"Jan Bang Jensby" skrev
> Hvad gør jeg?
Klippet fra
http://makeashorterlink.com/?H2FF21439
"Jeg ved ikke, hvordan du laver flæskesteg. Men jeg gør det, at jeg gnidder
stegen med groft salt, lægger den med sværen nedad i ca. 2 cm vand et
ildfast fad. Efter tyve minutter vender jeg den om og steger stegen færdig.
Jeg holder ind imellem øje, for at se om der er vand nok ved stegen. Inden
jeg så skal grille sværen sprød, tager jeg lige fadet ud, stikker en gaffel
i stegen og hælder væden fra i en kop.
Når jeg har grillet sværen, lader jeg stegen trække overdækket med staniol
på et spækbræt. I fadet hælder jeg lidt vand, sådan jeg får resten af alt
det gode med fra stegen, hvis jeg altså ikke synes, der er nok i koppen
allerede.
Til selve sovsen tager jeg en gryde, hvor jeg kommer margarine i. Når det er
smeltet rører jeg en en god håndfuld mel i, des mere mel margarinen tager,
des mere sovs kan du få. Når det er pisket godt sammen og ristet lidt,
tilsætter jeg fonden fra stegen. Faktisk bruger jeg sjældent det hele. Når
det koger igen, tilsætter jeg lidt kartoffelvand, lader det koge ind,
tilsætter mere, lader det koge ind, tilsætter mere osv. indtil jeg har den
tykkelse og mængde sovs, jeg ønsker. Har jeg ikke nok kartoffelvand, bruger
jeg vand fra andre grøntsager eller i nødstilfælde mælk. Nogle tilsætter
også fløde. Det gør jeg ikke. Det synes jeg ødelægger den gode sovs. Men
sådan er vi så forskellige. Til sidst smager jeg til med salt og kulør."
Klip slut...
Held og lykke med det
Nette