[Mette Nylander Sørup | Thu, 26 Aug 2004 07:05:05 +0200]
>Øh.. det præcise navn på diæten kender jeg ikke, men jeg ved, at han blandt
>andet ikke spiser raffineret sukker og stivelse af enhver art.
Hvis det er en diet af den slags, ifb. med crohn er det sandsynligvis SCD.
>Derfor er hans største problem for tiden, hvordan man så får bagt noget fornuftigt
>brød - uden det mest at alt smager som kage. Har du nogle alternativer til
>mel i brødbagning?
Ikke som så, men i nogle helsekost forretninger kan du købe ren gluten. Det
kan du heller ikke bage med rent, men en kombination af f.eks. mandelmel,
gluten (og nogle fibre, hvis muligt) kan gøre brødet lidt mede brødet :)
>Kender du nogle "tilladte" slikprodukter, så kunne jeg måske glæde ham med
>lidt guf
.
SCD tillader bl.a. honning og frugt som sødemidler, så allerede dér har du
en mulighed for desserter. Slik og andet er sværer, da kun nogle af
sødestofferne uden energi er tilladt - typisk sakkarin og cyklamat.
Skal du derfor bruge kunstige sødemidler i mad, er "Flydende SØD" nok det
medste valg på SCD.
>Du skriver blandt andet også, at din kæreste lider af samme sygdom. Betyder
>det også, at I har gode erfaringer med diæten?
Ja & Nej. Han er opereret så han har ikke sygdommen i udbrud, så det han
primært døjer med er de mindre følgevirkningerne efter operationen.
Han har alligevel prøvet SCD og har oplevet en mindre forbedring for ham i
en periode, men afsagnet af brød overvandt alligevel :)
(til trods for at jeg er kok og fødevarerudvikler, og vitterligt kunne
hjælpe ham meget med godt mad
Du kan evt. læse mere på
http://crohn.hjorth.com/
Om dieten mere på:
http://crohn.hjorth.com/alt_behandling.htm
René
www.rene.hjorth.com
&
www.lowcarb.dk