"Janne & Jens Jørgen Damberg" <damberg@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:4126f921$0$314$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hjælp jeg leder med lys og lygte efter en opskrift på en squash kage !!
> Håber at der er nogle herinde der kan hjælpe mig. På forhånd tak !!
>
> Janne
Den her er god, og så nem og billig at den næsten er i Bo Warmings ånd. Jeg
har eksperimenteret frem til den oppe i vores sommerhus, hvor køkkenhaven i
øjeblikket bugner af squash - efter hukommelsen, jeg tror nok jeg har
proportionerne fra en eller anden amerikansk kogebog, men jeg kan ikke huske
det. På grund af de lidt primitive køkkenforhold bruger jeg en kaffekop som
mål - jeg vil tro en kop svarer til 1 1/2 deciliter. Men præcision betyder
ikke så meget.
2 kopper fintreven squash. (skrab kernerne i midten ud, men lad skrællen
sidde på; jeg bruger de squash, som er vokset sig for store til at være
lækre i hele stykker)
1 kop sukker
1 kop puddersukker
1 kop neutral olie (raps)
3 æg
1/4 tsk. salt
1 tsk. vanilleessens eller -sukker
1 tsk. kanel
2 kopper hvedemel
2 tsk. natron
1/2 - 1 kop solsikkefrø
1/2 - 1 kop rosiner
De våde ingredienser røres sammen, og de tørre blandes. Derefter røres de to
dele sammen, og hældes i en lille, smurt bradepande (omkr. 20 x 25 cm el
lign). Bages knap en halv time ved 200 c.
Bemærk at solsikkekernerne bliver helt grønne. Det skyldes en kemisk
reaktion med æggene og natronen. Det er helt ufarligt, og egentlig meget
charmerende.
Der er rum for variation - du kan bruge nelliker, kardemomme, ingefær eller
andre brunkagekrydderier, mandler i stedet for solsikkekerner, udelade
rosiner etc. Man kan også bruge bagepulver i stedte for natron, men jeg
synes konsistensen bliver mere porøs med natron, og det kan jeg godt lide.
Endelig ville en flødeostglasur (flødeost rørt med flormelis) ikke være
dårlig, men så skal man nok udelade solsikkekernerne for at det ikke bliver
for klægt.
Med venlig hilsen
Peter
|