/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kan man det???
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 16-08-04 07:36

Kan man blande mælk sammen med majsstivelse og på den måde lave en
fedtfattig madlavnings"fløde"?



 
 
Jørn Ibsen (16-08-2004)
Kommentar
Fra : Jørn Ibsen


Dato : 16-08-04 14:39

"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> wrote in
message news:412055ac$0$25962$ba624c82@nntp03.dk.telia.net

> Kan man blande mælk sammen med majsstivelse og på den måde lave en
> fedtfattig madlavnings"fløde"?

Yep, det gør jeg selv af og til. Men forvent naturligvis ikke, at du får
den samme smag som rigtig fløde!

MVh. JIB




--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Linda Hedegaard Jens~ (16-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 16-08-04 14:58


> Yep, det gør jeg selv af og til. Men forvent naturligvis ikke, at du får
> den samme smag som rigtig fløde!
>
> MVh. JIB
>

Det var bare til at hælde ved en gang kødsauce istedet for vand. Det giver
vel en smule smag når det er mælk man hælder i istedet for???



-V- (16-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 16-08-04 15:04

Linda Hedegaard Jensen wrote:
> Det var bare til at hælde ved en gang kødsauce istedet for vand. Det
> giver vel en smule smag når det er mælk man hælder i istedet for???

Hvorfor gør du ikke som Ralph (?) så glimrende har beskrevet det tidligere
her i gruppen, og koger en hurtig fond på lidt grøntsagsrester, som du
alligevel har til overs.
Det bliver noget *helt* andet og bedre, end den sjat mælk.

Du finder sikkert fremgangsmåden via googlegroups, eller måske poster han
den selv igen - hvis du spørger pænt.





-V-



Linda Hedegaard Jens~ (16-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 16-08-04 15:19


> Hvorfor gør du ikke som Ralph (?) så glimrende har beskrevet det tidligere
> her i gruppen, og koger en hurtig fond på lidt grøntsagsrester, som du
> alligevel har til overs.
> Det bliver noget *helt* andet og bedre, end den sjat mælk.
>
> Du finder sikkert fremgangsmåden via googlegroups, eller måske poster han
> den selv igen - hvis du spørger pænt.
>
De eneste grønsager jeg skal have i er champignons. Det er jo kødsauce med
hakket oksekød så der kommer ikke rigtig så mange grønsager i



Margrete Johansen (16-08-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 16-08-04 21:15


"> De eneste grønsager jeg skal have i er champignons. Det er jo kødsauce
med
> hakket oksekød så der kommer ikke rigtig så mange grønsager i

Kommer du heller ikke løg eller porrer i?

Margrete



-V- (17-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 17-08-04 11:46

Linda Hedegaard Jensen wrote:
>> Hvorfor gør du ikke som Ralph (?) så glimrende har beskrevet det
>> tidligere her i gruppen, og koger en hurtig fond på lidt
>> grøntsagsrester, som du alligevel har til overs.
>> Det bliver noget *helt* andet og bedre, end den sjat mælk.
>>
>> Du finder sikkert fremgangsmåden via googlegroups, eller måske
>> poster han den selv igen - hvis du spørger pænt.
>>
> De eneste grønsager jeg skal have i er champignons. Det er jo
> kødsauce med hakket oksekød så der kommer ikke rigtig så mange
> grønsager i

Så du bruger under ingen omstændigheder grøntsager i din kødsovs?
Du *vil* med andre ord ikke have smag og substans i?

Hvad skal du bruge den kødsovs til? Sloppy Joe's?






-V-



Linda Hedegaard Jens~ (17-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 17-08-04 14:19


> Så du bruger under ingen omstændigheder grøntsager i din kødsovs?
> Du *vil* med andre ord ikke have smag og substans i?
>
> Hvad skal du bruge den kødsovs til? Sloppy Joe's?
>
>
Nu putter jeg altså krydderier i så den smager faktisk godt min kødsauce. Og
der er løg og hakkede tomater i samt champignon så den er faktisk meget god.
Jeg ville bare gerne have haft lidt fløde i, men da jeg ikke havde mulighed
for at komme på indkøb spurgte jeg om min ide kunne lade sig gøre. Men nu er
det spist og det smagte godt



-V- (17-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 17-08-04 15:39

Linda Hedegaard Jensen wrote:
>> Så du bruger under ingen omstændigheder grøntsager i din kødsovs?
>>
> Nu putter jeg altså krydderier i så den smager faktisk godt min
> kødsauce. Og der er løg og hakkede tomater i samt champignon så den
> er faktisk meget god. Jeg ville bare gerne have haft lidt fløde i,
> men da jeg ikke havde mulighed for at komme på indkøb spurgte jeg om
> min ide kunne lade sig gøre. Men nu er det spist og det smagte godt

Et løg er ikke en grøntsag? Javel, ja.

Til en anden gang kan du så godt bruge dine løgrester til Ralph's glimrende
forslag, og få endnu mere smag i din kødsovs.





-V-



Linda Hedegaard Jens~ (17-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 17-08-04 15:53


> Et løg er ikke en grøntsag? Javel, ja.
>
> Til en anden gang kan du så godt bruge dine løgrester til Ralph's
glimrende
> forslag, og få endnu mere smag i din kødsovs.
>
>
Undskyld mig, men jeg har aldrig sagt at løg ikke er en grønsag. Jeg er jo
ikke fuldstændig dum i hovedet.




-V- (17-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 17-08-04 16:43

Linda Hedegaard Jensen wrote:
>> Et løg er ikke en grøntsag? Javel, ja.
>>
>> Til en anden gang kan du så godt bruge dine løgrester til Ralph's
>> glimrende forslag, og få endnu mere smag i din kødsovs.
>>
> Undskyld mig, men jeg har aldrig sagt at løg ikke er en grønsag.

Du er undskyldt, men jeg prøver nu lige alligevel at citere fra en af dine
tidligere poster:
"De eneste grønsager jeg skal have i er champignons."
I en efterfølgende post skriver du, at du putter hakkede tomater (fra dåse,
går jeg ud fra) og løg i din kødsovs.

Herfra er min slutning så, at du ikke anser løg for at være en grøntsag i
gængs forstand. Vil du da kalde den en rodfrugt? Eller slet og ret bare en
frugt?

Nå, men alt det her kom fra et råd om at tilføre din kødsovs mere smag, men
det ønsker du altså ikke. Hverken råd eller smag.

>Jeg er jo ikke fuldstændig dum i hovedet.




-V-



Linda Hedegaard Jens~ (17-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 17-08-04 17:14


> Du er undskyldt, men jeg prøver nu lige alligevel at citere fra en af dine
> tidligere poster:
> "De eneste grønsager jeg skal have i er champignons."
> I en efterfølgende post skriver du, at du putter hakkede tomater (fra
dåse,
> går jeg ud fra) og løg i din kødsovs.
>
> Herfra er min slutning så, at du ikke anser løg for at være en grøntsag i
> gængs forstand. Vil du da kalde den en rodfrugt? Eller slet og ret bare en
> frugt?
>
> Nå, men alt det her kom fra et råd om at tilføre din kødsovs mere smag,
men
> det ønsker du altså ikke. Hverken råd eller smag.
>
> >Jeg er jo ikke fuldstændig dum i hovedet.
>
>
>
>
> -V-
>
>
Selvfølgelig er løg en grønsag. Men det er da meget almindeligt at putte løg
i og derfor nævnte jeg det ikke. Og jeg har skam taget de råd til mig som
jeg føler at jeg kan bruge og det blev absolut ikke dit da du vist kun er
ude på at kritisere det man skriver.



-V- (17-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 17-08-04 17:40

Linda Hedegaard Jensen wrote:
>> Herfra er min slutning så, at du ikke anser løg for at være en
>> grøntsag i gængs forstand. Vil du da kalde den en rodfrugt? Eller
>> slet og ret bare en frugt?

> Selvfølgelig er løg en grønsag. Men det er da meget almindeligt at
> putte løg i og derfor nævnte jeg det ikke.

Som du kunne se af reaktionerne, er der sikkert mange ting, der er mere
eller mindre almindelige at putte i.

> Og jeg har skam taget de råd til mig som jeg føler at jeg kan bruge og det
blev absolut ikke
> dit da du vist kun er ude på at kritisere det man skriver.

Tænk, så har du vist ikke læst, hvad jeg har skrevet. Det var faktisk et
godt råd, selvom du åbenlyst ikke havde fattet pointen.
Præcis, hvilke andre råd fik du? Erling skrev et (godt) råd, men det kom
vist så sent at du ikke kunne bruge det.

Din holdning er noteret, så slipper du også for at få svar en anden gang.





-V-



Linda Hedegaard Jens~ (17-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 17-08-04 18:28


> Din holdning er noteret, så slipper du også for at få svar en anden gang.
>
Jamen det er også helt fint. Nu gik det hele faktisk ud på om jeg kunne
blande mælk og majsstivelse. Ikke om hvor vidt der kom grønsager i eller ej.
Og Erlings råd kan jeg så bruge til en anden god gang. Jeg ønsker ikke at
være uvenner med nogen herinde, men jeg blev bare lidt irriteret på din måde
at skrive på. "Javel ja". Lidt overlegen efter min mening. Men du kan vælge
at lade være med at svare en anden gang. Det er jo helt op til dig selv



-V- (17-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 17-08-04 23:00

Linda Hedegaard Jensen wrote:
>> Din holdning er noteret, så slipper du også for at få svar en anden
>> gang.
>>
> Jamen det er også helt fint. Nu gik det hele faktisk ud på om jeg
> kunne blande mælk og majsstivelse. Ikke om hvor vidt der kom
> grønsager i eller ej. Og Erlings råd kan jeg så bruge til en anden
> god gang. Jeg ønsker ikke at være uvenner med nogen herinde, men jeg
> blev bare lidt irriteret på din måde at skrive på. "Javel ja". Lidt
> overlegen efter min mening. Men du kan vælge at lade være med at
> svare en anden gang. Det er jo helt op til dig selv

Du er sgu lidt sjov.
Hvis du ikke ønsker svar på dine henvendelser, så er usenet nok det forkerte
sted at opholde sig.

At jeg svarede dig med en - indrømmet - lidt spids bemærkning, var blot en
reaktion på det vrøvl, du ellers skrev i dine post.

Vi kommer nok ikke længere, Linda Hedegaard, så held og lykke med din
spændende kødsovs i fremtiden.





-V-



Lasse Hillerøe Peter~ (18-08-2004)
Kommentar
Fra : Lasse Hillerøe Peter~


Dato : 18-08-04 07:00

In article <4122813d$0$275$edfadb0f@dread11.news.tele.dk>,
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote:

>Vi kommer nok ikke længere, Linda Hedegaard, så held og lykke med din
>spændende kødsovs i fremtiden.

Hmm. Lad mig lige analysere denne tråd.
I <412055ac$0$25962$ba624c82@nntp03.dk.telia.net> stiller LHJ et ganske
uskyldigt spørgsmål.

I <a34637b564e77a759c3b55129ef502d9.82435@mygate.mailgate.org> svarer
JI, at det kan man da godt, men det bliver jo ikke det samme.

I <1gio5k7.g74ti91qbaroqN%email@domain.com> svarer EH tilsvarende, med
en lidt mere præcis teknisk argumentation.

I <4120bd7e$0$26383$ba624c82@nntp02.dk.telia.net> svarer LHJ JI, at hun
blot er interesseret i et alternativ til rent vand. (Mit gæt er, at LHJ
som jeg selv ikke altid har fløde i huset.)

I <4120bf5f$0$225$edfadb0f@dread11.news.tele.dk> skriver "diplomaten" V
at LHJ jo kan koge en grøntsagsfond i stedet. Han fortæller ikke
hvordan, blot at hun kan søge på Google eller "spørge pænt".

I <4120c25f$0$13815$ba624c82@nntp05.dk.telia.net> svarer LHJ at de
eneste (ekstra) grøntsager der skal i er champignons. (Hun nævner ikke
løg og tomat, formentlig fordi hun antager at det ligger implicit i
"kødsovs".)

I <4121e362$0$255$edfadb0f@dread11.news.tele.dk> kommer V med to
temmelig nedladende og aldeles ufortjent bemærkninger.

I <412205b6$0$25968$ba624c82@nntp03.dk.telia.net> forsøger LHJ at
opklare hvad der formentlig i hendes øjne er en misforståelse mht hendes
sovs.

I <412219bc$0$243$edfadb0f@dread11.news.tele.dk> fortsætter V med
spydigheder. Hans forslag til at bruge løgrester til fond er efter min
bedste overbevisning latterlige. (Jeg ser ofte sort eller grøn
skimmelsvamp i løgskallerne - ikke noget *jeg* koger fond på, i hvert
fald.)

I <41221bc6$0$13799$ba624c82@nntp05.dk.telia.net> forsøger LHJ
forståeligt nok at ende diskussionen pænt.

I <412228ee$0$292$edfadb0f@dread11.news.tele.dk> fremturer V ganske
ihærdigt med sin nedgøren af LHJ.

I <41222eb5$0$13804$ba624c82@nntp05.dk.telia.net> svarer LHJ ufatteligt
fattet og mildt på det verbale overfald.

I <41223679$0$271$edfadb0f@dread11.news.tele.dk> taler V om
"reaktionerne" på trods af at den eneste reaktion der har nævnt
grøntsager (i form af et opklarende spørgsmål) udover V, er MJ i
<412115c3$0$210$edfadb0f@dread14.news.tele.dk>. V forsætter med
grovhederne.

LHJ forsøger for tredie gang at lukke diskussionen pænt i
<41224034$0$8689$ba624c82@nntp04.dk.telia.net>.

Men V er ikke en der lader andre få det sidste ord. Og fortsætter derfor
med at være grov og nedladende.

Det skulle hermed være demonstreret med al tydelighed, at V hører til i
en killfile. Så *PLONK* herfra.

-Lasse

Linda Hedegaard Jens~ (18-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 18-08-04 08:50

Tak Lasse



-V- (22-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 22-08-04 23:20

Linda Hedegaard Jensen wrote:
> Tak Lasse

Linda, her nogle dage efter vores diskussion brugte jeg lidt tid på at læse
alle indlæg igennem igen.

Min tone har været alt for hård og nedladende - hvilket jeg må tilskrive et
nyligt, utilsigtet besøg i dk.politik (hvor den slags har det med at hænge
ved - aka 'Warmings Forbandelse') -, og det beklager jeg.
Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man ikke kan spørge om noget i
gruppen, uden at frygte at bliver overfaldet.

Derfor: Undskyld.

Når det er sagt, så synes jeg at både du og Lasse (som ulykkeligvis ikke kan
læse dette, pga hans killfile) burde udvide jeres horisont ved at prøve den
grøntsagsfond, som Emil (og ikke Ralph) har foreslået, og som jeg refererer
til.





-V-



Ole Stigaard (23-08-2004)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 23-08-04 10:38

On Mon, 23 Aug 2004 00:20:15 +0200, -V- <Diplomaten@snotmail.com> wrote:

> Linda Hedegaard Jensen wrote:
>> Tak Lasse
>
> Linda, her nogle dage efter vores diskussion brugte jeg lidt tid på at
> læse
> alle indlæg igennem igen.
>
> Min tone har været alt for hård og nedladende - hvilket jeg må tilskrive
> et
> nyligt, utilsigtet besøg i dk.politik (hvor den slags har det med at
> hænge
> ved - aka 'Warmings Forbandelse') -, og det beklager jeg.
> Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man ikke kan spørge om noget i
> gruppen, uden at frygte at bliver overfaldet.
>
> Derfor: Undskyld.

Cadeau til dig. Smukt at kunne indse sine fejltrin og undskylde for sin
mindre heldige opførsel efterfølgende. Det kan forhåbentlig gøre tonen
lidt bedre herinde igen

Ole S



--
My mailaccount is not read. Please use news'ad'stigaard'dot'net
Jeg læser ikke post til denne adresse. Brug istedet
news'snabel-a'stigaard'prik'net

Linda Hedegaard Jens~ (23-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 23-08-04 14:25


"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41291c27$0$239$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Linda Hedegaard Jensen wrote:
> > Tak Lasse
>
> Linda, her nogle dage efter vores diskussion brugte jeg lidt tid på at
læse
> alle indlæg igennem igen.
>
> Min tone har været alt for hård og nedladende - hvilket jeg må tilskrive
et
> nyligt, utilsigtet besøg i dk.politik (hvor den slags har det med at hænge
> ved - aka 'Warmings Forbandelse') -, og det beklager jeg.
> Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man ikke kan spørge om noget i
> gruppen, uden at frygte at bliver overfaldet.
>
> Derfor: Undskyld.
>
> Når det er sagt, så synes jeg at både du og Lasse (som ulykkeligvis ikke
kan
> læse dette, pga hans killfile) burde udvide jeres horisont ved at prøve
den
> grøntsagsfond, som Emil (og ikke Ralph) har foreslået, og som jeg
refererer
> til.
>
>
>
>
>
> -V-
>
>
Jamen det er da helt iorden, din undskyldning er modtaget. Vi kan jo alle
have en dårlig dag. Og flot at du giver den .

Linda



Lasse Hillerøe Peter~ (24-08-2004)
Kommentar
Fra : Lasse Hillerøe Peter~


Dato : 24-08-04 16:41

In article <41291c27$0$239$edfadb0f@dread11.news.tele.dk>,
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote:

>Linda Hedegaard Jensen wrote:
>> Tak Lasse
>
>Linda, her nogle dage efter vores diskussion brugte jeg lidt tid på at læse
>alle indlæg igennem igen.

Det var det jeg håbede med mit resumé. Jeg er glad for at du tog det til
dig. Det tager jeg virkelig hatten af for.

>Når det er sagt, så synes jeg at både du og Lasse (som ulykkeligvis ikke kan
>læse dette, pga hans killfile)

Jeg så svarene.

>burde udvide jeres horisont ved at prøve den
>grøntsagsfond, som Emil (og ikke Ralph) har foreslået, og som jeg refererer
>til.

Ja, men nu _var_ der altså tale om en kødsovs. Sikkert sådan en daglig
en, som ikke rigtig har gjort sig fortjent hverken til betegnelsen
Bolognese eller Ragu. Den skal der efter min bedste overbevisning ikke
hverken vand eller fond eller jævning i. Men måske et skvæt rødvin og
måske et skvæt mælk til at "mildne" ("løsne"?) den og samtidig binde den
lidt mere sammen. Den grøntsags"kraft" der skal være i, opnår jeg ganske
enkelt ved at komme finthakkede grøntsager i: løg naturligvis - de _er_
altså uomgængelige og behøver ikke nævnes men også som oftest
tre-fire gulerødder (med mindre jeg har _meget_ travlt), og evt
pastinakker, selleri, bladselleri, persillerod, eller hvad man lige
finder på. Det drøjer på sovsen og får lidt grøntsager i ellers kræsne
unger. Nåja, tomatpuré og/eller hakkede tomater (fra dåse). Og så
basilikum, rosmarin og paprika. Måske lidt hvidløg. Måske ikke.

Jeg er ikke for fin til tomatpuré på pap og tomater på dåse, eller
frosne grøntsager. (Men jeg kan bare *ikke* fordrage parmesan fra dåse.)
Jeg kan godt li god mad (og også mad nogen sikkert vil kalde dårlig),
men _hader_ frem for alt madsnobberi. Og min yndlingskogebog er i øvrigt
_I al beskedenhed_ af Mogens Lind.

-Lasse

Erling Hansen (17-08-2004)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 17-08-04 14:30

Linda Hedegaard Jensen <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> wrote:

> Kan man blande mælk sammen med majsstivelse og på den måde lave en
> fedtfattig madlavnings"fløde"?

Så har jeg en bedre fremgangsmåde. Eftersom ca. 90% af smagsstofferne er
opløselige i fedt og ikke i vand, starter du med at spæde op med en
ganske lille smule fløde for at frigøre mange smagsstoffer. Bagefter kan
du så bruge skummetmælk og majsstivelse til at give 'substans'.
Det er min erfaring at det smager af mere - og har ca. samme
kaloriemængde.
mvh
*Erling

Ralph (18-08-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 18-08-04 21:44

"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> skrev i en
meddelelse news:412055ac$0$25962$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Kan man blande mælk sammen med majsstivelse og på den måde lave en
> fedtfattig madlavnings"fløde"?

Nu er jeg jo blevet - lidt ufrivilligt - indvolveret i denne sag, så er det
mindste vel at komme med et par råd:

Når jeg har en for tynd kødsovs, så bruger jeg lidt forskellige metoder til
at jævne:

1) Som du selv er inde på lidt mælk, fløde9, cremefine 0,5, eller creme
fraiche blandet med et par tsk. maizena.

2) Den lidt federe, friskost eller flødeost.

3) Revet kartoffel

4) Revet gulerod, giver dog ingen egentlig jævningseffekt, men den fylder og
så tilfører den lidt sødme, hvis DET mangler. (brugt netop her i aften til
en fin lasagne - lavede for lidt ostesovs, så jeg brugte frisk mozzarella i
hvert lag, og så den "egentlige" ostesovs som afslutning - smager faktisk
bedre kold, eller dagen efter, og DET siger ikke så lidt)

Som -V- skriver så laver jeg også lidt fonde i ny og næ, dog aldrig til
kødsovs, men når jeg laver karrysovs koger jeg en fond bestående af 1 liter
vand, karry, 1 laurbærblad, hele peberkorn, 1 hakket løg, et par fed
hvidløg, måske en tomat eller en gulerod.

Når jeg laver kyllingebryst/nuddelsuppe, så køber jeg IKKE 2-3
kyllingefileter, men en hel kylling, skærer brysterne af og koger resten af
skroget med et par liter vand og løg og lign. Og SÅ laver jeg nudelsuppen
iflg. opskriften(dog med "rigtig" buillon istedet for terninger), dagen
efter er der en masse kød til overs fra suppen, som kan bruges
til................


--
venligst
Ralph



Linda Hedegaard Jens~ (19-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 19-08-04 16:57


"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:4123bf68$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> skrev i en
> meddelelse news:412055ac$0$25962$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> > Kan man blande mælk sammen med majsstivelse og på den måde lave en
> > fedtfattig madlavnings"fløde"?
>
> Nu er jeg jo blevet - lidt ufrivilligt - indvolveret i denne sag, så er
det
> mindste vel at komme med et par råd:
>
> Når jeg har en for tynd kødsovs, så bruger jeg lidt forskellige metoder
til
> at jævne:
>
> 1) Som du selv er inde på lidt mælk, fløde9, cremefine 0,5, eller creme
> fraiche blandet med et par tsk. maizena.
>
> 2) Den lidt federe, friskost eller flødeost.
>
> 3) Revet kartoffel
>
> 4) Revet gulerod, giver dog ingen egentlig jævningseffekt, men den fylder
og
> så tilfører den lidt sødme, hvis DET mangler. (brugt netop her i aften til
> en fin lasagne - lavede for lidt ostesovs, så jeg brugte frisk mozzarella
i
> hvert lag, og så den "egentlige" ostesovs som afslutning - smager faktisk
> bedre kold, eller dagen efter, og DET siger ikke så lidt)
>
> Som -V- skriver så laver jeg også lidt fonde i ny og næ, dog aldrig til
> kødsovs, men når jeg laver karrysovs koger jeg en fond bestående af 1
liter
> vand, karry, 1 laurbærblad, hele peberkorn, 1 hakket løg, et par fed
> hvidløg, måske en tomat eller en gulerod.
>
> Når jeg laver kyllingebryst/nuddelsuppe, så køber jeg IKKE 2-3
> kyllingefileter, men en hel kylling, skærer brysterne af og koger resten
af
> skroget med et par liter vand og løg og lign. Og SÅ laver jeg nudelsuppen
> iflg. opskriften(dog med "rigtig" buillon istedet for terninger), dagen
> efter er der en masse kød til overs fra suppen, som kan bruges
> til................
>
>
> --
> venligst
> Ralph
>
>
Som jeg læser det bruger du også hele løg og ikke løgrester som -V- sagde.
Kunne heller ikke se hvordan man kan få en fond ud af løgrester men ....
Jeg siger tak, rådet er udskrevet til en anden god gang



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste