On Sun, 5 Sep 2004 12:19:52 +0200, Christina & Jesper <gjedsig@mail.dk>
wrote:
> Er der nogen der har en god opskrift på "et eller andet" med rødbeder ???
sakset fra tidligere indlæg skrevet af min kone:
Message-ID: <b2gvgi$a8f$1@dknews.tiscali.dk>
Tidligere har Peter postet denne opskrift. Det er vildt lækkert og vi fik
det faktisk til aftensmad i dag. Fritterne fik dog ikke 50 min, 25 min. var
nok (de første 10 min. på varmluft):
Tag til 4 personer 2 store pastinakker, 2 store gulerødder og 2 store
rødbeder. Skær dem i "pommes frites" og bland 1 spsk flydende honning, 1
spsk god balsamico eddike (til omkring 50-60 kroner flasken og ikke den der
liter til en 20!), salt, peber og olivenolie. Dyp alle rødderne heri og
smid
dem i en bradepande med bagepapir. Bag ved 200 grader ca. 50 minutter og
vupti....lækre bagte rodfrugter der passer perfekt til citronpasta, men
uden
tvivl godt til andet.
Mvh,
Christina
Message-ID: <amcqtd$9tn$1@dknews.tiscali.dk>
Hvad med en god russisk Borretsch? Egentlig skal der oksekød i, men da vi
ikke spiser den slags, har jeg en vegetarudgave, som jeg gerne laver.
Borretsch
500g røde beder
1 hvidkålshoved
1 kg grøntsager (gulerødder, løg, kartofler, roe, selleri, kålroe, porre)
4 tomater
2 l bouillon
laurbærblade
salt, peber
persille
1-2 spsk sukker
saft af en ½ citron
½ l sur fløde
Skral rødbederne og de andre grøntsager. Riv lidt af rødbeden og sat til
siden. Hak derefter resten og alle grøntsager undtagen tomaterne og kom dem
i suppen. Lad simre en halv time. Tilføj hele tomater, krydderurter og
krydderier, sukker og citronsaft og lad simre i 5-10 minutter. Nogle
minutter før servering hældes de revne rødbeder i for at give den
karakteristiske røde farve. Serveres rygende varm med en stor skefuld sur
fløde i hver tallerken. Et godt, hjemmebagt bondebrød hører til.
Ellers kan en søgning i en af opskriftsamlingerne på nettet give mange
gode ideer. Kig eks. i Mortens opskrifter...
Mvh Ole S
|