| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | rugbrød / ciabattaboller Fra : Ralph | 
  Dato :  14-09-04 22:31 |  
  |   
            Søger en afprøvet opskrift, gerne fra een der har prøvet flere. Jeg bagte
 meget rugbrød for 10-15 år siden har mistet - og glemt - opskriften, men jeg
 KAN huske at jeg brugte mange forsøg inden det var "rigtigt".
 
 Jeg kan huske noget med hele rugkerner, opblødte hørfrø, og knækkede
 hvedekerner, og selvf. rugmel, hvedemel, en masse salt og surdej.
 
 Min surdej er klar, så ..............
 
 Hvis det fremmer lysten til at svare, så giver jeg da gerne lidt igen:
 
 Jeg bager HVER dag en stang ciabattaboller, ungerne er vilde med dem, der
 smutter 12-14 stks hver dag.
 
 4 dl. vand, ½ pk gær, en spsk sukker, 1 lille spsk. salt, de er de eneste
 faste mål, så kommer jeg 1-2 dl. "rigtig" durummel, evt. lidt majsmel, evt.
 lidt rugmel eller grahamsmel og alm. hvedemel indtil det passer, hæve mindst
 2 timer, lave en lidt tyk flute, begge hænder skyldes bagefter under den
 kolde hane, gør fluten våd, og drys lidt durummel ud på toppen af fluten,
 skære fluten i 12-14 stk. med en pizzaskærer og skrå hhv. den ene og den
 anden side, så der bliver en masse trekanter
 
 efterhæve ½ time
 
 250 grader i 8 minutter
 
 ca. arbejdstid 10 min.
 
 Og så det sjove, en sådan omgang koster under en femmer.
 
 -- 
 venligst
 Ralph
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Abildgaard 3140 (15-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Abildgaard 3140 | 
  Dato :  15-09-04 09:12 |  
  |  
 
            scripsit "Ralph" i news:414762ee$0$292$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Søger en afprøvet opskrift, gerne fra een der har prøvet flere.
 >
 > Jeg kan huske noget med hele rugkerner, opblødte hørfrø, og knækkede
 > hvedekerner, og selvf. rugmel, hvedemel, en masse salt og surdej.
 Kunne det være Nordkystens Klanbrød?
 15 dl lunkent vand, 500 g hvedemel, 500 g rugmel og surdej
 pladres sammen.
 Tag surdej fra og sæt det i en lille bøtte i køleskabet.
 200 g hørfrø, 200 g solsikkekerner, 200 g mere eller mindre
 kvadrede rugkerner og 200 g ditto hvedekerner og 2 spiseskefulde
 salt rodes i.
 Hæver en dags tid og bages i to timer ved 180-200 grader.
 Grundopskriften varierer vi med maltøl, -sirup m.m. Ligesom du selvfølgelig
 kan ændre på mængderne, så de passer bedre til rugbrødsforme og
 efterfølgende madkasserum. Madkassebrødene kalder vi djævlebrød. 666/mel*2 +
 2 liter vand -> surdej fra -> 266/fuglefrø*4
 -- 
       |¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
       |
 [OO]
   <>'
 www.aass.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ralph (15-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  15-09-04 21:37 |  
  |   
            "Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:4147f93b$0$166$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > scripsit "Ralph" i news:414762ee$0$292$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > > Søger en afprøvet opskrift, gerne fra een der har prøvet flere.
 > Hæver en dags tid og bages i to timer ved 180-200 grader.
 >
 
 Nu er brødet i gang - har hævet i snart 5 timer - glæder mig til resultatet,
 skal nok melde tilbage
 
 
 -- 
 venligst
 Ralph
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ralph (17-09-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  17-09-04 17:14 |  
  |   
            "Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:4147f93b$0$166$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Hæver en dags tid og bages i to timer ved 180-200 grader.
 >
 
 To (narj tre) ting:
 
 Mange tak for en fin opskrift, smager godt.
 
 Skal brødet efterhæve efter det er hældt i forme? Jeg synes det ligner lidt
 en vulkan, altså hævet for hurtigt.
 
 Hvordan får jeg skorpen lidt mindre sprød - ja jeg KUNNE lægge det i pose
 før det er helt afkølet, men er der andre muligheder, dækkes med staniol
 efter halv bagetid, vand i bradepande , eller??
 
 
 -- 
 venligst
 Ralph
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |