/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dansk mad i Tyrkiet
Fra : Henrik Pedersen


Dato : 10-09-04 08:36

Hej Alle,

Jeg skal til bringe de naeste 8 mdr. i Tyrkiet hvor jeg arbejder og
bor sammen med folk fra det meste af verden. Vi har aftalt en gang
imellem at lave en "tema-aften" hvor vi skiftes til at lave mad til de
andre, og naar det bliver min tur vil jeg selvfoelgelig gerne
tilberede noget "dansk".

Det foerste der falder mig ind er frikadeller, men da der er en del
som ikke spiser svinekoed (og da det naermest ikke kan opdrives her)
er det vist udelukket. Saa kunne man lave et frokostbord, men rugbroed
er heller ikke saadan lige at faa fat i her...
Tilbage er der dansk boef og brun sovs, men jeg synes at det er lidt
kedeligt.

Er der nogen der har andre forslag til dansk mad hvor raavarene kan
opdrives her i det sydlige, og som ikke noedvendigvis er pokkers
dyrt...?

/Henrik

 
 
Kristina Søndergaard (10-09-2004)
Kommentar
Fra : Kristina Søndergaard


Dato : 10-09-04 09:24

"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse:

> Jeg skal til bringe de naeste 8 mdr. i Tyrkiet hvor jeg arbejder og
> bor sammen med folk fra det meste af verden. Vi har aftalt en gang
> imellem at lave en "tema-aften" hvor vi skiftes til at lave mad til de
> andre, og naar det bliver min tur vil jeg selvfoelgelig gerne
> tilberede noget "dansk".
>
> Det foerste der falder mig ind er frikadeller, men da der er en del
> som ikke spiser svinekoed (og da det naermest ikke kan opdrives her)
> er det vist udelukket. Saa kunne man lave et frokostbord, men rugbroed
> er heller ikke saadan lige at faa fat i her...
> Tilbage er der dansk boef og brun sovs, men jeg synes at det er lidt
> kedeligt.
>
> Er der nogen der har andre forslag til dansk mad hvor raavarene kan
> opdrives her i det sydlige, og som ikke noedvendigvis er pokkers
> dyrt...?

Hvad med gammeldags grydestegt kylling med brun sovs, kartofler og
agurkesalat? Og så måske jordbærgrød til dessert?

/Kristina



Inger Pedersen (10-09-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 10-09-04 09:35


"Kristina Søndergaard" <Kristina_Sondergaard@hotmail.com> skrev i en
meddelelse

> Hvad med gammeldags grydestegt kylling med brun sovs, kartofler og
> agurkesalat? Og så måske jordbærgrød til dessert?

Præcis, hvad jeg tænkte.
Men du kom først
- og husk persillen inden i kyllingen.
Hvis jordbær ikke lige kan skaffes, kan anden frugtgrød vel gå an?

Hilsen Inger




Jette (10-09-2004)
Kommentar
Fra : Jette


Dato : 10-09-04 20:51

Kristina Søndergaard <Kristina_Sondergaard@hotmail.com> wrote:
[snip]
<Og så måske jordbærgrød til dessert?

... eller citronfromage med flødeskum.

Mvh Jette



Henrik Pedersen (13-09-2004)
Kommentar
Fra : Henrik Pedersen


Dato : 13-09-04 11:29

"Kristina Søndergaard" <Kristina_Sondergaard@hotmail.com> wrote in message news:<41416492$0$278$edfadb0f@dread14.news.tele.dk>...

> Hvad med gammeldags grydestegt kylling med brun sovs, kartofler og
> agurkesalat? Og så måske jordbærgrød til dessert?
>
> /Kristina

Det lyder som en god ide... saa er det bare et spoergsmaal om man kan
faa sovsekuloer hernede...

....og hvordan steger man kylling i en gryde..? jeg gaar ud fra at den
skal brunes lidt, derefter kommer man lidt vand ved og venter en times
tid, eller...?

Derhjemme laver jeg altid kylling i en römer-gryde (den plejer at
blive rigtig god..!), men jeg har ingen römer-gryder her, og i den
lejlighed jeg bor i lige nu er der faktisk heller ingen ovn...:-/
Saa det er bedst hvis det kan klares over 4 gasblus...

Tak for hjaelpen!

/Henrik

Inger Pedersen (13-09-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 13-09-04 11:46


"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse
>
> Det lyder som en god ide... saa er det bare et spoergsmaal om man kan
> faa sovsekuloer hernede...
>

Hvis du synes, sovsen er FOR lys, kan du smelte og brune en lille smule
sukker i en gryde og tilsætte det.
Pas på, det ikke branker og bliver sort - men der skal jo heller ikke så
meget sukker i sovsen, at den bliver klistersød.

> ...og hvordan steger man kylling i en gryde..? jeg gaar ud fra at den
> skal brunes lidt, derefter kommer man lidt vand ved og venter en times
> tid, eller...?

Prøv at se tråden fra 11. 9. Grydestegt kylling

Hilsen Inger



Jørgen (10-09-2004)
Kommentar
Fra : Jørgen


Dato : 10-09-04 10:58

Hej


Hvad med andesteg a la jul, med svesker, æbler med gele, rødkål, franske
kartofler og alm samt brune kartofler

eller Grydestegt kylling med agurkesalat, brun sovs og (nye) kartofler



kim rasmussen (10-09-2004)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 10-09-04 10:59


"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse
news:9bbbb89e.0409092335.30707928@posting.google.com...
> Hej Alle,
>
> Jeg skal til bringe de naeste 8 mdr. i Tyrkiet hvor jeg arbejder og
> bor sammen med folk fra det meste af verden. Vi har aftalt en gang
> imellem at lave en "tema-aften" hvor vi skiftes til at lave mad til de
> andre, og naar det bliver min tur vil jeg selvfoelgelig gerne
> tilberede noget "dansk".


Hej Henrik
Noget så Dansk som Gule ærter eller brunkål ,eller en god kraftig okse eller
hønsekødssuppe.
Eller En krebinet lavet på kalkunkød ( du kan ikke smage forskel) og stuvede
grønne ærter og gulerødder.
Hjerter i fløde sauce med en god mos til.
Gammeldags oksesteg med brun sauce og agurkesalat.
Kalvesteg og gemyse .


--
Mvh
Kim Rasmussen
WWW.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.



Margrete Johansen (10-09-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 10-09-04 20:48


"kim rasmussen" <kim@lechef.dk> wrote in message
news:41417ae4$0$209$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse
> news:9bbbb89e.0409092335.30707928@posting.google.com...
> > Hej Alle,
> >
> > Jeg skal til bringe de naeste 8 mdr. i Tyrkiet hvor jeg arbejder og
> > bor sammen med folk fra det meste af verden. Vi har aftalt en gang
> > imellem at lave en "tema-aften" hvor vi skiftes til at lave mad til de
> > andre, og naar det bliver min tur vil jeg selvfoelgelig gerne
> > tilberede noget "dansk".

Risengrød!

Margrete



Henrik Pedersen (13-09-2004)
Kommentar
Fra : Henrik Pedersen


Dato : 13-09-04 13:07

"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> wrote in message news:<414204c5$0$235$edfadb0f@dread12.news.tele.dk>...

> Risengrød!
>
> Margrete

Ja, jeg er naesten noedt til at lave noget groed ogsaa...

Forresten... er ris a la mande noget dansk...? eller kommer det fra
udlandet som navnet antyder...?

/Henrik

David Rasmussen (13-09-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 13-09-04 14:38

Henrik Pedersen wrote:
>
> Forresten... er ris a la mande noget dansk...? eller kommer det fra
> udlandet som navnet antyder...?
>

Jeg søgte på det forleden og fandt kun danske sider.

/David

Inger Pedersen (13-09-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 13-09-04 19:47


"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> skrev i en meddelelse

> Forresten... er ris a la mande noget dansk...? eller kommer det fra
> udlandet som navnet antyder...?

Ja, det er en dansk ret.

Hilsen Inger



kautaq (14-09-2004)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 14-09-04 04:44

Henrik Pedersenskrev:

> Forresten... er ris a la mande noget dansk...? eller kommer det fra
> udlandet som navnet antyder...?

Historien er ca. sådan her:

Et par ankommer meget sent til Hotel D'Anglatere og vil gerne
have lidt at spise. Kokken har ikke så meget at gøre med, men
lidt kold risengrød har han da.

Han pisker fløde og hakker mandler og vender det i grøden.
Og værsgo' - risalamande!

--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq

Henrik Pedersen (13-09-2004)
Kommentar
Fra : Henrik Pedersen


Dato : 13-09-04 12:50

"kim rasmussen" <kim@lechef.dk> wrote in message news:<41417ae4$0$209$14726298@news.sunsite.dk>...

> Hej Henrik
> Noget så Dansk som Gule ærter eller brunkål ,eller en god kraftig okse eller
> hønsekødssuppe.
> Eller En krebinet lavet på kalkunkød ( du kan ikke smage forskel) og stuvede
> grønne ærter og gulerødder.
> Hjerter i fløde sauce med en god mos til.
> Gammeldags oksesteg med brun sauce og agurkesalat.
> Kalvesteg og gemyse .

Der var mange gode bud her, Gule aerter havde jeg slet ikke taenkt
paa, det har vi ikke faaet saa tit i min familie... opskrift
efterlyses...
Plejer man ikke at faa flaesk eller en eller anden form for poelse til
gule aerter..? Kan man lave noget andet i stedet? (laes: noget uden
svinekoed...)

Og hjerter i floedesovs er ogsaa et vinder-bud... De spiser meget
indmad af forskellig slags hernede. Ogsaa her soeges en god
opskrift...anyone..?
Jeg kommer nok til at lave mad mere end een gang, saa jeg tager gerne
imod lidt af hvert...!

/Henrik

Jens Bruun (11-09-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 11-09-04 17:52

"Henrik Pedersen" <henrik@hepe.net> wrote in message
news:9bbbb89e.0409092335.30707928@posting.google.com...

> Er der nogen der har andre forslag til dansk mad hvor raavarene kan
> opdrives her i det sydlige, og som ikke noedvendigvis er pokkers
> dyrt...?

Du burde servere stegt flæsk med persillesovs, men den "æder" muslimerne nok
ikke. Alternativt må du diske op med and, brune kartofler, rødkål og hele
svineriet. Husk massevis af svesker og æbler i anden.

--
-Jens B.



Henrik Pedersen (13-09-2004)
Kommentar
Fra : Henrik Pedersen


Dato : 13-09-04 13:12

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message news:<chvafb$vdn$1@news.cybercity.dk>...

> Du burde servere stegt flæsk med persillesovs, men den "æder" muslimerne nok
> ikke. Alternativt må du diske op med and, brune kartofler, rødkål og hele
> svineriet. Husk massevis af svesker og æbler i anden.

Ja, jeg burde jo tilberede and... men som jeg lige har skrevet
laengere oppe i traaden, saa har vi desvaerre ingen ovn i oejeblikket.
Det bruger de ikke saa meget hernede, saa det er ikke standard i alle
lejligheder...
Ellers tak for ideen, til dem af jer der kom med den...

/Henrik

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste