Den bedste sukkererstatning sælges under to navne: Atwell og Perfect fit.
Atwell fås i føtex, Perfect fit skal købes hos en diabetesgrossist.
Dette stof, polydextrose, giver fylde, kan smelte og karamellisere ligesom
sukker. Man kan godt smage forskel, men det går fint i kager og den slags.
giver ingen blodsukkerstigning, men kan til gengæld give mavekneb.
De er begge ret dyre, ca. en hund for et kilo, medmindre du køber store
mængder.
Af kunstige sødemidler, som kun giver smag og ikke substans, forestrækker
jeg Natriumcyklamat. Det er billigt og smager rigtigt. Fås på apoteket og
hos diabetesbrossister.
Jeg har selv sukkersyge, men er efterhånden gået helt væk fra at bruge
sødemidler, for de er alstå ikek det samme, og med de nye insulintyper er
det rimeligt nemt at indkorporere sukker i diæten. Jeg ved ike om det er
grunden til, at du søger en sukekrerstatning.
Hvis det du søger er "naturlige" erstatninger er koncentreret frugtjuice en
mulighed, eller tørret frugt. I indvandrerbutikker har de sådan nogle store
blokke af tørret dadelmos. Den består af 2/3 sukker, og kan faktisk fint
bruges i rørekager, hvor dadelsmagen ellers passer - gulerodskage,
krydderkage etc.
Samme sted kan man købe forskellige former for frugtsirup af druer (Pekmez),
dadler eller carobfrugter - sidstnævnte er meget lækker.
Især druesirupen kan grunes til marmelade, elelr man kan indkoge æblejuice
eller druemost.
MVH
Peter
"Hejdemann Nielsen" <info@shannon-fly-dressing.dk> skrev i en meddelelse
news:9diuom$1f2v$1@news.cybercity.dk...
> Hej alle mad elskere
>
> Hvad kan man bruge som erstatning for sukker??
> Her tænker jeg på når man skal bage og lave mamelade??
>
> Håber på gode svar
>
> --
> Med venlig hilsen
> Hejdemann Nielsen
>