/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
syltede rødbeder..
Fra : LK


Dato : 14-09-04 08:33

Er der nogen der ligger inde med en rigtig god opskrift på syltede
rødbeder, gerne nogen med mange krydderier ?

 
 
Inger Pedersen (14-09-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 14-09-04 08:58


"LK" <lise.kjaer@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:41469e8b$0$200$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Er der nogen der ligger inde med en rigtig god opskrift på syltede
> rødbeder, gerne nogen med mange krydderier ?

Ja da (frit efter Tørsleff):

Hilsen Inger


Syltede rødbeder med løg





2 kg små, ensartede rødbeder
250 - 500 g sylteløg eller små skalotteløg
2 l eddike
1300 g sukker
1 stykke peberrod (det er passende med de stykker, der er i en bakke i
supermarkedet)

1 pose asiekrydderi

Evt. skærmdild



Tilberedning:

Asiekrydderi-posen kan enten lægges i et stort glas rødbeder - eller du kan
koge den i eddiken nogle dage i forvejen, så smagen er trukket ud.



Rødbederne børstes rene og koges: De dækkes med koldt vand, tilsættes 2 spsk
salt og koges, til de er møre: 30 - 35 min efter størrelse.



Løgene skoldes og pilles.

Peberroden skrælles og skæres i så mange stykker, at der er min. 1 stk. pr.
glas.

Eddike og sukker bringes i kog sammen med syltekrydderiet.

Peberrod og løg koges sagte i lagen 10 min.

Skærmdilden bringes i kog.



De rengjorte glas og skruelågene stilles i ovnen ved 100 grader.



Når rødbederne er møre, hældes kogevandet fra, og der hældes koldt vand på -
så kan skindet bare gnides af.



Skær rødbederne i skiver og læg dem i de varme glas - sammen med lidt løg og
min. et stk. peberrod og en smule dild. Fyld op med eddike, så rødbederne er
dækket.

Hvis du først kan skære rødbederne i stykker, når de er kølet af, skal de
lige ned i eddiken og koge op, inden de hældes på de varme glas.



Skru lågene på med det samme.

På denne måde er konserveringsmiddel unødvendig.












Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste