/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rødbeder, rødbedetid og opskrifter.
Fra : kautaq


Dato : 24-08-04 04:21

Så er de første rødbeder kommet. En af de vigtigste af
årstidens grøntsager og næsten kun kendt som syltet rødbede.

1. (tilbehør til fx andebryst)
Rødbeden skrælles og skæres i mindre stykker fx små pinde.
(1-3 stor/små rødbeder)
Svitses i olie kort tid
Tilsæt:
En spsk. økologisk rørsukker
Ca. en halv dl. balsamisk rødvinseddike
Ca. en halv dl. vand

Koges/dampes ind på 10-15 min.
Hvis det er for surt tilsæt mere sukker, for sødt
mere balsamico og evt. vand hvis det tørre for hurtigt ud.

Honning eller alm. sukker kan anvendes, men jeg synes at
rørsukker passer bedst.


2. (tilbehør til næsten al sensommermad)
Rødbeden rives groft eller fint. Pres noget af saften ud
med klør fem - ellers bliver det for smattet.
Mandler eller hasselnødder hakkes groft.
1-3 spsk. Creme Fraiche (pas på, ikke for meget)
Salt, peber og knivspids rørsukker (smag til)

3.
Flere forslag?

--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq

 
 
-V- (24-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 24-08-04 10:24

kautaq wrote:
> Så er de første rødbeder kommet. En af de vigtigste af
> årstidens grøntsager og næsten kun kendt som syltet rødbede.

Juhuuu!
Jeg elsker rødbeder.

> 3.
> Flere forslag?

Kommer her:

Små tern af rødbede sprødsteges og blandes med æbletern, som lige har fået
lidt farve i en varm pande med smør.
Afkøles og blandes med creme fraiche i selvvalgte mængder. Alternativt kan
man tilsætte en hånd finthakket, rå skalotteløg. Salt og peber og lad så
trække i nogle timer.
Smuk farve, dejlig smag.

Flækkede, saltede og langtidssmørstegte rødbeder spiser jeg meget ofte,
gerne som et tilbehør til en kraftig kødret.
Til de hjemmelavede vildtpølser fra forleden blev det til ovenstående, lidt
balsamicosennep og en asie. Gudespise.

Friturestegte, høvlede rødbeder spiser jeg ofte som en appetizer, men det er
lidt besværligt at producere nok til alle med glubende appetit.





-V-



kautaq (25-08-2004)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 25-08-04 02:37

-V- wrote:

> Små tern af rødbede sprødsteges og blandes med æbletern, som lige har fået
> lidt farve i en varm pande med smør.

Ok. Tak, det vil jeg prøve.

--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq

Abildgaard 3140 (24-08-2004)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 24-08-04 10:38

"kautaq" <kautaq@post2.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:4ce347ce62kautaq@post2.tele.dk...
> Så er de første rødbeder kommet. En af de vigtigste af
> årstidens grøntsager og næsten kun kendt som syltet rødbede.
>
> Flere forslag?

Bland letkogte rødbeder med madæble og løg. Serveres med en god
olie-eddikesag på.

AggeMam/Torben



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste