"Niels Henriksen" <niels@WHATbiggs.dk> writes:
> Hvordan skal man bogføre hvis man giver sine ansatte frokost?
Jeg vil foreslå, at du opretter en frokost-koto i dit
bogholderi-program, så du løbende kan følge udgiften.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at medarbejder-bespisning ikke
umiddelbart er fradragsberettiget, og at du risikerer at løbe ud
problemer med Told & Skat, fordi for gavmilde frokost-ordninger kan
antage karakter af (skattefri) aflønning. Og det er jo sådan set
rimeligt nok, at der er grænser for den slags. Der er trods alt
forskel på enkeltstående kunde-middage ifbm. større ordrer og faste,
"åbne køleskabe" for medarbejdere.
Måske du i den forbindelse bør tage en snak med din revisor om, hvor
meget du kan tillade dig at bogføre på en sådan frokost-konto. Der er
såvidt jeg ved ingen fastdefinerede grænser; man vurderer fra sag til
sag om en virksomhed handler rimeligt eller urimeligt. En måde at
komme evt. probelemer i møde på er at indføre en frokostordning, hvor
virksomheden løfter et budgeteret beløb for bespisningen, og at
medarbejderne får trukket et skønsmæssigt fastsat skatte-beløb i deres
løn. Bruger du eksemepvis Dataløn er en sådan operation forholdsvis
ukompliceret.
Det er i hver fald det råd jeg fik, sidste jeg snakkede med min
revisor om netop dette spørgsmål.
-j
--
--
Boligløs i København pr. 1.04.01 - kan du hjælp?
http://janus.dk