/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tunmousse
Fra : Dorthe


Dato : 12-08-04 21:14

Er der nogen herinde, der ligger inde med en rigtig rigtig god opskrift på
tunmousse og som vil dele den med mig?

/Dorthe



 
 
-V- (12-08-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 12-08-04 21:26

Dorthe wrote:
> Er der nogen herinde, der ligger inde med en rigtig rigtig god
> opskrift på tunmousse og som vil dele den med mig?

Lige netop dét spørgsmål burde stå i en kommende FAQ.

Prøv at gå 10 dage tilbage i gruppen.


Alternativt kan du bruge:
http://www.google.com/groups?q=tun+mousse+group:dk.kultur.mad%2Bdrikke&hl=en&lr=&ie=UTF-8&scoring=d





-V-



kim rasmussen (12-08-2004)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 12-08-04 21:35


"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:411bcf6e$0$153$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Er der nogen herinde, der ligger inde med en rigtig rigtig god opskrift på
> tunmousse og som vil dele den med mig?

Hej Dorthe
Her er den bedste opskrift i hele Universet :

Dette er til 4 personer

1 ds tun i vand
1 løg
Saften af 1 citron
1 bæger creme fraise 18 %
3 blade husblas
1 dl piskefløde,pisket til skum
1 glas rød kaviar
Salt og peber
Tomat,dild,citron eller kogte slikporrer som pynt.


Tunen findeles og blandes med det hakkede løg, citronsaft og creme fraise.
Kør det evt. 1 gang gennem blenderen eller mos med en gaffel.
Husblassen udblødes i koldt vand,opløses i vandbad i lidt kogende vand og
piskes fri for klumper.
Rør lidt af tunen i, derefter røres resten i .

Massen skal være ret stiv , før man vender flødeskummet i.

Smages til med salt og peber.Vend 2/3 af kaviaren i,gem resten til pynt.
Fyld moussen i en form eller rand der er smurt og stil den på køl i 2-3
timer eller natten over.

Server moussen med kaviar og evt. lidt hakket tomat citron ,dild og
slikporrer.

Tunen kan udskiftes med gode rejer eller dåse laks .


--
M.V.H
Kim Rasmussen
WWW.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.




Linda Hedegaard Jens~ (12-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 12-08-04 21:55


"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:411bcf6e$0$153$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Er der nogen herinde, der ligger inde med en rigtig rigtig god opskrift på
> tunmousse og som vil dele den med mig?
>
> /Dorthe
>
>
Må den godt være med smør? Eller er det på det fedtfattige plan du søger?



Dorthe (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 13-08-04 09:38


----- Original Message -----
From: "Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk>
Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
Sent: Thursday, August 12, 2004 10:54 PM
Subject: Re: Tunmousse


Må den godt være med smør? Eller er det på det fedtfattige plan du søger?

Det er til en barnedåb, så det gør ikk noget, den ikke er fedtfattig

Dorthe



Linda Hedegaard Jens~ (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 13-08-04 11:18

> Det er til en barnedåb, så det gør ikk noget, den ikke er fedtfattig
>
> Dorthe
>
Kan se at det er den samme som der er nævnt fra Karolines. Den er bare
rigtig nam nam



Rene' Hjorth (12-08-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 12-08-04 21:52

[Dorthe | Thu, 12 Aug 2004 22:13:35 +0200]

>Er der nogen herinde, der ligger inde med en rigtig rigtig god opskrift på
>tunmousse og som vil dele den med mig?

Denne synes jeg stadig er den bedste - måske med lidt kapers i:

http://www.karoline.dk/opskrifter/opskrift.asp?kkid=937&pos=33&toprint=1

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Daniela Althof (12-08-2004)
Kommentar
Fra : Daniela Althof


Dato : 12-08-04 23:22

Det er jeg helt enig i.. Den er rigtig god!

Hilsen Daniela..

Rene' Hjorth wrote:
> [Dorthe | Thu, 12 Aug 2004 22:13:35 +0200]
>
>
>>Er der nogen herinde, der ligger inde med en rigtig rigtig god opskrift på
>>tunmousse og som vil dele den med mig?
>
>
> Denne synes jeg stadig er den bedste - måske med lidt kapers i:
>
> http://www.karoline.dk/opskrifter/opskrift.asp?kkid=937&pos=33&toprint=1
>
> René
> www.rene.hjorth.com
> & www.lowcarb.dk

Grethe Alsing Peders~ (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Grethe Alsing Peders~


Dato : 13-08-04 06:17

Jeg er også enig I at karolines er den bedste. jeg lavede den selv med
succes til mit bryllup for 2 år siden.

mvh.
Grethe
"Daniela Althof" <superdilbert@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:t6ednbtAzec9cIbcRVn-pQ@isunet.net...
> Det er jeg helt enig i.. Den er rigtig god!
>
> Hilsen Daniela..
>
> Rene' Hjorth wrote:
> > [Dorthe | Thu, 12 Aug 2004 22:13:35 +0200]
> >
> >
> >>Er der nogen herinde, der ligger inde med en rigtig rigtig god opskrift

> >>tunmousse og som vil dele den med mig?
> >
> >
> > Denne synes jeg stadig er den bedste - måske med lidt kapers i:
> >
> > http://www.karoline.dk/opskrifter/opskrift.asp?kkid=937&pos=33&toprint=1
> >
> > René
> > www.rene.hjorth.com
> > & www.lowcarb.dk



Torben Madsen (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Torben Madsen


Dato : 13-08-04 15:34

Her er min fortolkning af tunmousse.



1 ds tun i vand

1 lille fint hakket løg

saften af en halv citron

ca. 1,2 dl piskefløde.

Salt

Pepper

Et lille drys karry.



Dræn tunen for vand. Mos den ud i en tallerken tilsæt de øvrige
ingredienser. Rør sammen til en ensartet masse.





"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:411bcf6e$0$153$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Er der nogen herinde, der ligger inde med en rigtig rigtig god opskrift på
> tunmousse og som vil dele den med mig?
>
> /Dorthe
>
>



Dorthe (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 13-08-04 21:39


Tak for svarene - jeg tror jeg holder mig til den gode gammeldaws fra
karoline

/DOrthe



Mus (14-08-2004)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 14-08-04 23:55

Karoline har også en laksemouse. Den pleger jeg at bruge til tunmousse.
Synes den tunmouse med smør er for tung og "klistret". Men det er smag og
behag.

LN

Dorthe <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en
nyhedsmeddelelse:411d2702$0$173$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> Tak for svarene - jeg tror jeg holder mig til den gode gammeldaws fra
> karoline
>
> /DOrthe
>
>





Margrete Johansen (15-08-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 15-08-04 14:20


"Mus" <Bastian@sol.dk> wrote in message
news:411e976b$1$171$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Karoline har også en laksemouse. Den pleger jeg at bruge til tunmousse.
> Synes den tunmouse med smør er for tung og "klistret". Men det er smag og
> behag.
>
Jeg har lige lavet en laksemousse, med nogen af resterne fra den laks vi
stegte på bålet i lørdags (se anden tråd). Den har så ligget og hygget sig i
fryseren i mellemtiden. Jeg brugte den opskrift med citronsaft, creme
fraiche og piskefløde. Den smager himmelsk, MEN - man skal nok bruge lidt
mere husblas, end de seks blade jeg brugte til en 1,5 litersform. Formen er
HELT fuld og jeg ville skyde på mindst ti blade - er der nogen der har
kvalificerede bud? Min kan sættes op til "æg", men den kan ikke skæres i
skiver, det er måske ikke meningen at den skal kunne det, hvad ved jeg?

Fin, fin opskrift (jeg tror den bare hedder tunmousse og er her fra tråden)

Margrete



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste