/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Syltede Jalapenos ?
Fra : Jesper


Dato : 18-08-04 21:07

Hejsa,

Er der nogen her der har en god fremgangsmåde som jeg kan
bruge til at sylte mine hjemmedyrkede jalapenos ?

Mvh Jesper



 
 
Ole Pedersen (18-08-2004)
Kommentar
Fra : Ole Pedersen


Dato : 18-08-04 21:37


"Jesper" <buugooluu@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4123b6c3$0$255$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa,
>
> Er der nogen her der har en god fremgangsmåde som jeg kan
> bruge til at sylte mine hjemmedyrkede jalapenos ?
>
> Mvh Jesper

Hej Jesper

Måske sådan her:

Sursyltede friske chilipebre:

300 g friske chili
½ liter estragoneddike
½ liter vand
300-400 gram sukker.
4-6 spsk vand
2 spsk salt
10-15 skalotteløg

Vask chilier og skær stilken af. Prik dem nogle gange med en gaffel, så
syltelagen kan trænge ind.
Eddike, vand, sukker og salt bringes i kog.
Chilier og de pillede skalotteløg får et opkog heri, tages op og kommes i
rene glas.
Lagen koges op, skummes og hældes over chilierne. Glassene lukkes til.
Trækker mindst 4 uger, inden indholdet anvendes.

Og selvfølgelig skal det have lidt atamon og måske skal der spares lidt på
saltet !

hilsen
Ole



kim rasmussen (19-08-2004)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 19-08-04 11:29


"Jesper" <buugooluu@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4123b6c3$0$255$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...

> Er der nogen her der har en god fremgangsmåde som jeg kan
> bruge til at sylte mine hjemmedyrkede jalapenos ?
> Mvh Jesper


Hej Jesper
Når jeg sylter Anaheim chilier bruger jeg flg opskrift:

2 kg Anaheim chilier
8-10 fed hvidløg
3/4 liter hvidvinseddike ,købes på tilbud i netto eller Fakta
1-2 dl alm eddike
ca 1 l. vand
En god kvist rosmarin
3-4 hele peberkorn
lidt salt
Honning , bruges istedet for sukker ( til du har den rette sur/søde smag )

Rens chilierne for blomst og stilk,skyl dem og prik hver chili med en lille
gaffel.
Bland alt det flydende og peberkorn sammmen og kog det op,husk at smage
lagen til så du kan lide smagen ,lad chilier og hvidløg koge med i et par
minutter.
Kom chilierne på rengjorte glas ,der er skyllede i atamon og hæld den varme
lage på så den dækker alle chilierne med hvidløg og peberkorn,stik så en
kvist rosmarin i hvert glas køl ned ,sæt låg på og stil væk.
Skal stå minimun 3 uger for de spises.

--
M.V.H
Kim Rasmussen
WWW.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177502
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408537
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste