-09-04 07:42

"Jan Pedersen" <jantheman28@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:414a84b2$0$174$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> >
> > Aldis hakkede oksekød koster hvad andre tager for hakket kalkunkød. Det
> > køber jeg i stakkevis og tør op og rører sammen med tomatpure, ristet
løg
> > (eller hjemmetørrede løg, - evt lidt rå eller halv-tørrede, for at give
> > god tyggekonsistens og friskhed)
> > Evt lidt (karry)krydderier At nogen skulle blive syg af sådant råt kød,
> > er overtro. Langvarig madlavning kan give LIDT lækrere resultater, og
der
> > er tradition for socialt samvær omkring varm mad. Men tro ikke at der er
> > sundheds/infektions/næring fordele ved den tidsforbrugende tur i
> > mikrobølgeren eller på grill/pande.
> >
> > NB rør man ristede løg i hakkekød, kommer der ikke spyflue-æg og
maddiker
> > - men den korte periode hvor jeg har leget med levende mad er slut om få
> > uger - vi er jo ikke et tropisk land, som hvor jeg fik mine vaner. Juli
> > måned hed "ormemåneden" i vikingetiden, for det er især i den at der
> > kommer larver i hængt kød. Inden jeg fik en kone i huset, havde jeg det

> > urenligt i mit hjem, at fluer summede lystigt helt til jul, men normalt
> > kommer de ind ad et åbent vindue, og er derfor væk længe før
nattefrosten
> > starter i oktober-november, de svæklinge
> >
> Æh kære Bo... hakket oksekød fra Aldi er ikke underlagt Dansk
> Dyrelægekontrol men fremkommer så vidt jeg ved fra obskure slagterier i
det
> tidligere Østtyskland..... så du lever da livet cirka lige så farligt som
> det fysisk er muligt :)
> Men dit imunforsvar har sikkert nu opbygget store mængder af antistoffer
mod
> næsten samtlige e-coli, listeria og salmonella stammer der findes ....så
> det værste du fremover vil risikere er nok indvoldsorm......

sJOV ANKLAGE

hAR du noget belæg for at tro at tysk veterinærlovgivning er mindre
overforsigtig og hysterisk end den danske.

Min kone der ikke har eksperimenteret med selvvaccination pr grænsesøgende
tilbage-til-naturen ådsels-ædning, har heller ikke problemer med
Aldi-varerne. Har nogen her haft dårlige erfaringer?

Faktisk er der mindre allergi i Øst-Tyskland end i Vest-Tyskland. Elitevælde
der programmerede en svag ulykkesfuglsjæl ind i forbrugerhoveder havde
dårligere kår i det fattige DDR.

Min mor kastede op da hun havde spist kød med spyflue-æg. Men kun fordi hun
havde læst i vort Salomonsens Leksikon at så havde hun lov at få kvalme. Det
er især psykologisk svage mennesker der har kortsigtet gavn af pinlig
overholdelse af hygiejne-instrukserne

Er spændt på om du kan løfte bevisbyrden vedr din autonom-fladpandede
anklage mod Aldi.

Faktisk fik jeg involdsorm engang vistnok i ulandene. Hver andet år giver de
små såkaldte børneorm lidt kløe. Det er ikke svært at opbyde selvkontrol til
at ignorere sådant småpjat - jeg lever nok ti år længere fordi min symbiose
med parasitterne giver sekundær immunitet mod kræft og andet....
I mange ulande har det vist sig at hookworm og andre parasitter har sekundær
gavn og udryddelse via desinfektion gør enorm skade.
Helt som når Serum Instituttet i København nu ser danskersvæklingenes
eksplosion i allergi som resultat af for lidt spisning af naturligt skidt.



Lyrik (17-09-2004)
Kommentar
Fra : Lyrik


Dato : 17-09-04 08:03


"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:dHv2d.42707$mm1.10503@fe20.usenetserver.com...

> Faktisk fik jeg involdsorm engang vistnok i ulandene. Hver andet år giver
de
> små såkaldte børneorm lidt kløe. Det er ikke svært at opbyde selvkontrol
til
> at ignorere sådant småpjat - jeg lever nok ti år længere fordi min
symbiose
> med parasitterne giver sekundær immunitet mod kræft og andet....
> I mange ulande har det vist sig at hookworm og andre parasitter har
sekundær
> gavn og udryddelse via desinfektion gør enorm skade.
> Helt som når Serum Instituttet i København nu ser danskersvæklingenes
> eksplosion i allergi som resultat af for lidt spisning af naturligt skidt.
+++++++++++++++++++++++++++++
Lidt er der nok om det. I Videnskabens Verden har jeg lige læst om folk med
kronisk irriterede tarme som bliver tilført orm for at kurere dem.
Man mener at tarmenes voldsomme imunapparat irriteres af at være
understimuleret! Hvorefter den irriterede tarm fremkommer af mangel på
"bekæmpelsesopgaver"!

Hilsen
Jens



David Rasmussen (17-09-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 17-09-04 11:27

Lyrik wrote:
> Lidt er der nok om det. I Videnskabens Verden har jeg lige læst om folk med
> kronisk irriterede tarme som bliver tilført orm for at kurere dem.
> Man mener at tarmenes voldsomme imunapparat irriteres af at være
> understimuleret! Hvorefter den irriterede tarm fremkommer af mangel på
> "bekæmpelsesopgaver"!
>

Tja, jeg tror nu ikke kun det er "bekæmpelse" det
drejer sig om. I hvert fald var der et interessant
program i tv for nogle uger/måneder siden hvor
nogle forskere havde en masse pointer og
resultater omkring menneskets naturlige symbiose
med diverse orm og parasitter. Og hvordan visse
sygdomme er eksploderet i udbredelse i de sidste
100 år efterhånden som vores hygiejne er blevet
bedre. De havde blandt andet givet en masse
mennesker orm og parasitter under kontrollerede
forhold, og set hvordan disse mennesker slap af
med diverse dårligdomme. Det er ret interessant og
helt klart værd at undersøge nærmere. Men det gør
man jo så også.

/David

Lyrik (17-09-2004)
Kommentar
Fra : Lyrik


Dato : 17-09-04 20:39


"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:414abc10$0$155$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Lyrik wrote:
> > Lidt er der nok om det. I Videnskabens Verden har jeg lige læst om folk
med
> > kronisk irriterede tarme som bliver tilført orm for at kurere dem.
> > Man mener at tarmenes voldsomme imunapparat irriteres af at være
> > understimuleret! Hvorefter den irriterede tarm fremkommer af mangel på
> > "bekæmpelsesopgaver"!
> >
>
> Tja, jeg tror nu ikke kun det er "bekæmpelse" det
> drejer sig om. I hvert fald var der et interessant
> program i tv for nogle uger/måneder siden hvor
> nogle forskere havde en masse pointer og
> resultater omkring menneskets naturlige symbiose
> med diverse orm og parasitter. Og hvordan visse
> sygdomme er eksploderet i udbredelse i de sidste
> 100 år efterhånden som vores hygiejne er blevet
> bedre. De havde blandt andet givet en masse
> mennesker orm og parasitter under kontrollerede
> forhold, og set hvordan disse mennesker slap af
> med diverse dårligdomme. Det er ret interessant og
> helt klart værd at undersøge nærmere. Men det gør
> man jo så også.
>
> /David
+++++++++++++++++++++++++++++++++
Der bliver næppe tale om fredelig sameksistens mellem mennesker og
indvoldsorm!
Allerede den 5000 år gamle alpemand Ötzel (indefrosset mumie fundet)var
udstyret med blokke af aktivt kul til at gnave som modvægt imod indvoldsorm.

Jens



Bo Warming (17-09-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 17-09-04 22:01

"Lyrik" <lyrikfjern@heaven.dk> skrev i en meddelelse
news:cifegf$2pn6$1@news.cybercity.dk...
> Der bliver næppe tale om fredelig sameksistens mellem mennesker og
> indvoldsorm!
> Allerede den 5000 år gamle alpemand Ötzel (indefrosset mumie fundet)var
> udstyret med blokke af aktivt kul til at gnave som modvægt imod
indvoldsorm.

Aktivt kul, altså trækul, kan fjerne fuselolie fra dårlige spirituøse
drikkevarer, men kan næppe holde organiske gifte væk fra at blive optaget,
hvis de afsondres kronisk af en parasit.

Jeg tror at immunsystemet har brug for noget at arbejde med - kæmpe mod. Og
er der ingen ydre fjende, så angriber vi os selv pr autoimmune sygdomme, fx
allergi

I NordAfrika har man udryddet visse parasitter og straks optod farligere
sygdomme - , lidt i stil med når menneskekenderen Nietzsche påstår at "DE
små forelskelser vaccinerer imod de store".



David Rasmussen (17-09-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 17-09-04 23:00

Lyrik wrote:
> Der bliver næppe tale om fredelig sameksistens mellem mennesker og
> indvoldsorm!
> Allerede den 5000 år gamle alpemand Ötzel (indefrosset mumie fundet)var
> udstyret med blokke af aktivt kul til at gnave som modvægt imod indvoldsorm.
>

Nu ved jeg ikke hvad du kalder indvoldsorm, men de
pågældende forskere vidste nok hvad de udtalte sig
om og hvad de havde undersøgt.

/David

Bo Warming (18-09-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 18-09-04 08:12

"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:414b5e55$0$178$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Lyrik wrote:
> > Der bliver næppe tale om fredelig sameksistens mellem mennesker og
> > indvoldsorm!
> > Allerede den 5000 år gamle alpemand Ötzel (indefrosset mumie fundet)var
> > udstyret med blokke af aktivt kul til at gnave som modvægt imod
indvoldsorm.
> >
>
> Nu ved jeg ikke hvad du kalder indvoldsorm, men de
> pågældende forskere vidste nok hvad de udtalte sig
> om og hvad de havde undersøgt.

Forskere fremlægger ofte ARBEJDSHYPOTESER, og sensationsmagere= medier
fremlægger det som sandhed.

Et fint teamwork med "det er ikke mit bord" giver enorme løgne.

Forklar hvordan kul skulle påvirke indvoldsorm. Kul er ikke giftigt for
ormen og indgår aldrig i kemisk revolution ved legemstemperatur.

Har man spist meget gift fx alkohol kan aktivt kul tilbageholde det i tarmen
så længe at leverens afgiftning kan nå at redde mennesket - måske det er
hvad det handler om - men du citerer forskeren ordret, lyder det som, så
uddyb.



JIB (19-09-2004)
Kommentar
Fra : JIB


Dato : 19-09-04 21:41

"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:414b5e55$0$178$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk

>
> Nu ved jeg ikke hvad du kalder indvoldsorm, men de
> pågældende forskere vidste nok hvad de udtalte sig
> om og hvad de havde undersøgt.
>

Er du sindssyg? En forsker, som skulle være bedre vidende end Bo
Warming?
Ren utopi.

Mvh. JIB



--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Bo Warming (20-09-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 20-09-04 03:01

"JIB" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
news:b3154a48c9c8b1439ccf9555cfea9da7.82435@mygate.mailgate.org...
> "David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
> news:414b5e55$0$178$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
>
> >
> > Nu ved jeg ikke hvad du kalder indvoldsorm, men de
> > pågældende forskere vidste nok hvad de udtalte sig
> > om og hvad de havde undersøgt.
> >
>
> Er du sindssyg? En forsker, som skulle være bedre vidende end Bo
> Warming?
> Ren utopi.

Meget morsomt. Og din ironi er jeg da lidt truffet af.
Præcision er dog en slem mangel hos jer, i jeres kritik.

Som ulandsarbejder har jeg beskæftiget mig med hookworms, spoleorm,
bændelorm, børneorm, leverikter og guineaworms og ringorm.

Mange danske forskere ved dårlig nok hvilke af disse sygdomme ,der er
indvoldsorme

Men meget er jeg uvidende om og fejl sniger sig ind, pga travlhed. Hvis vi
supplerer hinanden og ikke mudderkaster kommer vi nærmere sandhed.



Kim Schulz (17-09-2004)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 17-09-04 08:48

On Thu, 16 Sep 2004 20:28:34 +0200
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote:

> Kim Schulz wrote:
> > Både han og jeg er flyttet derfra, så han skal fanges på messenger
> > (hvor han kun er sjældent), så der kan godt gå lidt.
> > Hvis du har adgang til gamle eksamens projekter derovre fra, så
> > burde det nok være til at finde. Det er ca 2 år siden han blev
> > færdig og det må være på kemi retningen han gik.
> > Jeg boede på kollegie med hans gode ven, så det er den vej igennem
> > jeg kender ham, så det er desværre ikke en af de nærmeste i
> > vennekredsen og jeg snakker derfor ikke meget med ham.
>
> OK, jeg prøver selv via DTV.

glemte helt at sige at han hedder jesper B (initialer jbb) og han laver
pt. Ph.D om selvsamme emne (så vidt jeg ved).



--
Kim Schulz | Stop Software patents before it is too late!
Geek by nature |
schulz.dk |

Tulle (19-09-2004)
Kommentar
Fra : Tulle


Dato : 19-09-04 06:32

åhhhhhh alt det lort B.W. lukker ude..... Ved godt det OT men vil nogen
fortælle mig hvordan det er jeg gør så jeg ikke kan se hans indlæg??


"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:eZi2d.92128$2d4.68957@fe12.usenetserver.com...
> I "Den nøgne abe" skriver Desmond Morris at fordi vi fik varm mælk fra
> brystet som små, er det holdt ved lige at mad kun er rigtig god når
> friskopvarmet.
> Meget kød er dog spist ved normaltemperatur da vi var samlere og fik smag
> for ådsler, der nok var hyppigere måltid end nedlagt jagtbytte.
>
> Madmor får respekt ved at sætte rygende varm søbemad på bordet i den
> gammeldags landhusholdning - i det meste af menneskehedens historie spiste
> folk især planteprodukter der var gjort fordøjelige over et bål. Kartofler
> er værdiløse uden opvarmning. Byggrød har nok ernæret mere dansk liv end
> noget andet.
>
> Fordøjeligheden af muskelprotein er helt i top uden opvarming, og
parasitter
> såsom indvoldsorm ramte især tabere med lav selvtillid og mindskedes nok
> mærkbart af grundig stegning af kødet
> Måske de rige ubevidst sørgede for at tabere måtte spise ting der ikke var
> opvarmet, så de kunne blive syge og dermed underdanige.
>
> Idag er dyrlægekontrol så perfekt vedr supermarkedernes kød og fisk, at
man
> kunne æde alt råt - men vi er i vane med at kun sushi , gravad laks og
> bøftartar er OK på den måde. Måske der er en lille usaglig smagsgevinst
ved
> at proteinet er denatureret ved opvarmning - eller saltning. MÅSKE den
ikke
> er kun kulturskabt
>
> Aldis hakkede oksekød koster hvad andre tager for hakket kalkunkød. Det
> køber jeg i stakkevis og tør op og rører sammen med tomatpure, ristet løg
> (eller hjemmetørrede løg, - evt lidt rå eller halv-tørrede, for at give
god
> tyggekonsistens og friskhed)
> Evt lidt (karry)krydderier At nogen skulle blive syg af sådant råt kød,
er
> overtro. Langvarig madlavning kan give LIDT lækrere resultater, og der er
> tradition for socialt samvær omkring varm mad. Men tro ikke at der er
> sundheds/infektions/næring fordele ved den tidsforbrugende tur i
> mikrobølgeren eller på grill/pande.
>
> NB rør man ristede løg i hakkekød, kommer der ikke spyflue-æg og
maddiker -
> men den korte periode hvor jeg har leget med levende mad er slut om få
> uger - vi er jo ikke et tropisk land, som hvor jeg fik mine vaner. Juli
> måned hed "ormemåneden" i vikingetiden, for det er især i den at der
kommer
> larver i hængt kød. Inden jeg fik en kone i huset, havde jeg det så
urenligt
> i mit hjem, at fluer summede lystigt helt til jul, men normalt kommer de
ind
> ad et åbent vindue, og er derfor væk længe før nattefrosten starter i
> oktober-november, de svæklinge
>
> Mine kæledyr dengang, frømøl og klannere havde også årstidsvariation og
var
> i dvale i vinter og forår, hvilket jeg godt ville have en zoolog til at
> forklare. Der er nul sygdomsrisiko ved det hele, men lidt dårlig smag hvis
> mange larver i det man tygger - lidt ligesom at gemt mad kan blive harsk.
> Men engang jeg havde købt nogle særlige brune Nutana-naturris, hørte jeg
det
> knitre i posen, og der var masser af næsehornsbiller, der nok lige var
ruget
> ud af puppen inde i riskornene. Jeg tapede een på et brev og sendte den
til
> grossisten i Bjæverskov og fik et gavekort til at købe for 500 kr andre
> Nutana-varer, så jeg fik smag for mere af deres vegetar-sortiment - men
det
> er sgu ikke sjov at være vegetar, i det lange løb.Måske det var
> kødløskedeligheden der fik mig til i 1993 at gifte mig og nu være
> overvægtig. Japanske yakatori-kyllingesticks - uhm.Det er bedre end sushi.
> (Soya-sovs er et bedre krydderi end karrykrydderierne, når brugt rigtigt,
> hvilket jeg ikke har tålmodighed til at lære mig.)
>
> Politisk aspekt i min aversion imod vanetænkning er bl.a. at mødres
> kærlighed til varm mad, der giver dem status, er samme sag der får emsige
> bureaukrater til at importere helligkrigere så de kan være GODE
> Og de vil helst have kriminelle perkere, for de er rigtig problemfyldte
dvs
> jobskabende - ligesom husmødre afskyr mikrobølgeovn som gør ALTING ALT FOR
> NEMT!
> Sokrates og Søren Kierkegaard og Benny Andersen sagde alle om kvinder -
det
> er slemt med, men værre uden. Gift dig og du fortryder det, gift dig ikke
og
> du fortryder det. Men god mad fortryder man ikke - ikke kvalitet, højst
> kvantitet. Og det kræver ikke kvinder, omend det er skønt, når de gider
> skabe lækker smag - og god stemning. Fællesspisningens bånd er vigtigere
end
> blodets bånd - hvem man spiser med er vigtigere end hvad man spiser. Snak
> over bordet er livets krydderi and then some.
>
>



Arne H. Wilstrup (19-09-2004)
Kommentar
Fra : Arne H. Wilstrup


Dato : 19-09-04 08:38


"Tulle" <tulle@nomail> skrev i en meddelelse
news:414d199c$0$158$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> åhhhhhh alt det lort B.W. lukker ude..... Ved godt det OT men vil
nogen
> fortælle mig hvordan det er jeg gør så jeg ikke kan se hans indlæg??

Afhænger af dit program- I OE: Meddelelse - bloker afsender.

--
ahw



Syfax (21-09-2004)
Kommentar
Fra : Syfax


Dato : 21-09-04 06:42

On Sun, 19 Sep 2004 07:31:47 +0200, "Tulle" <tulle@nomail> wrote:

>åhhhhhh alt det lort B.W. lukker ude..... Ved godt det OT men vil nogen
>fortælle mig hvordan det er jeg gør så jeg ikke kan se hans indlæg??

http://www.cs.auc.dk/~hans/bo-warming.OSS.html

Se punkt 11.


Syfax...



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste