Torben skrev:
>Kan i ikke være så hjælpsomme, at komme med flere forslag til god billig
>mad - husstanden består af to voksne og et barn på to år.
Hvis i køber afskåret pålæg, er det meget billigere at lave det
selv (roast-beef, hamburgryg, rullepølse, flæskesteg, oksekød
o.s.v.).
Spiser i kød, fjerkræ og fisk, så køb de hele stykker. Resterne
kan bruges som pålæg, som fyld i biksemad eller æggekage, eller i
en sammenkogt ret. Affaldet (ben og skrog++) bruges til en fond.
Det må jo gerne være en nydelse at spare.
Osso Buco er tit på tilbud til meget lave priser. Det er
forrygende godt til gryderetter og supper - put også en kylling i
suppen.
Kyllingen kan spises med ris og en mild karrysovs med små, sure
æbletern i rigelig mængde (børnevenligt og velsmagende). Brug
suppen eller kokosmælk til opbagningen.
De helt små rester af kyllingekødet kan bruges i en hønsesalat
med asparges og champignon - væden fra dåserne kommes i suppen.
Grove pandekager med div.fyld er altid godt. Fyldet kan være en
rest millionbøf, en dåse tun i tomat + Hakkede, rå løg til de
voksne.
Grøn salat er altid godt tilbehør. Kom rigeligt med grønne ærter
i barnets portion.
Her kommer et citat fra kendt skribent:
"Fonder til hjemlig mad kan naturligvis koges efter alle kunstens
regler, men det man gør i virkelighedesa verden er at begynde at
betragte sin skraldespand med nye øjne. Det lyder på en eller
anden måde ikke så godt, så for at være mere præcis, så begynder
man at betragte det man ellers ville komme i skraldespanden som
potentielt fondmateriale, inden det kommer i skraldespanden.
Egentlig handler det om at vride al den smag der er i
krydderurtestilke, fiskeben, kyllingeskrog, skinkeben osv. ud af
varerne inden de ryger ud, istedet for at smide disse guldgruber
til forøget velsmag ud uden at give dem en chance for at yde hvad
de kan."
Ovenstående citat fortæller egentligt, at det handler om at få
mest mulig velsmag ud af de råvarer man har til rådighed. Og det
er jo dét der efterspørges. Børst rodfrugterne helt rene, og brug
så skrællerne til en god fond.
Kan i gætte hvem skribenden er? Nej, det er ike BW.
Hint:<
http://www.fuglebjerggaard.dk/C.artikler/Fonder.htm>
Læs nu hele siden, der er gode tips.
m.v.h. Emil